Znám jich celkem dost (sám mám námořní kap. průkaz) a je to poměrně smutné poslouchání.
A není to jen námořní plavba, úplně stejně zlikvidovali i tu říční...
PS: I když je to už dávno, doplním souvislosti. K tomu dokumentu co jsem poslal se totiž váže i jeden email, dovolím si jej tedy zveřejnit i tady.
Datum: 26. 6. 2014 9:29:43
Předmět: Dokument ČT2 o Námořní plavbě
Přátelé, na těchto odkazech najdete krásný dokument ČT2, který až po tolika letech krásně vzpomíná na úmyslné zničení jedné z nejúspěšnějších firem v téhle zemi (pod zvráceným heslem, že stát nemá podnikat…………..?!?!). Uvidíme kdo zničí Budějovický Budvar…….nebo připraví ČR o zisky z něj ve prospěch nějakého cizího vlastníka……
Všechny kolegy z toho filmu znám a byl jsem s nimi na moři.
p. Jurco už bohužel není mezi námi - vzal si nedávno sám život…….
Jeden z našich nejlepších námořních kapitánů Capt. Ing. Pavel Mička si také vzal dobrovolně život poté co ho H-systém, jehož majitelé byli tak "skvěle" omilostněni, připravil o všechny životní úspory aniž získal dům nebo bydlení.
Ti kdo rozhodli o předání Československé námořní plavby a.s. , podnik velice úspěšný a dobře zavedený na mezinárodním trhu, do kupónové provatizace jsou v mých očích největší ekonomičtí zločinci a škůdci této země, jejíž státní rozpočet tím připravili o desítky miliard korun.
Lidé kteří vedli investiční fondy, v jejichž portfoliu byly akcie ČNP po kupónové privatizaci a čerpali dividendy a přesto rozhodli o jejich odprodeji na západě všeobecně profláklým mezinárodním investičním spekulantům a čachrářům, byli buď nebetyčně hloupí nebo opět plánovaně a úmyslně škodili téhle zemi.
Moc děkuji kolegům, co to dali dohromady a ve filmu účinkovali.
Lidská spravedlnost je slepá a tyhle gigantické škodiče nikdy nikdo nepotrestá………jen bůh - i jejich svíčka života dohoří jako každému z nás navzdory zašantročenému bohatství.
Kpt. Ing. Ctirad Pacák
PPS: U Kpt. Pacáka jsem dělal zkoušky...