Samé nadávky a vulgarity i na někdejší „přátele“. Tak poslední dny vypadá twitterový účet premiérova syna. Má přeci jenom Andrej Babiš mladší psychické problémy? Mnoho uživatelů o něj má strach a chce po jeho okolí odpovědi. Řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) i exministr Miroslav Kalousek (TOP 09) se ale o jeho problémy moc nezajímají.
„Hej Češi, prosím, koukněte na můj profil. Mám vás v p*či,“ stojí v jednom z posledních tweetů Babiše mladšího. Dále označil Čechy za genetický odpad. Zmocnili se jeho profilu hackeři? Nebo přeci jenom s jeho psychickým zdravím není vše v pořádku, jak ve svém posudku stanovila Džamila Stehlíková? Ostatně bývalá ministryně pro lidská práva a národnostní menšiny to od Babiše mladšího taky schytala.
Milý Češi,
(I will beat you into a pulp 2 no worry)
Genetický odpad

stredný Evropy jako jste Vy

nemůže rozhodovat o duševném zdraví - kohokoliv. Tečka.
Přejí hezký knůčení do konce Vašich mizerných neživotu. Krásny užitek zrcadla dolů ve vlákně. Jo a kňů na fotbale idioti.
— Andrej Babiš Jr (@andrejbabisjr) November 13, 2021
Kromě nadávek Babiš mladší aktivně vystupuje proti očkování a zasazuje se za zákaz působení ruské pravoslavné církve ve Švýcarsku.
Jelikoz se vsichni na tyhle zemekouli zblaznili v I.Q. pandemii neda se nic delat. Bud se lidi dokopou nebo skoncej dokopani kdyz se to vsechno posere. Leta s nahoubkama... Ovce stupidni...
🤬 REMOVE russian church from Geneva Switzerland NOW!!!!!!!!!!@ParmelinG 🤬!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
je vais vous TOUSSE enculé!!!!!!!
Uživatelé nyní ve svých příspěvcích tagují profily Miroslava Kalouska i Pavla Novotného a ptají se, zda nevědí, co se s Babišem mladším děje. Právě oba politici podporovali Babiše mladšího v jeho předvolebním tažení proti svému otci. Nyní se ale o jeho osud očividně příliš nezajímají.
„Jednou mě pozval na pivo a já to pozvání s potěšením přijal. To bylo jedenkrát v životě, kdy jsem pana Babiše ml. viděl. Žádné informace nemám,“ napsal Kalousek.
Jednou mě pozval na pivo a já to pozvání s potěšením přijal. To bylo jedenkrát v životě, kdy jsem pana Babiše ml. viděl. Žádné informace nemám.
— Miroslav Kalousek (@kalousekm) November 14, 2021
„Junior je hodný kluk a nemá to jednoduchý. Doufám, že bude zase dobře… To opakuju pořád dokola k aktuální situaci a více ode mě nemá smysl čekat,“ napsal řeporyjský starosta a v dalším tweetu dodal, že není Babišův mluvčí.
junior je hodný kluk a nemá to jednoduchý.. doufám, že bude zase dobře.... to opakuju pořád dokola k aktuální situaci a více ode mě nemá smysl čekat
— Pavel Novotný (@PavelNovotnak) November 14, 2021
Jirko já k tomu veřejně nic neříkám, krom toho,že je to hodnej kluk a nemá to lehké. Sám jsem zabudovaný,trochu jsem doufal,že mě přestanou všichni označovat. Snažím se být kamarád a pomáhat. Rozhodně ale nejsem mluvčí. Nezlobte se na mě.
Ačkoli Novotný prohlásil, že je kamarád Babiše mladšího, volat mu nehodlá. Bylo by to podle něj zbytečné.
To by byl úplně zbytečný telefonát.
Samotného Novotného Andrej Babiš mladší ve svých tweetech označil za „kabálistu“ s tím, že ho zablokoval. „A medaili v Řeporyjích mu strčím do p*či, když mě k tomu vyprovokuje,“ vzkázal Novotnému Babiš mladší. „Víte, k*rva, Češi, s kým vůbec máte čest?“ připsal premiérův syn.
Na vývoj kauzy psychického zdraví Andreje Babiše mladšího reagoval i europoslanec ODS Jan Zahradil. Podle něj má premiérův syn skutečně zdravotní problémy a zkritizoval veřejně známé osobnosti za to, že ho zneužily v předvolební kampani. Podle Zahradila to vypovídá o tom, že jsou schopné všeho.
„Ajaj. Řeporyjskou medaili zjevně čeká nepěkný osud. I pověst paní Stehlíkové jako královny dálkových diagnóz je tímto poněkud narušena. A teď vážně: Ten twitterový účet je pravý. A nejde vůbec o to, jakkoliv obhajovat AB staršího. Ale parta lidí, co tuhle ‚causu‘ před volbami rozpoutala a řídila, si zaslouží, aby se na ně ukázalo prstem. Věděli, s kým mají co do činění, teď se jim to jen po zásluze vrací. A pokud se toho neštítili, jsou pravděpodobně schopni lecčeho. Takže si připomeňme, že kromě dvojice ze screenshotu patří do party ještě Šafr + Hovorková, Klusák, Kalousek,“ napsal Zahradil na Facebook.
Babišovy posudky
Připomeňme, že v září Babiš mladší získal posudky od znalců, že je z psychiatrického hlediska zcela v pořádku. Tyto posudky vypracovali zmiňovaná Džamala Stehlíková a vedoucí katedry pedagogiky a aplikovaných disciplín na Univerzitě J. E. Purkyně (UJEP) Slavomil Fischer.
S těmito posudky Babiš mladší konfrontoval svého otce v Ústí nad Labem během slavnostního zahájení předvolební kampaně hnutí ANO. Premiér i po tomto incidentu trval na tom, že jeho syn není psychicky v pořádku. Dále prohlásil, že ho zneužívají jeho političtí odpůrci.
Babiš mladší přijel do Česka, aby mimo jiné vypovídal v kauze Čapí hnízdo i svého údajného zavlečení na Krym.
Babiš mladší v zářijovém rozhovoru pro Deník N prohlásil, že dostává peníze od šéfredaktora portálu FORUM 24 Pavla Šafra, coby honorář za připravovanou knihu. Novinářům také řekl, že si možná najme člověka, který by mu spravoval sociální sítě.