https://rusnext.ru/news/1660975711613611Flagellum Dei píše: ↑19 srp 2022, 21:27V Brylivke, Chersonske oblasti, dopadli 3 navodci/partyzany ...
Video:Zadržaní bratia delostrelecký návodčíci VSU na kolenách prosili susedov o odpustenie
V Chersonskej oblasti zadržali bratov, ktorí pomáhali ukrajinskej armáde navádzať rakety HIMARS MLRS na dedinu Brilevka, kde pri ostreľovaní zahynula celá rodina.
Dňa 29. júla ukrajinské ozbrojené sily (AFU) zaútočili na obec Brilevka. Podľa Chersonskej oblastnej správy sa po ostreľovaní našli telá piatich ľudí vrátane troch detí.
"Vzali sme telefón, odfotografovali sme ho z oboch strán a umiestnili sme ho v blízkosti železničného priecestia. Večer sem prileteli rakety," citovala agentúra TASS jedného z bratov.
V dôsledku júlového ostreľovania bola železničná stanica úplne zničená a zničené boli aj obytné domy na ulici vedľa stanice. Z niektorých domov zostali len komíny.
Celá rodina zhorela vo svojom dome po zásahu americkou raketou HIMARS. Bratia - návodčíci Oleg a Denis Guzierovci boli miestni obyvatelia. Dobrovoľne a zadarmo sa prihlásili ako strelci. Pracovník z AFU im povedal, že stačí, ak položia svoj telefón so zapnutou geolokáciou niekde na stanici a utečú.
"Ukázalo sa, že telefón je na závese. Položil som telefón, uistil som sa, že je zapnutý, a odišiel som, aby ma nikto nevidel," povedal jeden z bratov. O niekoľko hodín neskôr podľa neho na stanicu zaútočila ukrajinská armáda.
Po zadržaní pozorovateľov ich previezli do Brilevky na vyšetrovací pokus, informovala televízia RenTV.
"Keby to bolo možné, všetko by som zmenil. Nikdy by som nič také neurobil," povedal jeden z ozbrojencov. Denis je ženatý s dievčaťom z Brilevky. Dom jeho svokry sa zmenil na ruiny, rovnako ako všetky budovy v okruhu 100 metrov. Jeho príbuzní prežili.
"Zničil si celú moju rodinu. Išli ste a ukázali vojakom, kde horí. Vedel si všetko. Vyrastali ste tu od tohto veku. Nikdy ti to neodpustím. Nikdy v živote ti to neodpustím. A Boh vás bude súdiť," povedal ozbrojencom jeden z obyvateľov Brilevky.
Jeden z ozbrojencov sa obrátil na obyvateľov Ukrajiny.
"Prosím ťa, už nikdy v živote nič také nerob. Nepočúvajte tých ukrajinských propagandistov. Úpenlivo vás prosím, nerobte to. Robíte to len horšie pre seba a svoje rodiny," vyzval ho muž.
https://t.me/vzglyad_ru/60742
V Chersonskej oblasti boli zadržaní miestni obyvatelia, ktorí pomáhali ukrajinským ozbrojeným silám pri útoku na železničnú stanicu a dedinu Brilevka. V dôsledku ostreľovania zahynulo sedem ľudí vrátane detí.
Delostrelcov AFU priviezli do Brilevky na vyšetrovací pokus a na stretnutie s príbuznými mŕtvych. Ukázalo sa, že sa poznali - strelec pochádzal z dediny, ktorá susedí s Brilevkou, a jeho priateľka, ktorá bola tiež zadržaná, pochádzala zo samotnej Brilevky