Viem že nie sú ekvivalenty a neporovnával som ich.
JAKom-24 som len chcel naznačiť že tá epizoda v Rusku bola, vyrobili 40-100 sériových kusov a opustili to.
Otázka bola, prečo sa v USA uchytila a v Rusku nie.(výhody/nevýhody princípu)
Vrtulníky - rôzne
-
- Sponzor fóra
Re: Vrtulníky - rôzne
"Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek".-T.Baťa.
"Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič." -Edmund Burke.
"Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič." -Edmund Burke.
-
- Redakční rada
Re: Vrtulníky - rôzne
IMHO Neni to tak, že konštrukciu tandemov opustili len sovieti - opustili ju všetci, francúzi aj briti, vrátane američanov - žiadne nový typ už nevznikol.
Tandemová konštrukcia sa proste "neujala" - v päťdesiatych rokoch, okolo obdobia korejskej vojny vzniklo cca desať-pätnásť typov, ale ich výroba neprežila začiatok šesťdesiatych rokov. Ch-47 Chinook je tak vlastne prežívajúci dinosaurus. Ostatne - je to jedna z posledných konštrukcií tandemov.
Prečo prežil? Ako som už uviedol - je celkom dobrý pre službu na lodiach (alebo spoluprácu s loďami). To je u americkej armády dôležitá výhoda.
A možno tiež kvôli "obrovskej" kabíne - nákladový priestor zaberá takmer celý trup a je veľmi dobre prístupný veľkou zadnou rampou, nakládka je jednoduchá a bezpečná.
Tandemová konštrukcia sa proste "neujala" - v päťdesiatych rokoch, okolo obdobia korejskej vojny vzniklo cca desať-pätnásť typov, ale ich výroba neprežila začiatok šesťdesiatych rokov. Ch-47 Chinook je tak vlastne prežívajúci dinosaurus. Ostatne - je to jedna z posledných konštrukcií tandemov.
Prečo prežil? Ako som už uviedol - je celkom dobrý pre službu na lodiach (alebo spoluprácu s loďami). To je u americkej armády dôležitá výhoda.
A možno tiež kvôli "obrovskej" kabíne - nákladový priestor zaberá takmer celý trup a je veľmi dobre prístupný veľkou zadnou rampou, nakládka je jednoduchá a bezpečná.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.