Česká republika
- petrp
- Šéfredaktor
Re: Česká republika
Smlouva o splavnění Labe z Pardubic do Hamburku prošla Sněmovnou.
Po více než dvou letech Poslanecká sněmovna projednala a schválila smlouvu mezi českou a německou stranou ohledně splavnění Labe v úseku od Pardubic do Hamburku. Dokument má umožnit spolupráci obou zemí ohledně možnosti masivněji využívat labskou vodní cestu pro nákladní dopravu. Otazník nyní visí nad budováním plavebních stupňů, které se mají na vodní cestě nacházet. Labská vodní cesta patří mezi klíčové tahy Transevropské dopravní sítě (TEN-T) a Česká republika by ji ráda začala využívat ve větší míře, než v současnosti. A to nejen proto, že usiluje do budoucna také o námořní terminál v Hamburku.
„Všechny strategické dokumenty hovoří o postupném přesunu nákladní dopravy ze silnic na železnici, ale ty dokumenty hovoří také o přesunu části nákladní dopravy rovněž na vodu,“ uvedl ještě před schválením smlouvy 7. března v rámci rozpravy v Poslanecké sněmovně ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Vzhledem k tomu, že podle Kupky patří Labská vodní cesta mezi nejvýznamnější koridory TEN-T, může se na ní vztahovat také poměrně významná finanční podpora ze strany Evropské unie. Jak Kupka následně zmínil na sociální síti X, lodní doprava je ekologická a čeští dopravci a firmy se jí snaží v zájmu vyšší konkurenceschopnosti využívat co nejvíce.
https://ekonomickydenik.cz/smlouva-o-sp ... lektraren/
Tady zase někdo objevil kolo. Budeme draze budovat to, co už jsme kdysi měli.
Po více než dvou letech Poslanecká sněmovna projednala a schválila smlouvu mezi českou a německou stranou ohledně splavnění Labe v úseku od Pardubic do Hamburku. Dokument má umožnit spolupráci obou zemí ohledně možnosti masivněji využívat labskou vodní cestu pro nákladní dopravu. Otazník nyní visí nad budováním plavebních stupňů, které se mají na vodní cestě nacházet. Labská vodní cesta patří mezi klíčové tahy Transevropské dopravní sítě (TEN-T) a Česká republika by ji ráda začala využívat ve větší míře, než v současnosti. A to nejen proto, že usiluje do budoucna také o námořní terminál v Hamburku.
„Všechny strategické dokumenty hovoří o postupném přesunu nákladní dopravy ze silnic na železnici, ale ty dokumenty hovoří také o přesunu části nákladní dopravy rovněž na vodu,“ uvedl ještě před schválením smlouvy 7. března v rámci rozpravy v Poslanecké sněmovně ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Vzhledem k tomu, že podle Kupky patří Labská vodní cesta mezi nejvýznamnější koridory TEN-T, může se na ní vztahovat také poměrně významná finanční podpora ze strany Evropské unie. Jak Kupka následně zmínil na sociální síti X, lodní doprava je ekologická a čeští dopravci a firmy se jí snaží v zájmu vyšší konkurenceschopnosti využívat co nejvíce.
https://ekonomickydenik.cz/smlouva-o-sp ... lektraren/
Tady zase někdo objevil kolo. Budeme draze budovat to, co už jsme kdysi měli.
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Zrození je ortel smrti, odložený na neurčito. Johann Nepomuk Nestroy
Lepší s Parkinsonem rozlít, než s Alzheimerem zapomenout vypít...
- petrp
- Šéfredaktor
Štefec: Termín „blb“ ve spojitosti se jménem Lipavský dostal nový rozměr
Dočetl jsem článeček na Novinky.cz s názvem „Pacifista Babiš začíná být bezpečnostním ohrožením země, míní Lipavský“, píše na facebooku Jaroslav Štefec. Nějaký Jaroslav Soukup v něm prezentuje názory pirátského polovzdělance Jana Lipavského, takto podle Wikipedie profesí politika, manažera a ministra zahraničí, které veřejně prezentoval v profláknutém pořadu Otázky Václava Moravce v ČT. Normálně mi podobné výlevy nestojí ani za přečtení, ale zaujal mě jak samotný titulek, tak arogantní výrok Lipavského, že Andrej Babiš neví vůbec nic o zahraniční politice, doplněný o informaci, že Andrej Babiš „… najíždí na nějakou pacifistickou notu, nevím, kdo mu ty mírové příspěvky píše, ale mně přijde, že začíná být bezpečnostním ohrožením této země“. Což vyvozuje z faktu, že Andrej Babiš hovoří otevřeně o potřebě míru mezi Ukrajinou a Ruskem.
Samozřejmě hájil rovněž kroky Petra Fialy, který se aktuálně pokouší definitivně zničit naše vynikající vztahy se Slovenskem, veden zřejmě svou až fanatickou zahleděností do jakési vize vyhlášení války Ruské federaci a všem, kdo by jejímu prosazení snad stáli v cestě. Obvykle nerad používám expresiva. Ale v tomto případě si fakt nemohu pomoci. Janu Lipavskému se totiž podařil vskutku mistrovský kousek. Díky němu dostal termín "blb" naprosto nový, dosud netušený rozměr a bádání o jeho hloubce a obsahu se může stát novým vědním oborem. Gratuluji!
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/polit ... vy-rozmer/
Dočetl jsem článeček na Novinky.cz s názvem „Pacifista Babiš začíná být bezpečnostním ohrožením země, míní Lipavský“, píše na facebooku Jaroslav Štefec. Nějaký Jaroslav Soukup v něm prezentuje názory pirátského polovzdělance Jana Lipavského, takto podle Wikipedie profesí politika, manažera a ministra zahraničí, které veřejně prezentoval v profláknutém pořadu Otázky Václava Moravce v ČT. Normálně mi podobné výlevy nestojí ani za přečtení, ale zaujal mě jak samotný titulek, tak arogantní výrok Lipavského, že Andrej Babiš neví vůbec nic o zahraniční politice, doplněný o informaci, že Andrej Babiš „… najíždí na nějakou pacifistickou notu, nevím, kdo mu ty mírové příspěvky píše, ale mně přijde, že začíná být bezpečnostním ohrožením této země“. Což vyvozuje z faktu, že Andrej Babiš hovoří otevřeně o potřebě míru mezi Ukrajinou a Ruskem.
Samozřejmě hájil rovněž kroky Petra Fialy, který se aktuálně pokouší definitivně zničit naše vynikající vztahy se Slovenskem, veden zřejmě svou až fanatickou zahleděností do jakési vize vyhlášení války Ruské federaci a všem, kdo by jejímu prosazení snad stáli v cestě. Obvykle nerad používám expresiva. Ale v tomto případě si fakt nemohu pomoci. Janu Lipavskému se totiž podařil vskutku mistrovský kousek. Díky němu dostal termín "blb" naprosto nový, dosud netušený rozměr a bádání o jeho hloubce a obsahu se může stát novým vědním oborem. Gratuluji!
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/polit ... vy-rozmer/
-
- Redakční rada
https://echo24.cz/a/HHFeH/zpravy-domaci ... ar-ano-ods
Rekordní vzestup ANO, získalo by skoro 39 procent, lidovci jen dvě
VOLEBNÍ PRŮZKUM KANTAR
Rekordní vzestup ANO, získalo by skoro 39 procent, lidovci jen dvě
VOLEBNÍ PRŮZKUM KANTAR
Hnutí ANO se v únorovém průzkumu Kantaru dostalo historicky nejvýš – na 38,5 procent. Oproti poslednímu průzkumu posílilo o 3,5 procenta. Volební průzkum agentury Kantar odvysílala v rámci Otázek Václava Moravce Česká televize. Koalice SPOLU by si oproti volbám pohoršila o 8 procent.Únorový volební model agentury Kantar ukazuje na další posílení dlouhodobě prvního hnutí ANO. Jeho náskok je v průzkumu patrný jak oproti druhé ODS, která by ve volbách získala 14,5 procent hlasů, tak i případné koalice SPOLU. Oproti ní by dosáhlo na takřka dvojnásobný zisk. ANO se tak blíží k tomu, že by mělo v Poslanecké sněmovně většinu (95 mandátů).
Na třetím místě by skončili Piráti s 9,5 procenty, těsně za nimi by pak s 9 procenty byla SPD. Mírné zlepšení zaznamenali Starostové, kteří by měli sedm procent, TOP 09 by dál byla na pěti procentech. Do Sněmovny by se nedostala KDU-ČSL, kterou by volila jen dvě procenta lidí.
Hnutí ANO by zvítězilo i v případě, že by ODS, TOP 09 a KDU-ČSL kandidovaly jako hnutí SPOLU, to by získalo 20 procent hlasů. Oproti volbám by si koalice pohoršila o 8 procent. Pod hranicí 5 procent, které jsou podmínkou pro úspěšnou kandidaturu do Poslanecké sněmovny, by podle nejnovějšího průzkumu byla SOCDEM nebo KSČM s 2,5 procenty, Zelení a Svobodní s 2 procenty.
Sběr dat probíhal ve dnech 12. února až 1. března 2024 na reprezentativním vzorku 1200 respondentů.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.
-
- Sponzor fóra
Fiala reaguje na nepříznivý průzkum: „Máme jiná čísla. Musíme populistům ukázat naši sílu“
https://echo24.cz/a/HG4sb/zpravy-domov- ... populistum„Nadále platí, že nekomentuji jednotlivé průzkumy veřejného mínění, protože za jediný opravdu spolehlivý průzkum považuji volby. Ostatně za poslední týdny je to už třetí průzkum, vždy od jiné známé agentury, a pokaždé úplně jiný. A k tomu máme k dispozici ještě naše čísla, s mnohem menšími rozdíly,“ uvedl Fiala.
„Bojujeme s totalitním dědictvím a dnes vedeme zápas o charakter státu, o podobu naší demokracie, o podobu střední Evropy. O to, zda budeme žít v západní demokracii jako svobodní lidé, nebo ve státě, kde převažuje oligarchická struktura rozhodování a který se posouvá na východ,“ napsal. Vyhrát lze podle něj, jen když to vezme za svoje „každý, komu na svobodě a demokracii v zemi a na její suverenitě a bezpečnosti opravdu záleží“.
- petrp
- Šéfredaktor
Po Drulákovi a Ševčíkovi další nepohodlný. Hašek vrací úder
„Hezké dopoledne přeji, budu po Petrovi Drulákovi a Miroslavu Ševčíkovi dalším nepohodlným a mám se už poohlížet po nějaké kotelně či výlohách na umývání v rámci “disidentské” kariéry?
SeznamZprávy v pátek rozjely následnou dehonestační hysterickou kampaň textem “Michal Hašek je komisařem na vnitru…”, který evidentně souvisí nikoliv s mým několikaletým a doposud dle interního hodnocení posluchačů i vedení Institutu veřejné správy úspěšným působením lektora a člena zkušební komise (vždy jednoho ze tříčlenné) pro tzv. zkoušky odborné způsobilosti úředníků územních samosprávných celků. Jde o externí práci na dohodu o provedení práce, kterou jako aktivní advokát opravdu nedělám kvůli odměně, ta je ve srovnání s advokátní taxou opravdu symbolická. Při výuce i zkouškách se po celou dobu striktně držím teorie i praktického výkladu problematiky veřejné správy a legislativy týkající se problematiky obcí, krajů či správního řádu.
Mám klasické právní vzdělání na 5 letém denním studiu Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně v letech 1994-1999 a následně jsem po 10 letech zvládnul na Slovensku obhajobu rigorozní práce a rigorozní zkoušku, při které jsem obhájil tutul JUDr. Nejsem tedy žádný “plzeňský” turboprávník s pochybným právním vzděláním, jak se někteří snaží manipulativně podsouvat. Mám praxi ve veřejné správě přes 20 let na úrovni obce, kraje i na centrální úrovni včetně legislativy, byl jsem i u začátku reformy veřejné správy v ČR v době, kdy řada dnešních “hrdinů od klávesnice” včetně, bohužel, pana ministra vnitra, pomyslně ještě tahala na špagátku kačera (v oblasti veřejné správy). Údajné elity a kulturní výkvět země (Etzler, Šarapatka” pak používaly taková kultivovaná vyjádření jako “špína”, “ruský šváb” a panu ministrovi, etalonu nové politické kultury a ctbosti, reinkarnaci Václava Havla, uteklo na klávesnici dokonce slovo “hajzl”. Obrázek si o autorech těchto výroků udělejte sami, jako jsem si udělal i já.
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/polit ... raci-uder/
„Hezké dopoledne přeji, budu po Petrovi Drulákovi a Miroslavu Ševčíkovi dalším nepohodlným a mám se už poohlížet po nějaké kotelně či výlohách na umývání v rámci “disidentské” kariéry?
SeznamZprávy v pátek rozjely následnou dehonestační hysterickou kampaň textem “Michal Hašek je komisařem na vnitru…”, který evidentně souvisí nikoliv s mým několikaletým a doposud dle interního hodnocení posluchačů i vedení Institutu veřejné správy úspěšným působením lektora a člena zkušební komise (vždy jednoho ze tříčlenné) pro tzv. zkoušky odborné způsobilosti úředníků územních samosprávných celků. Jde o externí práci na dohodu o provedení práce, kterou jako aktivní advokát opravdu nedělám kvůli odměně, ta je ve srovnání s advokátní taxou opravdu symbolická. Při výuce i zkouškách se po celou dobu striktně držím teorie i praktického výkladu problematiky veřejné správy a legislativy týkající se problematiky obcí, krajů či správního řádu.
Mám klasické právní vzdělání na 5 letém denním studiu Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně v letech 1994-1999 a následně jsem po 10 letech zvládnul na Slovensku obhajobu rigorozní práce a rigorozní zkoušku, při které jsem obhájil tutul JUDr. Nejsem tedy žádný “plzeňský” turboprávník s pochybným právním vzděláním, jak se někteří snaží manipulativně podsouvat. Mám praxi ve veřejné správě přes 20 let na úrovni obce, kraje i na centrální úrovni včetně legislativy, byl jsem i u začátku reformy veřejné správy v ČR v době, kdy řada dnešních “hrdinů od klávesnice” včetně, bohužel, pana ministra vnitra, pomyslně ještě tahala na špagátku kačera (v oblasti veřejné správy). Údajné elity a kulturní výkvět země (Etzler, Šarapatka” pak používaly taková kultivovaná vyjádření jako “špína”, “ruský šváb” a panu ministrovi, etalonu nové politické kultury a ctbosti, reinkarnaci Václava Havla, uteklo na klávesnici dokonce slovo “hajzl”. Obrázek si o autorech těchto výroků udělejte sami, jako jsem si udělal i já.
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/polit ... raci-uder/
- petrp
- Šéfredaktor
Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění – II.
Před Městským soudem v Praze došlo na přetřes vypnutí dezinformačních webů v roce 2022 a soud došel k závěru, že i když pokyn vlády byl takové nezávazné doporučení, tak vypnutí webů bylo i tak protiprávní. A zodpovědnost za škody nese … počkejte si… přičinlivý poskok, tj. poskytovatel připojení k internetu.
Milý slouho, díky a zaplať škodu
Vím, neměl bych být škodolibý, ale tak dlouho jsem se už nezasmál. Mouřenínové posloužili a jsou nuceni za tu službu ještě zaplatit. Městský soud se postaral o takové veselé pokračování mého článku. V něm jsem v odstavci o čertově kopýtku usoudil, že součástí dohod o vypnutí webů byla i dohoda o zamítnutí žalob u soudu. Čemuž také nasvědčovaly výrok první instance a rozsudky soudů o roli vlády. Tak nějak jsem předpokládal určitou loajalitu panstva ke svým poskokům, či schopnost ochotných vykonavačů si chránit záda. Ale věrchuška ukázala svou roztomilou tvář. V dobrém rozmaru hodila přes palubu ochotné ruce plnit její přání. Lepší lidé, kteří bojujete na té správné straně, dobře si to zapamatujte, jak dopadnete. Pro podržtašky je to celkem pěkná nápověda, jak to panstvo vnímá. My, páni, jsme doporučili a ty, slouho, jsi to měl udělat tak, aby z toho nebyla škoda. Jsi nešikovný poskok a dobře ti tak. Je to i symbolická lekce pro ty, co věrně posluhují třeba bruselské hydře. Inu tak, Vašku, nechoď s pány na led. Horké chvilky teď asi zažívá sdružení NIC.CZ, které bylo stejně tak přičinlivě aktivní.
...
Je potěšující, že aktivní poskoci dostali po prstech a dostalo se jim názorného ponaučení, že není nutné iniciativně plnit vše, co po nich stát chce. Držím palce dalším provozovatelům vypnutých webů a přeju, ať se jim podaří dotáhnout soudy do konce. Připomenu v této souvislosti opět výrok Martina Luthera Kinga: „Den, kdy vidíme pravdu a přestáváme mluvit, je den, kdy začneme umírat.“
https://dfens-cz.com/cin-certu-dobre-pe ... kracovani/
Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění
https://dfens-cz.com/cin-certu-dobre-pe ... ti-odmeni/
Před Městským soudem v Praze došlo na přetřes vypnutí dezinformačních webů v roce 2022 a soud došel k závěru, že i když pokyn vlády byl takové nezávazné doporučení, tak vypnutí webů bylo i tak protiprávní. A zodpovědnost za škody nese … počkejte si… přičinlivý poskok, tj. poskytovatel připojení k internetu.
Milý slouho, díky a zaplať škodu
Vím, neměl bych být škodolibý, ale tak dlouho jsem se už nezasmál. Mouřenínové posloužili a jsou nuceni za tu službu ještě zaplatit. Městský soud se postaral o takové veselé pokračování mého článku. V něm jsem v odstavci o čertově kopýtku usoudil, že součástí dohod o vypnutí webů byla i dohoda o zamítnutí žalob u soudu. Čemuž také nasvědčovaly výrok první instance a rozsudky soudů o roli vlády. Tak nějak jsem předpokládal určitou loajalitu panstva ke svým poskokům, či schopnost ochotných vykonavačů si chránit záda. Ale věrchuška ukázala svou roztomilou tvář. V dobrém rozmaru hodila přes palubu ochotné ruce plnit její přání. Lepší lidé, kteří bojujete na té správné straně, dobře si to zapamatujte, jak dopadnete. Pro podržtašky je to celkem pěkná nápověda, jak to panstvo vnímá. My, páni, jsme doporučili a ty, slouho, jsi to měl udělat tak, aby z toho nebyla škoda. Jsi nešikovný poskok a dobře ti tak. Je to i symbolická lekce pro ty, co věrně posluhují třeba bruselské hydře. Inu tak, Vašku, nechoď s pány na led. Horké chvilky teď asi zažívá sdružení NIC.CZ, které bylo stejně tak přičinlivě aktivní.
...
Je potěšující, že aktivní poskoci dostali po prstech a dostalo se jim názorného ponaučení, že není nutné iniciativně plnit vše, co po nich stát chce. Držím palce dalším provozovatelům vypnutých webů a přeju, ať se jim podaří dotáhnout soudy do konce. Připomenu v této souvislosti opět výrok Martina Luthera Kinga: „Den, kdy vidíme pravdu a přestáváme mluvit, je den, kdy začneme umírat.“
https://dfens-cz.com/cin-certu-dobre-pe ... kracovani/
Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění
https://dfens-cz.com/cin-certu-dobre-pe ... ti-odmeni/
-
- Redakční rada
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ici-752107
Šokující souvislosti vraždy ve Slopném. Soudce, korunní svědek, žalobci. Rána pro justici?
Šokující souvislosti vraždy ve Slopném. Soudce, korunní svědek, žalobci. Rána pro justici?
Dva zcela rozdílné případy. Ale jako by se odehrávaly takřka podle podobného scénáře. V jedné kauze jde o vraždu, v druhé o únos a zpronevěru peněz z hazardu. V obou však hrají hlavní roli „snaživí“ státní zástupci a především dobře instruovaní „korunní“ svědci, kteří si díky své výpovědi měli „koupit“ propustku z vězení či jiné výhody od žalobců. A aby toho nebylo málo, oba případy prošly stejnými soudy a odehrály se ve stejném koutu České republiky.
Začátkem letošního března se Krajský soud ve Zlíně opětovně zabýval vraždou seniora v obci Slopné na Zlínsku, která se odehrála již v roce 2011. Proč? Protože odsouzení Maroš Straňák a David Šimon opět požádali o obnovu řízení. Opírali se při tom mimo jiné o rok a půl trvající investigativní práci novinářek ze serveru SeznamZpravy.cz, které ve svých článcích zásadním způsobem zpochybnily důvěryhodnost korunního svědka. Jeho role byla totiž v případu naprosto klíčová, protože společně s pachovými stopami to bylo to jediné, o co se opíral konečný verdikt soudu, který poslal oba muže na více než dvacet let do vězení.
Takže si to zrekapitulujme. Nejdříve zlínský soudce Radomír Koudela rozhodne o nevině, aby poté, co se objeví korunní svědek z věznice, změnil názor, vyhověl nadřízenému Vrchnímu soudu v Olomouci a poslal dva mladíky za mříže s výjimečnými tresty. A korunní svědek je posléze propuštěn z vězení.
A i když by se to mohlo zdát málo pravděpodobné, stejný rukopis má také zcela jiná kauza, se kterou je redakce ParlamentníchListů.cz detailně obeznámena. V té stejný zlínský soudce Radomír Koudela nejdříve dvakrát rozhodl na základě řady důkazů tentokrát o vině a prokázal únos a vydírání ve stylu balkánské mafie, ale následně se z útrob vězení vynořil jiný korunní svědek s bohatou trestní minulostí, který natolik znevěrohodní oběť únosu, že nakonec zlínský soud vyhoví „pokynu“ nadřízeného soudu z Olomouce, a obžalované pravomocně zprostí viny.
I v tomto se případ Pavla Buráně nápadně podobá případu vraždy ve Slopném. „Z usnesení okresního státního zastupitelství v Karviné vyplynulo, že dlouho popíraná komunikace státního zástupce pana doktora Foltýna ve prospěch svědka, který svědčí v této trestní věci, skutečně existuje. Je zvláštní, pokud dochází k tomu, že státní zástupce ve zdejší trestní věci, kde měl svědek svědčit, se snaží dosáhnout toho, aby to dobře dopadlo pro tohoto svědka v jiné trestní věci. Tuto komunikaci všichni popírali, ale zřejmě je všechno jinak,“ naznačil Robert Cholenský, obhájce odsouzeného Davida Šimona.
Po úplnost je vhodné dodat, že redakci ParlamentníchListů.cz pochopitelně zajímá také názor někdejšího předsedy představenstva jedné z největších hazardních firem v zemi a Buráňova společníka Jaroslava Novotného. Veškerá redakční snaha o rozhovor či stanovisko vždy skončila bez jakékoliv reakce. Naposledy tak naše redakce učinila také prostřednictvím právního zástupce manželů Novotných, který se v těchto dnech obrátil na redakci ParlamentníchListů.cz s žádostí o odstranění fotografie jeho klientů, která je zachycovala během soudního projednávání únosu Pavla Buráně.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
-
- Redakční rada
https://echo24.cz/a/HWya7/zpravy-domov- ... et-rad-tgm
OBRAZEM: Clinton obdržel na Hradě Řád TGM, své druhé české vyznamenání
OBRAZEM: Clinton obdržel na Hradě Řád TGM, své druhé české vyznamenání
Bývalý americký prezident Bill Clinton dnes na Pražském hradě převzal z rukou české hlavy státu Petra Pavla Řád Tomáše Garrigua Masaryka I. třídy. Státní vyznamenání získal za vynikající zásluhy o rozvoj demokracie - podle Hradu se zasloužil o prosazování demokracie a stability ve střední a východní Evropě svým podílem na rozšíření Severoatlantické aliance o Česko, Polsko a Maďarsko v roce 1999. V den, kdy si Česko připomíná 25. výročí vstupu do aliance, se tak Clinton stal držitelem hned dvou českých státních vyznamenání. V roce 1998 mu za pomoc při vstupu Česka do NATO prezident Václav Havel udělil Řád bílého lva. Clinton je v Praze od víkendu kvůli vystoupení na dnešní konferenci připomínající i přelomové rozšíření aliance na východ.
- petrp
- Šéfredaktor
Noční vlci a Hašek jsou zpět. Strana PRO nahání vládě strach
Advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (PRO) se ostře vymezil proti článku Alexandra Mitrofanova s tím, že záměrně šíří lži. Podle novináře je prý Hašek aktivní sympatizant teroristického režimu jdoucí proti vládě. Mitrofanov ve svém článku připomněl Haškovo setkání s Nočními vlky, s nimiž se na brněnském hřbitově v roce 2016 poklonil padlým vojákům Rudé armády. Také zmínil, že je současný předseda jihomoravské buňky strany PRO Michal Hašek zkušebním komisařem Ministerstva vnitra. Hašek si to ovšem nenechal líbit a Mitrofanovi důrazně odpověděl. „U Marka Wollnera a jeho textu ve Foru24 jsem byl ochoten ještě ironicky zažertovat - kdo nemňouká s námi, mňouká proti nám. U Alexandra Mitrofanova, předlistopadového horlivého opěvovače Sovětského svazu, už není ironie ani žertování na místě. Co dnes napsala korouhvička z bývalého Rudého Práva?
...
Proč o tom mlčíš a nepíšeš, Sašo? Nehodí se Ti to do krámu, že? On by totiž nešel zkonstruovat ten obraz “aktivního sympatizanta teroristického režimu”. Takže Alexandr Mitrofanov včera po letech opět naplnil jedno z předlistopadových přísloví na adresu jeho chlebodárce a zaměstnavatele - Lže, jako když Rudé právo tiskne…
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/polit ... de-strach/
Advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (PRO) se ostře vymezil proti článku Alexandra Mitrofanova s tím, že záměrně šíří lži. Podle novináře je prý Hašek aktivní sympatizant teroristického režimu jdoucí proti vládě. Mitrofanov ve svém článku připomněl Haškovo setkání s Nočními vlky, s nimiž se na brněnském hřbitově v roce 2016 poklonil padlým vojákům Rudé armády. Také zmínil, že je současný předseda jihomoravské buňky strany PRO Michal Hašek zkušebním komisařem Ministerstva vnitra. Hašek si to ovšem nenechal líbit a Mitrofanovi důrazně odpověděl. „U Marka Wollnera a jeho textu ve Foru24 jsem byl ochoten ještě ironicky zažertovat - kdo nemňouká s námi, mňouká proti nám. U Alexandra Mitrofanova, předlistopadového horlivého opěvovače Sovětského svazu, už není ironie ani žertování na místě. Co dnes napsala korouhvička z bývalého Rudého Práva?
...
Proč o tom mlčíš a nepíšeš, Sašo? Nehodí se Ti to do krámu, že? On by totiž nešel zkonstruovat ten obraz “aktivního sympatizanta teroristického režimu”. Takže Alexandr Mitrofanov včera po letech opět naplnil jedno z předlistopadových přísloví na adresu jeho chlebodárce a zaměstnavatele - Lže, jako když Rudé právo tiskne…
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/polit ... de-strach/
-
- Redakční rada
https://www.ceska-justice.cz/2024/03/ci ... je-vnitro/
Cizinci se budou moci stát příslušníky policie a bezpečnostních sborů, plánuje vnitro
Cizinci se budou moci stát příslušníky policie a bezpečnostních sborů, plánuje vnitro
Cizinci z Evropské unie a Dohody o evropském hospodářském prostoru se znalostí češtiny se po třech letech pobytu v ČR se budou moci stát příslušníky Policie ČR a dalších bezpečnostních sborů. V tajných službách zůstane podmínka občanství ČR. Pravomoc stanovit, která místa obsadí jen Češi mají získat ředitelé bezpečnostních sborů. Novým kritériem bezúhonnosti je veřejný projev.
Uvádí to návrh novely zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, kterou předkládá ministerstvo vnitra. Úplný návrh, který je v připomínkovém řízení, je zde.
Vnitro v něm navrhuje „významnou změnu“ podmínek přijetí do služebního poměru: „Příslušníky bezpečnostních sborů se budou moci stát i občané dalších zemí Evropské unie a Dohody o Evropském hospodářském prostoru, pokud alespoň tři roky žijí v České republice a hovoří českým jazykem,“ uvádí se ve zprávě.
To nebude platit pro tajné služby: „To neplatí pro zpravodajské služby, u nichž bude striktní požadavek občanství České republiky nadále zachován,“ uvádí dále důvodová zpráva.
Bezpečností sbory jsou kromě Policie ČR a tajných služeb také například Hasičský záchranný sbor, Celní správa nebo Vězeňská služba.
-
- Redakční rada
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ ... ich-752160
Výbuch po Klausovi a Zemanovi na ČT přinesl „odhalení o fialovcích“
Výbuch po Klausovi a Zemanovi na ČT přinesl „odhalení o fialovcích“
Vystoupení exprezidentů Václava Klause a Miloše Zemana, kde v rámci oslav výročí vstupu do NATO mluvili i o válce a míru na Ukrajině, přineslo výbuch mezi kruhy „pražské kavárny“. Bojovnice za Ukrajinu, předsedkyně SÚJB Dana Drábová, byla zděšena, že Česká televize takový rozhovor může vysílat. Jiní žádali přímo zásah Rady ČT, aby „se něco podobného neopakovalo“. Podle komentátora Petra Holce naježenost na včerejší vysílání ČT vypovídá o samotných kriticích. „Za jejich reakci na vystoupení exprezidentů Miloše Zemana a Václava Klause v České televizi jim ale musíme poděkovat, protože tady nám fakt jen potvrdili, jací totalitní šílenci to jsou,“ sdělil ParlamentnímListům.cz
Úterní Události, komentáře začínaly výjimečně už v devět hodin. Speciální debata se měla věnovat speciální události – pětadvacátému výročí vstupu Česka do NATO. Tomu odpovídala i výzdoba studia v podobě vojenského vozu.
„Byl to den, který znamenal historický přelom pro naše bezpečí,“ zhodnotil výročí premiér Petr Fiala. Ten byl také jedním z hostů ve studiu ČT. Ještě před ním ale hovořili s Danielem Takáčem dva bývalí prezidenti země, kteří osobně zažili summity NATO v této zajímavé době.
Přesto byli jejich účastí někteří pobouřeni, o čemž zpravovali sociální síť X ještě v průběhu debaty.
...
pridlhé na celé kopírovanie...![]()
- petrp
- Šéfredaktor
Máte přeplatek na daních, říká automat v telefonu. Nevěřte, je to podvod
Finanční správa ČR varuje před podvodnými telefonáty, které v posledních dnech zaplavily Českou republiku. Po zvednutí telefonu uslyšíte hlasový automat, který vám oznamuje, že máte přeplatek na daních, třeba ve výši několika desítek tisíc Kč. Hlas vás vyzve ke zmáčknutí určité klávesnice a v tu chvíli vám přijde SMS zpráva, ve které je odkaz na podvodnou webovou stránku portálu MOJE daně. Ta se z vás snaží vylákat citlivé osobní nebo přístupové údaje k vašemu bankovnictví. Je to však celé podvod. Finanční správa upozorňuje, že nikdy nekontaktuje daňové poplatníky pomocí hlasového automatu a také neposílá v SMS zprávách žádné aktivní odkazy na webové stránky.
https://www.mesec.cz/aktuality/mate-pre ... o-podvod/?
Finanční správa ČR varuje před podvodnými telefonáty, které v posledních dnech zaplavily Českou republiku. Po zvednutí telefonu uslyšíte hlasový automat, který vám oznamuje, že máte přeplatek na daních, třeba ve výši několika desítek tisíc Kč. Hlas vás vyzve ke zmáčknutí určité klávesnice a v tu chvíli vám přijde SMS zpráva, ve které je odkaz na podvodnou webovou stránku portálu MOJE daně. Ta se z vás snaží vylákat citlivé osobní nebo přístupové údaje k vašemu bankovnictví. Je to však celé podvod. Finanční správa upozorňuje, že nikdy nekontaktuje daňové poplatníky pomocí hlasového automatu a také neposílá v SMS zprávách žádné aktivní odkazy na webové stránky.
https://www.mesec.cz/aktuality/mate-pre ... o-podvod/?
-
- Redakční rada
https://www.ceska-justice.cz/2024/03/ns ... ene-sazbe/
NS: Za nepravdivé komentáře na sítích v době pandemie lze uložit trest ve zvýšené sazbě
NS: Za nepravdivé komentáře na sítích v době pandemie lze uložit trest ve zvýšené sazbě
Takže nejvyšší soud české republiky potvrdil zákonnosť dvojího metru...Za nepravdivé komentáře, zveřejněné na sociálních sítích v době pandemie, lze uložit trest ve zvýšené sazbě. Soudy by také neměly přihlížet k „faktické přesvědčivosti“ takových komentářů, nejedná-li se zjevně o „čistě fantazijní projevy mysli“, a naopak by je měly hodnotit v „kontextu doby, kdy došlo k jejich rozšíření“. Vyplývá to z písemného odůvodnění senátu Nejvyššího soudu (NS), který vyhověl dovolání nejvyššího státního zástupce Igora Stříže v případu muže, který v roce 2021 zveřejnil své názory na facebokovém profilu Fakultní nemocnice v Plzni.
Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž u NS plně uspěl se svojí argumentací v případu, který lze vnímat přesně na pomezí mezi projevem svobodného názoru, byť pomatené mysli, a šířením poplašné zprávy s potenciálně velmi negativními důsledky.
Jde o případ muže, třicátníka, který mezi 3. a 18. únorem v roce 2021, tedy v době vládou vyhlášeného nouzového stavu, zveřejnil na profilu Fakultní nemocnice v Plzni na sociální síti Facebook tři příspěvky, které se týkaly pandemie.
-
- Redakční rada
https://ekonomickydenik.cz/vojenska-pol ... sic-korun/
Vojenská policie si v době úspor zaplatí hodinový koncert Václava Noida Bárty s kytaristou za skoro 100 tisíc korun
Vojenská policie si v době úspor zaplatí hodinový koncert Václava Noida Bárty s kytaristou za skoro 100 tisíc korun
Několik měsíců dramaticky vyskočená inflace donutila řadu státních institucí řádně utáhnout kohoutky penězovodů. Prognostici vojenské policie ale zjevně zkonstatovali, že už nastaly dobré časy. Vojenská policie si může dovolit zaplatit 100 tisíc korun za pouhou hodinu koncertu zpěváka Václava Noida Bárty s kytaristou. Informace o kulturní akci se objevila v registru smluv.
Václav Noid Bárta vystoupí s kytaristou „ve prospěch náčelníka vojenské policie“ Jiřího Ročka 12. dubna v pražském Tyršově domě.
Hudební produkce má trvat od 22 do 23 hodin. Tedy pouhou hodinu.
Za vojenskou policii objednávku podepsal Vladimír Studený.
Cena, kterou vojenská policie za hodinové vystoupení, zprostředkované agenturou V.S.O.P. Production ze Zdiměřic u Prahy, zaplatí, se blíží ke 100 tisícům korun. Osmdesát tisíc je cena bez DPH, s DPH pak kasa vojenské policie zeštíhlí o 96 800 korun.
Ne zcela levná hudební šaráda vojenské policie už zaujala diskutéry na sociálních sítích: „Jsem jediný, kdo si myslí, že by si resort obrany měl takové akce zejména v dnešní době odpustit?“. „Nejste, zajímalo by mně, jestli někoho na MO zajímá, jak na takovéhle rozhazování peněz plnými hrstmi koukají třeba hasiči nebo policisté. Ti tak velkorysý rozpočet nedostali.“ „To mi vždycky může rupnout cévka…a je to napříč všemi rezorty, všemi organizacemi. A pak se nestydí předstoupit před řadovky (nebo občany) a říct, že ´na tohle a tohle nejsou prostředky´“. „Na odměny a FKSP není a na zpívačku jo.“ „Tak hlavně že tenhle rok poprvé nedostalo spousta z nás odměny a ty co dostali tak třeba ve výši 500kč,“ rezonuje například Facebookem.
Vojenská policie nespolupracuje se zpěvákem Václavem Noidem Bártou poprvé. V roce 2018 Bárta fotil charitativní kalendář s velitelstvím ochranné služby vojenské policie Praha pro nadační fond Ozbrojených složek. V té době byl velitel Velitelství ochranné služby Vojenské policie stávající šéf vojenské policie Jiří Roček.
- petrp
- Šéfredaktor
Výročí okupace, Pavel v Německu. Macinka zuří: Jednoduchý člověk. 15. března se tam nejezdí!
Prezident Petr Pavel se v pátek v Drážďanech setkal se saským premiérem Michaelem Kretschmerem. Oba si pochvalovali, že setkání proběhlo v den 85. výročí okupace zbytku Československa nacistickým Německem, protože „je to ukázka velké důvěry“. Petr Macinka z Institutu Václava Klause je ale přesvědčen, že 15. března by český prezident do Německa opravdu jezdit neměl a kdo to tak necítí, „je jednoduchý člověk“.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... zdi-752304
Prezident Petr Pavel se v pátek v Drážďanech setkal se saským premiérem Michaelem Kretschmerem. Oba si pochvalovali, že setkání proběhlo v den 85. výročí okupace zbytku Československa nacistickým Německem, protože „je to ukázka velké důvěry“. Petr Macinka z Institutu Václava Klause je ale přesvědčen, že 15. března by český prezident do Německa opravdu jezdit neměl a kdo to tak necítí, „je jednoduchý člověk“.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... zdi-752304
-
- Redakční rada
https://www.infovojna.bz/article/video- ... a-ukrajine
VIDEO: Generál-prezident Petr Pavel otevřeně podpořil vyslání českých vojáků k plnění “nebojových” úloh na Ukrajině! Rusko prý nemá nárok a právo určovat, jaká vojska si Ukrajina pozve na své území
VIDEO: Generál-prezident Petr Pavel otevřeně podpořil vyslání českých vojáků k plnění “nebojových” úloh na Ukrajině! Rusko prý nemá nárok a právo určovat, jaká vojska si Ukrajina pozve na své území
Šokující výroky českého prezidenta přiblížily Českou republiku k zatažení do válečného konfliktu na Ukrajině! Porcelánová mise NATO na Ukrajině se již rýsuje jako hotová věc.
Válečné bubny v Evropě duní na plný výkon a přízrak III. sv. války se nám zhmotňuje před očima s čím dál jasnějšími obrysy. Overtonovo konceptuální okno bylo vyrváno z pantů a uneseno do černé díry s názvem Ukrajina. Generál-prezident Petr Pavel totiž ve čtvrtek v posledním rozhovoru [1] pro server Aktuálně.cz plně podpořil vyslání českých vojsk na Ukrajinu k plnění “nebojových” úloh nejrůznějšího charakteru, jako je např. výcvik ukrajinských vojáků na Ukrajině.
Tedy v podstatě na ukrajinských cvičištích, která jsou terčem pravidelných ruských raketových úderů anebo v opravárenských závodech na Ukrajině, kde budou čeští vojáci opravovat vojenskou techniku. Dalšími nebojovými úkoly, které nedávno zmínil [2] francouzský premiér vlády Gabriel Attal, by byla pohraniční služba aliančních vojáků na Ukrajině, tedy nebojová ostraha hranic a rovněž nebojová obsluha radarových stanic, které jsou rovněž považovány za nebojové komplexy.
Podle prezidenta Petra Pavla by mohlo dojít k nasunutí českých vojáků na Ukrajinu v případě alianční dohody uvnitř NATO, ale na přímý dotaz moderátorky, jestli by k tomu musel být jednomyslný souhlas všech zemí NATO, prezident přímo neodpověděl, pouze reagoval slovy, že k vyslání vojáků by došlo v případě, že by se na tom partneři v alianci dohodli.
-
- Redakční rada
https://echo24.cz/a/HSCGe/zpravy-domov- ... ce-nemecko
Český prezident se vydal v den výročí okupace do Německa
BTW český prezident cestuj na oficiálne jednanie s krajským náčelníkom...
Český prezident se vydal v den výročí okupace do Německa
Jednanie Háchu treba nielen pripomenúť, ale i zopakovať. Bude dobre, ak to bude opakovanie až do konca.V den 85. výročí okupace zbytku Československa nacistickým Německem se vydal český prezident Petr Pavel do Německa. V Drážďanech se setkal se saským premiérem Michaelem Kretschmerem, který návštěvu české hlavy státu označil za důkaz důvěry v česko-německých vztazích.
Pavel a Kretschmer se shodli, že Západ musí Ukrajinu nadále podporovat v její obraně před ruskou invazí a že agresorovi nelze ustupovat. Kretschmer v podpoře Ukrajiny ocenil českou roli, především pak českou snahu na získání munice.
„Je to ukázka velké důvěry,“ řekl Kretschmer o tom, že Pavel přijel do saské metropole v den výročí okupace. To, že návštěva se v tento den mohla uskutečnit, není podle Kretschmera samozřejmostí. „Všeho jsme dosáhli společnou prací,“ poznamenal o nynějších česko-saských vztazích.
„Tomuto datu neupírám symboliku, kterou má, je však důležité zúročit historické zkušenosti. Vzhledem k času už toto datum nemá tak emotivní náboj a jsme rádi, že jsme se přes to dokázali přenést a společně pracovat pro lepší budoucnost,“ řekl Pavel. O minulosti řekl, že mezi Němci a Čechy byla období světlejší a období temnější. „Dnes můžeme s klidem říct, že jsme přátelé a že si rozumíme,“ dodal Pavel.Na tiskové konferenci se Pavel s Kretschmerem věnovali i válce na Ukrajině. K dotazům na střely s plochou dráhou letu Taurus, které Ukrajina po Německu žádá a kterou německý kancléř Olaf Scholz dodat odmítá, uvedl český prezident to, že není nutné se bavit o jednotlivých zbraních.Se saským ministerským předsedou @MPKretschmer jsem jednal o široké přeshraniční a ekonomické spolupráci, podpoře regionů, o vzájemném obchodu, kultuře a celkovém potenciálu našich vztahů. Sasko hostí druhou největší českou komunitu v Německu a Česko je pro Sasko klíčovým… pic.twitter.com/3v7juYi0vc
— Petr Pavel (@prezidentpavel) March 15, 2024
„Shodneme se, že Ukrajině musíme pomáhat,“ řekl Pavel. „Forem pomoci je celá řada. Nemá smysl se bavit o jednotlivostech bez ohledu na kontext,“ řekl Pavel o střelách Taurus.
Kretschmer rovněž ocenil českou podporu Ukrajině, v této souvislosti zmínil vedoucí českou roli v obstarávání dělostřelecké munice. Uvedl, že Praha si za to vysloužila v Německu a v dalších západních zemí uznání.
Kretschmer k pomoci Ukrajině řekl, že jako se nacistický režim nespokojil s pohlcením Československa, tak se ani ostatní zločinci nespokojí s jedním zločinem. Dodal, že dnešní historické datum napovídá, že je nutné jednat silou proti těm, kteří se snaží na úkor ostatních rozšířit své hranice.
BTW český prezident cestuj na oficiálne jednanie s krajským náčelníkom...
-
- Redakční rada
https://echo24.cz/a/H5fpg/zpravy-domov- ... a-ambasade
GALERIE: Rusové v Česku hlasovali na velvyslanectví. Venku se táhla fronta
GALERIE: Rusové v Česku hlasovali na velvyslanectví. Venku se táhla fronta
Stovky Rusů během dneška přicházely na ruské velvyslanectví v Praze - Bubenči, aby se zúčastnili prezidentských voleb. Od brány velvyslanectví se tvořila na Skakunově mostě dlouhá fronta a postupně přicházeli další lidé. Do 14:00 přišlo hlasovat 712 občanů, uvedla ruská ambasáda na síti X. Rusové, které na místě oslovila ČTK, přišli podle svých slov dát hlas protikandidátům Vladimira Putina, nebo odmítli svou volbu komentovat. Ruské prezidentské volby se konají ode dneška do 17. března, v Česku mohou ruští občané volit pouze dnes. Volební místnost je otevřena od 8:00 do 20:00. Výsledky se očekávají v pondělí.
"Nejsem si jistá, zda se hlasy s partnerem shodujeme, ale ve smyslu plánujeme hlasovat se stejným cílem. Stále si nejsme jistí, ale oba chceme náš hlas dát protikandidátům Putina," řekla žena, která přišla volit s manželem a malou dcerou.
Formálně úřady do voleb zaregistrovaly čtyři kandidáty, kromě Putina ještě Nikolaje Charitonova za komunisty, Leonida Sluckého, který předloni v čele nacionalistické Liberálně demokratické strany Ruska (LDPR) vystřídal zesnulého dlouholetého šéfa strany Vladimira Žirinovského, a Vladislava Davankova z parlamentní strany Noví lidé, existující teprve od roku 2020. K volbám úřady nepřipustily mimo jiné Borise Naděždina, který vystupoval jako protiválečný kandidát.
Mnozí studenti, které oslovila ČTK, uvedli, že nemají žádného favorita, ale přišli hlasovat, aby jejich hlas nepropadl. Jiní věřili, že pokud by nepřišli, automaticky by jejich hlas započítali Putinovi, což nechtěli. "Jsem tady z občanské povinnosti, ale vůbec netuším, pro koho budu hlasovat. Nikdo z kandidátů pro mě není vhodnou volbou," řekla Ruska, která v Praze studuje vysokou školu. "Já jsem dneska tady, protože chci udělat alespoň něco, aby Putin nevyhrál," uvedla její kamarádka.
Několik Rusů odmítlo jakkoliv komentovat, koho budou volit nebo s jakou motivací na velvyslanectví dorazili.
Jedenasedmdesátiletý Putin je u moci 24 let a další zvolení by prodloužilo jeho vládu nejméně do roku 2030. Vzhledem k několik let starým ústavním změnám se poté bude moci o prezidentský post ucházet znovu. Podle médií je výsledek voleb téměř jistý, očekává se Putinova výhra s drtivou většinou hlasů. Volby se konají krátce po smrti Alexeje Navalného, Putinova oponenta, jenž zemřel v únoru v ruském vězení za polárním kruhem.
-
- Redakční rada
https://echo24.cz/a/H6aiw/zpravy-domov- ... i-zaloznou
Záložna, kde měl úspory Fiala, už nesmí přijímat vklady. ČNB s ní zahájila řízení
Záložna, kde měl úspory Fiala, už nesmí přijímat vklady. ČNB s ní zahájila řízení
Česká národní banka (ČNB) zahájila správní řízení s Podnikatelskou družstevní záložnou (PDZ) směřující k odnětí povolení působit jako družstevní záložna. Důvodem jsou přetrvávající závažné nedostatky v její činnosti. Záložně bylo předběžným opatřením zakázáno přijímat vklady a poskytovat úvěry. Vyplácení vkladů omezeno není. Centrální banka o rozhodnutí informovala na webu. V záložně měl v minulosti peníze uloženy i současný premiér Petra Fiala (ODS), který za to čelí kritice opozice.
Podnikatelská družstevní záložna je podle ČNB velmi malou úvěrovou instituci, jejíž bilanční suma je nižší než 150 milionů korun. Provázanost s jinými účastníky finančního systému je zanedbatelná, a tak selhání nemá dopad na stabilitu českého finančního trhu, uvádí centrální banka.
Současně se zahájením správního řízení bylo PDZ předběžným opatřením s okamžitou účinností zakázáno přijímat vklady a poskytovat úvěry. „Dále jí byla uložena omezení týkající se nakládání s aktivy a pasivy a omezení týkající se hotovostních operací,“ uvádí ČNB. Protože je záložna schopna splácet své závazky, neiniciovala centrální banka postup pro výplatu náhrad pojištěných vkladů.
V záložně měl od června 2015 do listopadu 2020 vklad, a tedy i podíl současný premiér Fiala. Na běžném účtu měl uloženo 950.000 korun. Fiala v minulosti nezapsal podíl v kampeličce do majetkového oznámení. Opomenutí zdůvodnil tím, že měl v záložně běžný účet a neuvědomil si, že to znamená současně i podíl.
Opozice žádala vysvětlení a počátkem letošního února se neúspěšně pokusila prosadit mimořádnou schůzi Sněmovny ke kauze Fialova podílu v záložně. Premiér byl podle tehdejšího předsedkyně poslanců ANO Aleny Schillerové podílníkem v záložně „sdružující zájmy české galerky“, označila ji za „nefalšované Palermo“.
- Grif
- Sponzor fóra
Zastaví vás policista. Ale Čech to nebude
Ministerstvo pod vedením Víta Rakušana (STAN) navrhuje významnou změnu v podmínkách přijetí do služebního poměru. Příslušníky bezpečnostních sborů se budou moci nově stát i cizinci, konkrétně z Evropské unie a Dohody o Evropském hospodářském prostoru.
Toto nebude platit pro tajné služby, u nichž zůstane striktní požadavek občanství České republiky.
„Současně však důvodová zpráva dodává, že ředitelé jednotlivých bezpečnostních sborů mají rozhodovat o tom, které pozice budou moci u bezpečnostních sborů zastávat cizinci, a které jen Češi,“ konstatuje s odkazem na důvodovou zprávu server Česká justice.
Vedle zkoušky z českého jazyka a tříletého pobytu v Česku budou muset cizinci předložit úředně přeložený doklad o bezúhonnosti ze státu, kde pobývali poslední tři roky alespoň šest měsíců.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ude-752361
Ministerstvo pod vedením Víta Rakušana (STAN) navrhuje významnou změnu v podmínkách přijetí do služebního poměru. Příslušníky bezpečnostních sborů se budou moci nově stát i cizinci, konkrétně z Evropské unie a Dohody o Evropském hospodářském prostoru.
Toto nebude platit pro tajné služby, u nichž zůstane striktní požadavek občanství České republiky.
„Současně však důvodová zpráva dodává, že ředitelé jednotlivých bezpečnostních sborů mají rozhodovat o tom, které pozice budou moci u bezpečnostních sborů zastávat cizinci, a které jen Češi,“ konstatuje s odkazem na důvodovou zprávu server Česká justice.
Vedle zkoušky z českého jazyka a tříletého pobytu v Česku budou muset cizinci předložit úředně přeložený doklad o bezúhonnosti ze státu, kde pobývali poslední tři roky alespoň šest měsíců.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ude-752361
Všechno se dá vysvětlit.Bohužel ne všem.