https://tvzvezda.ru/news/20215251537-0noZE.htmlHlava státu rovněž poznamenala, že v leteckých silách je více než 70% protiletadlových raketových pluků vybaveno moderními systémy S-400.
"Dalším krokem je dodávka komplexu S-500 vojákům, jehož testy jsou již úspěšně dokončeny," uvedl na setkání s vedením ministerstva obrany a podniků obranného průmyslu.
V březnu velitel Jižního vojenského okruhu, armádní generál Alexander Dvornikov, uvedl, že nejnovější protiletadlové raketové systémy S-500 a S-350 můžou vstoupit do služby na Krymu a v dalších oblastech Jižního vojenského okruhu za účelem dodatečného posílení kdykoli.
S-500 Prometheus je ruský protiletadlový raketový systém určený k boji s balistickými raketami dlouhého a středního doletu i proti nepřátelským letadlům.
RF - Prostředky PVO
- puma
- Redaktor - závislák :-)
Re: RF - Prostředky PVO
Putin uvedl, že testy systému protivzdušné obrany S-500 jsou úspěšně dokončeny
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.
-
- Redaktor
Obracím se na znalé.
Na webu se objevilo množství podobných článků jako je tento: https://atalayar.com/en/content/turkish ... onry%C2%A0
Nastává tímto soumrak systémů protivzdušné obrany?
Jsou Ruské systémy zaostalé?
Jsou tyto zprávy reálné?
Jaká asi bude pravda?
Je jasné, že příští válka bude probíhat úplně jinak, než jsme před 45 lety cvičili. Rád bych si přečetl Vaše názory na uvedené zprávy. Děkuji. Ekolog.
Na webu se objevilo množství podobných článků jako je tento: https://atalayar.com/en/content/turkish ... onry%C2%A0
Nastává tímto soumrak systémů protivzdušné obrany?
Jsou Ruské systémy zaostalé?
Jsou tyto zprávy reálné?
Jaká asi bude pravda?
Je jasné, že příští válka bude probíhat úplně jinak, než jsme před 45 lety cvičili. Rád bych si přečetl Vaše názory na uvedené zprávy. Děkuji. Ekolog.
- Grif
- Sponzor fóra
Přečetl jsi si ten článek pořádně?Většina dronů byla sestřelena ruskými systémy.Pantsíře které byli zničeny nebyli připravené k boji.Nějak jsem nepochopil proč tu takový článek prezentuješ i z dotazy které jsou v článku osvětleny.
Všechno se dá vysvětlit.Bohužel ne všem.
-
- Redakční rada
Komplexná otázka...
1) Nie. V Karabachu "vyhrali" hlavne nad systémami OSA starými tak dvadsať rokov, skôr ale viac ako štvrťstoročie.
A "vyhrali" hlavne preto, že v prvom momente útočili z "nedotknuteľného" azerbajdžanského vzdušného priestoru, kde predtým dlhodobo vykonávali prieskumné lety. Dosť podobný príbeh je zničenie Panciru izraelčanmi. Tiež žiadny dokumentovaný Pancir (a zväčša ani ostatné systémy) nebol zničený v stave "bojovej pripravenosti".
Karabach bol "zavalený" bezpilotnými lietadlami - ale prevážnu časť z nich netvorili turecké Bayraktar ale obstarožné An-2 prestavané na bezpilotné (tuším štartovali aj s pilotmi, ktorí potom vyskakovali).
2) Vlhký sen premnohých... Treba im častejšie meniť plienky. Schopnosti systémov zatiaľ zabezpečujú, že ruský vzdušný priestor je nedotknuteľný. Inak by už Rusko neexistovalo...
3) reálne... "Kto nepřilže, neprodá." platí všeobecne. Ak nemáš iný spoľahlivý zdroj, musíš posudzovať dostupným - a fotky vyhodnocovať samostatne.
4) v ľubovolnom vojnovom konflikte je pravda prvý mrtvy/nezvestný...
1) Nie. V Karabachu "vyhrali" hlavne nad systémami OSA starými tak dvadsať rokov, skôr ale viac ako štvrťstoročie.
A "vyhrali" hlavne preto, že v prvom momente útočili z "nedotknuteľného" azerbajdžanského vzdušného priestoru, kde predtým dlhodobo vykonávali prieskumné lety. Dosť podobný príbeh je zničenie Panciru izraelčanmi. Tiež žiadny dokumentovaný Pancir (a zväčša ani ostatné systémy) nebol zničený v stave "bojovej pripravenosti".
Karabach bol "zavalený" bezpilotnými lietadlami - ale prevážnu časť z nich netvorili turecké Bayraktar ale obstarožné An-2 prestavané na bezpilotné (tuším štartovali aj s pilotmi, ktorí potom vyskakovali).
2) Vlhký sen premnohých... Treba im častejšie meniť plienky. Schopnosti systémov zatiaľ zabezpečujú, že ruský vzdušný priestor je nedotknuteľný. Inak by už Rusko neexistovalo...
3) reálne... "Kto nepřilže, neprodá." platí všeobecne. Ak nemáš iný spoľahlivý zdroj, musíš posudzovať dostupným - a fotky vyhodnocovať samostatne.
4) v ľubovolnom vojnovom konflikte je pravda prvý mrtvy/nezvestný...
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.
-
- Redaktor
Děkuji za odpověď. Potvrdili jste mi mé soukromé závěry. Chtěl jsem se o situaci dozvědět pokud možno nestranné informace, za které si tento web cením a to od lidí, kteří se v problematice orientují. Absolutně nejsem odborník na tuto problematiku a velice bych uvítal jakékoliv další příspěvky na toto téma.
-
- Sponzor fóra
:sipka: myslim, že Rusi si ten problem uvedomuju
https://iz.ru/export/google/amp/1205342 ... ssion=true
-
- Redakční rada
Ehm... Sorry, nie je to presné.Alchymista píše: ↑11 srp 2021, 14:411) Nie. V Karabachu "vyhrali" hlavne nad systémami OSA starými tak dvadsať rokov, skôr ale viac ako štvrťstoročie.
Posledné - tj. "najnovšie" - 9K33M3 OSA-AKM boli vyrobené v roku 1988 (pred 32 rokmi), potom boli už len dielčie modernizácie. Naopak prvé osy boli vyrobené v roku 1970 (pred 50 rokmi) a oficiálne zavedené v roku 1971.
lasib - no samozrejme, REB je efektívnejší spôsob boja s BPLA/UAV ako použitie bojových prostriedkov PVO.
Zvlásť REB kombinovaný s "aktívnym potlačením aktivity riadiacich a vypúšťacích stanovíšť"

COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
- puma
- Redaktor - závislák :-)
https://t.me/rian_ru/120050Státní zkoušky nejnovějšího protiletadlového raketového systému S-500 byly dokončeny, začal vstupovat do jednotek, řekl místopředseda vlády Borisov.
Indie by se potenciálně mohla stát prvním kupcem S-500, ale neměli bychom očekávat dodávky v blízké budoucnosti, dodal.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.
-
- Redakční rada
- Svarboj
- Senior redaktor
Je zde vlastní vlákno o S-500. Tak to vkládejte tam: viewtopic.php?f=31&t=656
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“
-
- Redakční rada
Viking (exportná verzia komplexu Buk M3)
- streľba na rádiokontrastné pozemné a námorné ciele
- streľba na rádiokontrastné pozemné a námorné ciele
-
- Senior redaktor
Nabíjení Pantsir-S, žádna sranda
Vy nejstě špión, voják, uvažujetě pokrokovo. Vy stě marxista!
- vojvoda
- Výkonný redaktor
- Svarboj
- Senior redaktor
BREAKING! Ruský Pantsir sestřelil více než 40 tureckých dronů Bayraktar a Anka
Quae volumus, credimus libenter. – „Co si přejeme, tomu ochotně věříme.“
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
Jakou má minimální výšku postřelování S-400???
Zachytil jsem informaci, že Izraelské letectvo včera podniklo tento měsíc už druhý nálet na strategický syrský přístav Latakia... Pobřeží má být chráněno ruským protiletadlovým systémem S-400 Triumf... Podle Rusů však Izraelci létají příliš nízko, čímž obchází protiletadlovou obranu přístavu...
Zachytil jsem informaci, že Izraelské letectvo včera podniklo tento měsíc už druhý nálet na strategický syrský přístav Latakia... Pobřeží má být chráněno ruským protiletadlovým systémem S-400 Triumf... Podle Rusů však Izraelci létají příliš nízko, čímž obchází protiletadlovou obranu přístavu...
Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
-
- Redakční rada
zasa využili krytie pristávajúcim ruským lietadlom na Hmeimin a sýrčania mali zákaz paľby.
- gandalf
- Sponzor fóra
A prošlo jim to - zase!
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
To si myslím, že by ruská strana uvedla, že došlo ke krytí přistávajícím letadlem a nikoliv, že letěli moc nízko...
- WuVirr
- Šéfredaktor
Aron, tady postoval Puma
puma píše: ↑28 pro 2021, 21:58https://t.me/rian_ru/137030Vojenský transportní letoun ruských vzdušných a kosmických sil přistával na letišti Hmímím v době leteckého útoku izraelských F-16 na přístav Latakia - z tohoto důvodu syrské síly protivzdušné obrany nevstoupily do boje, informovala ruská armáda.
Škody na přístavní infrastruktuře Latakie jsou podle ni nepatrné, nedošlo k žádným ztrátám.
- Aaron Goldstein
- Už nám nenapíše...
OK... Díky....
Ale i tak by mě zajímala ta minimální postřelovací výška... Protože já narazil na údaj 100 metrů ale také např. 15 metrů...
Ale i tak by mě zajímala ta minimální postřelovací výška... Protože já narazil na údaj 100 metrů ale také např. 15 metrů...