Suchoj Su-27
-
shmel VR
- Sponzor fóra
Re: Suchoj Su-27
Ne všechno co letadla umí se prezentuje, někdy jde o papíry a někdy o zbavení svéprávnosti. Dovíme se převážně o případech kdy to nevyjde. Tam kde to vyjde se převážně šeptá v uzavřené a prověřené společnosti nebo se taktně mlčí.

-
kenavf
- Sponzor fóra
IMHO: Motor asi stále pracoval, pretože pochybujem že v tak nízkej výške by niekto dovolil pilotovi predvádzať figúru pri ktorej by bolo vysoké riziko zhasnutia motora a nutný reštart.Tomas BB SK píše: ↑30 pro 2023, 09:57...
EDIT: samozrejme neviem potvrdit ci motor pracoval pocas celeho manevru, ci nezhasol a pilot ho nenahodil... ..
"Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek".-T.Baťa.
"Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič." -Edmund Burke.
"Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič." -Edmund Burke.
-
Carbonfiber
- Redaktor
Samozrejme, vedia to...Tomas BB SK píše: ↑30 pro 2023, 09:57predpokladam ze to vedia aj albatrosy, ale nikdy som to nevidel a pomaly uz nie je koho sa opytat
-
Wasp1
- Redaktor
Pěkný, neví někdo jestli v ČSSR/SSSR to dělali taky ?
-
HONZIK11
- Výkonný redaktor
Urcite jo. Kdyz chteli dohnat narusitele,ktery mel silnejsi motor. 
-
Wasp1
- Redaktor
L-39 se používal k výcviku, tedy s nabízí otázka jestli sovětští piloti v rusku cvičili tuto figuru na L-39, ale zajimavější by byla jestli ji cvičili na Su 27 a MiG 29 ve výcviku na tyto stroje. Tedy jakozačátkem osumdesátých let u F-15. Výcvik v sovětském svazu je zajimavé téma a není zde něco více konkrétnějšího.
Včera jsem prošel manuály a prameny k" pádu dolů přídí nahoru".
F-14,16,18 nezmiňují.
F-14 - motory TF-30, velmi náchylné k pumpáži. Za mě nepravděpodobné.
F-16 - žádné zmínky mimo experimentální letadla, nikde neviděno, žádný rozhovor ani esej, dokument, nic co by nasvědčovalo že F-16 by toto uměl.
Zajimavý je F-18, zde je esej z roku 2004 která zmiňuje tailslide spolu s úpravou FCS, cca 100 pádů dozadu.
Navíc je zde městská legenda z konce osumdesátých let o testech v USMC kde to jít mělo.
Včera jsem prošel manuály a prameny k" pádu dolů přídí nahoru".
F-14,16,18 nezmiňují.
F-14 - motory TF-30, velmi náchylné k pumpáži. Za mě nepravděpodobné.
F-16 - žádné zmínky mimo experimentální letadla, nikde neviděno, žádný rozhovor ani esej, dokument, nic co by nasvědčovalo že F-16 by toto uměl.
Zajimavý je F-18, zde je esej z roku 2004 která zmiňuje tailslide spolu s úpravou FCS, cca 100 pádů dozadu.
Navíc je zde městská legenda z konce osumdesátých let o testech v USMC kde to jít mělo.