Vidlákovo kydání...

Zamčeno
Konias
Samostatný redaktor

Re: Vidlákovo kydání...

Příspěvek od Konias » 23 pro 2024, 23:37

Malý dárek

by Vidlák 23 prosince, 2024

Přátelé, mám vás rád. Jste to nejlepší publikum, které si bloger kdy mohl přát. Osm let se scházíme na tomto virtuálním dvorku a tři roky spolu děláme odboj. Kvůli vám stálo za to, stát se blogerem na volné noze, kvůli vám jsem měl každý den důvod se nevzdat, kvůli vám jsem se vydal na cesty, které jsem neplánoval a které mě dovedly, kam jsem nečekal.
Vlastně je mi líto jen jedno. Že se s vámi nemohu více a častěji vidět tváří v tvář. Zázemí s velkou kuchyní, ještě větším stolem a dostatkem místa na spaní mi bolestně schází. Sice se u nás doma dveře netrhnou, ale jsme na maximu kapacity našeho domu. Vždycky jsem sliboval, že si s každým z vás musím podat ruku, ale tímto tempem by to trvalo asi padesát let. Od mého vysněného společenského prostoru jsem pořád ještě vzdálen, ale stále jsem neztratil naději, že se to jednoho dne podaří a až pominou všechny poryvy zdivočelého světa, bude naše virtuální hospůdka mít i reálný ekvivalent.

Koneckonců, po každé válce se scházejí veteráni, aby vzpomínali, jaké to tehdy bylo…

Bylo hezké se spolu potkat na demonstracích nebo na besedách, ale bylo mi vždycky líto, že na sebe máme málo času. Na podání rukou to stačilo, ale už méně na nějaké pěkné popovídání. Proto jsme s kolegy přemýšleli, jak to udělat, abychom se mohli sejít ve velkém počtu a zároveň nespěchat. Abychom se potkali nejen u pódia, ale i u jídla. Abychom nespěchali na vlak…

Před měsícem mi povídá Ota Březina, že bychom mohli udělat hudební festival, ne? Někdy v létě, kdy už bude teplo a někde, kde je hezky a kde nám nikdo na poslední chvíli nevypoví nájemní smlouvu. Umělců, kteří se potkali s tou horší stránkou pravdy a lásky je už docela dost…

A tak to bude v Kozojídkách, kde Ota Březina starostuje. FESTIVAL NADĚJE. Nikdo nám tam nevypoví prostory, žijí tam bodří lidé, vinné sklípky jsou hned vedle, všechny holky tam umí skvěle vařit… co děláte dvacátého a jedenadvacátého června?

Bude to o slunovratě, v nejdelší den roku. Bude teplo, aby se dalo nocovat pod širým nebem, zázemí je tam dostatečné a když Morava pětkrát přijela do Prahy na demonstraci, jednou by mohla Praha přijet na Moravu, ne? Zároveň v tu dobu už nebude daleko do voleb, tož si tam odladíme finální strategii, jak na Fialu půjdeme.

Mluvíme o tom už teď, protože teď o Vánocích se všichni sejdou a domlouvají termíny dovolených. Na 20. a 21. června si nic neplánujte a dejte si do kalendáře upomínku. Sejdeme se v Kozojídkách jako na se scházeli ve starověké Olympii, odpřisáhneme si tam bratrství a zanedlouho poté si vezmeme naši zemi zpátky.

Zatím jsme k tomu založili fejsbůkový profil, ale zanedlouho budou hotové i www stránky, kde budou všechny potřebné údaje. Teď si jen na tento termín neplánujte ani Chorvatsko, ani Mácháč.

Přeji vám všem šťastné a veselé Vánoce v co nejširším rodinném kruhu. Ať jste dnes obklopeni rodiči, prarodiči, dětmi, vnoučaty, přáteli i náhodnými pocestnými. Ať máte kolem sebe co nejvíce důvodů, proč se nevzdávat a bojovat za sebe, za rodinu, za národ, lid i vlast.

Děkuji vám všem za podporu, díky které mohu existovat já i tento blog. Vážím si každého z vás a doufám, že každého z vás budu moci uvítat u společného stolu. Večer nevyjde nový článek. Budu se věnovat rodině. Jen v obvyklou dobu vyvěsím přání, abych vás nepřipravil o prostor k diskusi. Jsem rád, že vás mám.

Váš Vidlák
Obrázek

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 25 pro 2024, 22:54

Mezi Ficem a předčasnou revolucí…

by Vidlák 25 prosince, 2024

Dnes se s dovolením vrátím k jedné předvánoční události, kterou jsme sice okrajově probírali, ale neprokydali jsme ji nijak do hloubky. Je to něco, co se nás už za týden nejspíš bude bytostně dotýkat. Vrátíme se k Ficově návštěvě Moskvy, což libtardy v předvánočním čase přimělo k prohlášením na hranici psychické poruchy. Fico odjel políbit prsten masovému vrahovi, díky jeho návštěvě Slovensko ztratilo suverenitu, plazil se tam před diktátorem… a Češi si ho brali do huby snad ještě víc než samotní Slováci.
Vrcholem pak byla prohlášení, že je zapotřebí rozpustit V4, pochvalování si, jak je dobře, že Česká republika pozastavila mezivládní konzultace, přičemž nepřekvapivě se nejvíc činil náš Knedlíček, kterého nedopatřením jmenovali ministrem zahraničí a který je v unijních řitích zaražen tak hluboko, že ani neprotestoval, když Fialu nikdo nepozval na večeři se Zelenským…

O tom, že my máme hloupou vládu (a Slovenskou hloupou opozici) nejvíce svědčí fakt, že nikdo neřekl, jakou jinou možnost Fico měl. Jak jinak to měl slovenský premiér udělat, když je Slovensko takřka bytostně závislé na ruském plynu? Plynovod se nepostaví odhlasováním rezoluce v Evropském parlamentu. Nemluvě o tom, že nejde jen o trubky, ale také někde musí být nějaký použitelný zdroj plynu. Licoměrné kecy o tom, že je na tom Česká republika lépe, jaksi na slovenské reálie nefungují. Nemluvě o tom, že u nás nejspíš také fungovat nebudou a pokud se plynovody přes Ukrajinu uzavřou, schytáme to úplně stejně jako Slovensko.

Stejně tak se mi líbí, jak u nás neumí přemýšlet ani premiér, ani ministr zahraničí, ani Kalousek. Omílají diktátora v Moskvě a samozřejmě jim vůbec nedocházejí něktará fakta. Třeba ty, že na Slovensku se vyrábí dvě stě tisíc granátů ročně, které se prodávají přes různé prostředníky ukrajinské armádě. Trhavina i střelivina do těchto granátů se vyrábí v Pardubicích. Základní složky střelné bavlny se vyrábějí v Duslu Šaľa. Tam totiž končí ta hlavní plynová trubka z Ruska.

Ruský plyn je v podstatě metan. To je uhlík a vodík. Pomocí vysokého tlaku a teploty (a pomocí niklového katalyzátoru) se rozloží na vodík a uhlík a vodík pak pomocí Haber-Boshova procesu reaguje se vzdušným dusíkem a vzniká amoniak. A bez amoniaku neuděláte žádné průmyslové hnojivo a nevyrobíte v Pardubicích žádnou střelnou bavlnu. Amoniak vyrobíte jedině, když máte hóóódně velké množství zemního plynu a k tomu potřebujete tu hodně tlustou trubku z Ruska.

Hnojiv z drahého plynu už moc nevyrábíme, ale u granátů se na cenu nikdo neptá, takže pokud Ukrajinci zastaví transit plynu přes svoje území, nejvíc tím utrpí Strnad a jeho zbrojní výroba, protože můžete si hrát s drony, můžete si hrát s granáty, můžete sbírat prachy na „spravedlivou odplatu“ pomocí sta tun trhaviny, ale pokud nemáte plyn, nemáte amoniak a nemáte nitrocelulózu, tak máte jen krásné, ale vojensky nevyužitelné hračky. A samozřejmě, vyrobíte také spoustu průmyslových hnojiv, bez kterých bychom měli takřka okamžitě hladomor.

Já vím, že je to pro libtardy příliš složité, ale tak osmdesát procent ukrajinských granátů je vyrobeno pomocí ruského plynu a velká část z nich se dělá na Slovensku. Fico teď z výnosů tohoto odvětví financuje svoje reformy…

Pokud se tranzit ruského plynu přes Ukrajinu zastaví, tak bude Slovensko muset přijmout nouzová opatření, podobně jako Moldavsko, které se také velkohubě odstřihlo a teď zavádějí stav nouze, protože plyn fakt nebude. Co první vypnete, když máte nedostatek plynu a nechcete, aby vás promrzlí a hladoví občané napíchli pro výstrahu na kůl? Vypnete všechno zbytné. Například tu výrobu čpavku / výrobu nitrocelulózy / výrobu granátů… A také tu výrobu hnojiv…ale ty už dneska stejně dodává hlavně Rus, protože má na svém území také taková Dusla Šaľa a rád nám dodá rovnou hotová hnojiva, protože to má vyšší přidanou hodnotu, zaměstná na tom víc vlastních lidí a zvýší výnosy ruského státního rozpočtu.

Pokud Ukrajina zastaví tranzit plynu na Slovensko, tak si především vypne slušnou část vlastní zbrojní výroby, kterou měla v bezpečném zázemí na území NATO a navíc v zemi, která nemá s Ruskem špatné vztahy, takže by jim tam Rusové pošlou nějaké Kinžály nebo Orešniky až naposled…

Když Slovensko nebude mít dostatek plynu, čím budou lidi muset topit? Ano, elektřinou. Jdete do elektra a koupíte si tam přímotop. Je to levné zařízení. Slováci mají elektriku relativně levnou, protože jim tam nevládne Fiala a neovládá to tam Křetínský s Tykačem. Když Slováci nebudou mít plyn, tak nebudu mít ani elektřinu nazbyt, která teď zachraňuje ukrajinskou energetiku. Poláci v tomto ohledu moc pomoci nemohou, protože jejich energetika je na hraně možností, Maďaři své jaderky teprve staví, takže je to právě Slovensko, které Ukrajině pomáhá z nejhoršího. To skončí, protože Slováci budou mít sami málo.

A do třetice, Ukrajina samozřejmě nebere fůůůj ruský plyn. Ona ho bere zpětným reversem od EU. Hádejte, kterými trubkami? Ano, do značné míry těmi ze Slovenska… Zkuste se nesmát.

Fico jel do Moskvy, aby (kromě sociálního smíru a průmyslové kapacity) udržel de facto značnou část zbrojní výroby pro Ukrajinu, značnou část elektřiny pro Ukrajinu a značnou část plynu pro Ukrajinu. A všimněte se, posmívají se mu především lokajové, kteří ani nemohou na večeři evropských špiček, protože se tam bude mluvit o věcech, které by blbec jako Fiala raději neměl slyšet. Nejhlasitěji křičí hlupáci, kteří dělají politiku přes emoce. Nejvíc křičí naprostí retardi, kterým by v normálních časech nikdo nesvěřil ani řízení ještěrky ve skladišti.

Jestli se našim vládním neumětelům vyplní jejich posměšky, tak první, kde se to projeví, bude fronta. Už teď Ukrajinci nemají dost granátů, tak jich budou mít ještě míň. Až se budou naši rádoby analytici zase divit, jak je možné, že Rusko postupuje i když už dávno mělo zkrachovat, tak tohle bude jeden z důvodů. Málo Ficů, hodně Fialů.

Zadruhé, pokud Fico neuspěl, tak na Ukrajině bude méně elektřiny a méně plynu, takže Ukrajinci se zase ve zvýšené míře zvednou a utečou do Evropy… A ti, co na Ukrajině zůstanou, tak se jim budou hůř montovat drony, protože do nich nebudou mít dost trhavin a nebudou jim fungovat obráběcí stroje, protože výpadků elektřiny bude ještě víc než teď.

A zatřetí, v letošním roce jsme u nás koupili pětkrát více ruského plynu než loni. Jestli si někdo myslí, že se to neprojeví a Němci v případě výpadku zastaví část průmyslu a podělí se s námi, je buď hloupý a nebo Síkela.
Za pár dní se dozvíme, jak to dopadlo. Dozvíme se, jestli ruský plyn bude dál proudit do EU ( jen ho zase politicky přejmenují… a zdraží) a nebo si to odstřižení od ruských energií vyzkoušíme naostro.

Všichni libtardi by se měli na kolenou modlit, aby se Ficovi jeho mise podařila a aby Ukrajina transit ruského plynu nestopla. Jestli totiž neuspěl, tak budeme mít nikoliv předčasné volby, ale předčasnou revoluci.
https://web.litterate.cz/na-hrane-precasne-revoluce/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 26 pro 2024, 22:46

Vánoční dárky roku 2024…
by Vidlák 26 prosince, 2024

Rusko je největší dovozcem ropy a zemního plynu do České republiky, kampaň rumunskému kadidátovi Calinoi Georgescu platila strana tamního prezidenta Ihoanise a na Slovensku si v roce 2021 pod záminkou boje proti pytláctví zařídila policie povolení k odposlechu lovecké chaty, kde se scházel Fico se svými politickými kolegy a rodinní příslušníci příslušných příslušníků to teď celé vypustili na internet. Samozřejmě patřičně sestříhané, aby to pořádně vyznělo.
Donald Trump řekl, že na Ukrajině „zemřely miliony vojáků,“ evropské vojenské špičky začaly přiznávat, že bez USA se nemohou postavit Rusku (a proto chtějí mnohem víc peněz ). Nejvíc si stěžují ti, kteří nedávno ukončili neutralitu a stali se členy NATO… Švédsko a Dánsko… V Německu se snaží před předčasnými parlamentními volbami zrušit Afd, ukázalo se, že v Magdeburgu vraždil jedinec, který to sliboval už dlouho, policie byla varována nejen od lidí, ale i přímo i oficiálně Saúdskou vládou, ale nikdo to nesměl řešit.

Krize v průmyslu a energetice zrychluje tak moc, že se i Pavel Tykač stal vlastencem. Zjistil, že si svůj soukromý majetek spíše uhájí mezi dezoláty než mezi unijními špičkami. Evropská komise chce uvalit vyšší daně a emisní povolenky na aerolinky, protože plebs prostě nemůže lítat na dovolenou jen tak… Lufthanza má asi ještě málo problémů a Airbusu se v poslední době také nějak moc daří. Obzvlášť, když Boeing v USA přešel od kvality výroby k diverzitě.

Joe Biden podepsal největší americký vojenský rozpočet v historii a poslal Ukrajině první miliardu dolarů ze zmražených ruských aktiv. Rusko se omezilo na pár diplomatických stížností, ale Putin už určitě podepsal nějaký dekret, který udělá totéž západnímu majetku v Rusku… tedy, přesněji řečeno, půjde o německý majetek v Rusku. Všimněte si prosím té win-win situace. Američané si vezmou ruský majetek na západě, Rusové si vezmou německý majetek v Rusku… a problém s tím bude mít jen Olaf Scholz, který to má ale naštěstí za pár.

Donald Trump začal mluvit o tom, že chce mít pro americké lodě levnější průjezd panamským průplavem, jinak že si ho „Amerika vezme zpátky.“ Kanaďanům vysvětlil, že kdyby se stali jedenapadesátým státem USA, tak by jim daně klesly o 68% a prý „nutně potřebuje“ Grónsko. Dánové, který Grónsko (zatím ještě) formálně patří, oznámili, že zvýší investice do grónské obranyschopnosti. Obranný balíček je ovšem tak malý, že důležitou položkou, která stojí za tiskovou konferenci, jsou i dvě psí spřežení. Mohl by z toho být pěkný film. Jak dánský Žeryk ubránil Grónsko před americkým Rambem.

Američané si prý v Rudém moři omylem sestřelili už druhé vojenské letadlo… tak určitě… Sestřelili jim ho Jemenci, ale to se nesmí říkat. Dneska už má rakety k dispozici každý blbec… Saúdové prý navíc zkusili nějakou pozemní invazi, ale Jemenci ji rozstříleli na hranicích.

V Baltském moři si už kritickou infrastrukturu ničí kdo chce. Na Štědrý den byl přerušen silový elektrický kabel mezi Finskem a Pobaltím. Svým způsobem mě neděsí, že se to děje… je válka. Ale děsí mě, že se vlastně vůbec neví, kdo za to může a jak se to stalo. Asi tam pluje tolik soukromých polských jachet plných Ukrajinců, že se v tom už nikdo nevyzná…

Ukrajinský prezident odmítl vánoční příměří zprostředkované Orbánem a teď si stěžuje, že nemá žádné vánoční příměří. Rusové mu zase devastují energetickou infrastrukturu, rakety ani drony jim zase nedošly, ba dokonce se ukázalo, že Rusové měsíčně vyrábějí až dva tisíce Geranů. Spotřebovávají jich ovšem podstatně méně, takže si je nejspíš šetří na nějakou skutečně horkou chvilku. Jediné pozitivní na tom je, že, až na pár výjimečně tupých jedinců, přestali čeští novináři psát o tom, jak brzy Rusům všechno dojde.

Nám ovšem asi brzy dojde elektřina, protože si konečně někdo všiml, že všechny evropské země mají stejnou energetickou koncepci. Nebudou mít dost zdrojů a chybějící elektřinu dovezou od sousedů, kteří nebudou mít dostatek zdrojů a hodlají zbylou elektřinu přivézt od sousedů. A tak si teď někdo všiml, že Němci nestaví plynové elektrárny, se kterými jsme počítali, když teda u nás zavřeme ty uhelné. Doteď to byla jen dezolátská dezinformace. Navíc, Norům a Švédům se nelíbí, že, díky propojení energetických soustav s Německem, mají drahou elektřinu a uvažují o tom, že soustavy zase rozpojí…

Němci ale pro jistotu začali rozebírat svou poslední jadernou elektrárnu… asi proto, aby to někdo normální nemohl po volbách zase zapnout.
A Petr Fiala nám ve svém projevu řekl, že všechno je v nejlepším pořádku, máme se dobře a budeme se mít ještě lépe. Stačí, když se správně rozhodneme… pro něj.

Takhle vypadá konec roku 2024. Takto nás naše elity obdarovaly. S takovými dárečky se budeme muset popasovat v celé Evropě a tohle všechno bude určovat směr, kterým se budeme muset vydat. O zastavení transitu plynu přes Ukrajinu ani nemluvím, pokud se to stane, tak budou předčasné volby nejen v Německu, ale úplně všude a budou doprovázeny vidlemi a pochodněmi. Užijme si ještě krátkou vánoční a novoroční pohodu, tentokrát to vypadá, že to pak vezme rychlý spád.

A pro všechny, kteří by chtěli znát zdroje těchto informací: JÁ JSEM ZDROJ!
https://web.litterate.cz/vanocni-darky-roku-2024/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 28 pro 2024, 11:43

Teploty klesají, ceny rostou…

by Vidlák 27 prosince, 2024

Krátký jůtubový úvodník:

Přátelé, ode dneška existuje i jůtubový kanál Vidlákových kydů. Satirická a dýpfejková videa nám jdou od ruky a je nejvyšší čas, aby byla k dispozici i na sociální síti, kde není potřeba mít vlastní profil. Ode dneška najdete Vidlákova videa i zde:
https://www.youtube.com/@Vidlakovykydy

A teď už dnešní text:

Ano, ceny plynu rostou, protože transit plynu přes Ukrajinu asi doopravdy od ledna skončí. První vážnou indícií, kterou jsem zaznamenal, byla tradiční debata občanů s Putinem, kde ruský prezident cynicky konstatoval, že transit plynu do EU bude opravdu zastaven, ale Gazprom to nepoloží.

Mimochodem… ta debata Putina s občany, to je zajímavá věc. On se tam tři hodiny omlouvá, co všechno nestihl, nedokázal a neudělal. Vůbec tam nevypadá jako diktátor a otázky, které dostává, ty by si tady u nás nikdo netroufl položit, protože by se bál o splácení svojí hypotéky. Rusové se s tím vůbec nemažou a dávají mu sežrat i věci, za které prezident opravdu nenese odpovědnost. Inu, jiný kraj – jiný mrav.
Druhou indícií byla Ficova návštěva v Moskvě po které neproběhla žádná tisková konference a nakonec jen Rusové vypustili, že se bavili o ukončení války a že Fico nabídl slovenskou půdu pro jednání. O plynu nemluvili vůbec. Nevím, jak vypadají alternativní trasy mezi Slovenskem a Maďarskem a jestli ty alternativní trasy mají dost kapacity, aby středoevropskou potřebu pokryly. Vzhledem k tomu, že se mluví o ztrátě pro Evropu za sto dvacet miliard EUR, tak mám pocit, že ty vedlejší trasy moc muziky neudělají.

U nás přišel Lukáš Kovanda s tím, že Česká republika nakoupila v roce 2024 o 500% ruského plynu víc než v roce 2023. Dal k tomu i zajímavou tabulku, ze které vyplynulo, že třetinu plynu bereme ze západu, třetinu plynu bereme z Ruska a třetinu z Azerbajdžánu či podobných zemí, což je jen jinak vyfakturovaný plyn z Ruska. Po třech letech odstřihávání od Ruska jsme velkým obloukem došli na začátek. Třetina plynu bereme z Norska či Holandska, zbytek přiteče ruskými trubkami z východu a aby měl světový lídr dobré spaní, tak má na polovině faktur napsáno Putin a na druhé půlce Alijev.

Včera se pak objevila zpráva na Novinkách, že ceny plynu vyrostly o pět procent, protože se opravdu čeká, že se transit přes Ukrajinu zavře. A tak se asi zavře. A samozřejmě, když nás Petr Fiala ujistí, že je plynu dost, tak nikdy nedodá, kolik bude stát. Všichni dodavatelé už mají v obchodních podmínkách zavedeno, že nějaká fixace jsou jen kecy. Pokud cena stoupne, tak ji promítnou do faktur, fixace – nefixace.

Evropské i české plynové zásobníky jsou na nižší úrovni než v posledních letech. Moldavsko má kvůli plynu vyhlášený stav nouze, Rusko na ukrajinskou energetiku dál vypouští jednu raketu za druhou. V Kurské oblasti se bojuje právě v okolí plynové stanice Sudža… Hele, doufám, že všichni ještě máte ty kamna a dříví, co jste si nachystali na podzim 2022, kdy to vypadalo, že plyn fakt nebude. V této chvíli už chybí jen nějaký závan ze severu, který pošle teploty na delší dobu pod nulu a pak by postačilo trochu inverze. Už jsem zažil roky, kdy jsme na teplé jižní Moravě šest týdnů neviděli slunce a teploty nevylezly nad nulu ani na chvíli.

Když zdraží plyn, tak samozřejmě zdraží i elektrika, to dá rozum. Jinak by lidi kupovali přímotopy a topili elektricky. Takže bude zapotřebí je od toho taky odradit a nebojte se, v tomto ohledu je burza rychlá. Jak mají ceny stoupnout, to se v Lipsku zařídí ajn cvaj. Deset procent méně plynu může také znamenat deset procent více elektřiny. Máme takovou rezervu? A má takovou rezervu Německo? To nikdo reálně neví, protože se to ještě nikdy reálně nestalo. Prozatím se plyn vždycky jen přejmenoval, ale v trubkách pořád byl.

Naštěstí, řešení už je vynalezeno. Nordstrým převezmou Američané, trubky se opraví a všichni budou spokojeni. I Trump… Ruský plyn se v amerických trubkách změní na americký, Bílý dům dostane svoje výpalné a vše bude v nejlepším pořádku. A jestli se vám takové uspořádání nelíbí, dostanete na budku nejen od liberálů, ale i od Trumpovců.
Evropa fakt žádné nepřátele nepotřebuje. Vystačí si se spojenci. Ukrajina nám klidně zastaví plyn a ještě si myslí, že jí za to budeme líbat ruce, Američané na nás uvalí cla, pokud si nebudeme kupovat jejich plyn… a čeští libtardi tomu budou tleskat. Hodnotová politika, vole!
https://web.litterate.cz/teploty-klesaji-ceny-rostou/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 28 pro 2024, 23:48

Dočasně trvalý nedostatek…
by Vidlák 28 prosince, 2024

Pamatujete, když celá ta válka začala? Jak ze dne na den skončil covid a už se nikdy nevrátil, i když na něm jedni ještě chtěli vydělávat a druzí ho chtěli vyšetřovat? Nejprve přišli uprchlíci po statisících, pak začaly sankce, pak se Evropa začala překotně odstřihávat od ruské ropy i ruského plynu. Vyvrcholilo to v létě 2022, kdy se omezily dodávky plynu Nordstrýmem, všichni investigativní novináři hledali turbínu, která byla kdesi na údržbě a podléhalo to sankcím…. To bylo myslím, poprvé, co se nějaká turbína dostala na titulní stránky velkých deníků.
Stoupání cen plynu a elektřiny, které začal už o rok dřív (a položil Bohemia Energy), nabralo strmý nárůst. Obzvlášť, když Američané s Ukrajinci odpálili trubky v Baltském moři. Každý den jsme sledovali stav zásobníků plynu, Síkela přišel se svou teorií o tom, jak Němci v nejhorší případě zastaví část průmyslu, Fiala přišel s deštníkem proti drahotě a se zastropováním cen energií na trojnásobných hodnotách oproti předchozímu stavu. Tykač s Křetínským si zdvojnásobili hodnotu majetku a poděkovali vládě za péči tím, že začali veškeré své investice dělat mimo EU. Což začal dělat v podstatě každý investor, se kterým jsem měl možnost mluvit.

Ztrojnásobení cen energií pak odstartovalo inflaci, proti které byla „Babišova drahota“ naprosto směšná lapálie. Ceny potravin vzrostly o padesát procent, ale ceny leckterých položek se klidně i zdvojnásobily. Značně se prodražily stavební materiály, ceny bytů začaly být nereálné i pro zemi s nejnižší nezaměstnaností v Evropě, vláda musela svoje neumětelství vyřešit zvýšením daní, nižší valorizací penzí a posunutím věku odchodu do důchodu a vyráběním schodků rozpočtu, které neměl ani Babiš za covidu, kdy ekonomika skutečně stála.

Tohle všechno udělalo to zdražení energií. Nic jiného se totiž nestalo. Němci ještě pořád měli své jaderné elektrárny, Ukrajina ještě pořád měla své ocelářství, které zásobovalo evropské podniky polotovary, Lipavský ještě nerozhasil vztahy s Indií a Afrikou, Hamás v Gaze teprve svůj útok plánoval a Suezský průplav byl volně průjezdný pro všechny lodě světa. Navíc se horečně budovaly plynové terminály na LNG.

Pak ceny energií klesly. Na dvojnásobek původních hodnot. Pro průmysl je to pořád příliš mnoho, takže Fialovo „nenecháme nikoho padnout“ znamenalo, že každý den u nás někdo kvůli energetické nekonkurenceschopnosti zkrachuje, ale o něco ceny opravdu klesly. Ceny ostatního zboží se samozřejmě zpátky nevrátily, ale alespoň přestaly tak strmě růst. Koupěschopnost obyvatelstva poklesla, úroveň mezd samozřejmě inflaci zdaleka nedohnala, ale ceny přestaly být jak na houpačce.

S velkým zpožděním jsme se dozvěděli, že ceny energií klesly, protože se Evropa potichu vrátila k ruskému plynu. Tu pomocí LNG tankerů, tu použili původní pozemní potrubní trasy, tu přejmenovali ruský plyn na azerbajdžánský. Přiživilo se na tom hodně prostředníků typu Erdogan nebo Tokajev, kteří místo hodnotové politiky prostě dělali byznys s evropskými idioty, takže ceny energií jsou takové jaké jsou, ale plynu je víceméně dost a nechci do toho nikomu kecat – když dáme dohromady všechny ty plyny z Azerbajdžánu, Kazachstánu a Ruska dohromady, tak je podíl ruského plynu v Evropě na dost podobných hodnotách, jako byl před válkou.

Ceny nám kurví vlastně jen ty evropské hodnoty a americký zájem.

V roce 2022 tu byl pokus se od ruských energií odstřihnout. Skončil po půl roce naprostým nezdarem a trvalým rozvrácením evropského průmyslu. Teď si to jdeme zkusit znovu. Ano, i v roce 2022 plyn nikomu nedošel. Ale byl tak drahý, že to v Evropě uvrhlo do bídy miliony lidí a průmysl to uvrhlo do průseru. Alternativní trasy existovaly, ale energie podražily k neúnosnosti. To víte, společné evropské řešení znamená, že všichni mají německé ceny, ale nemají německé platy.

Od prvního ledna se znovu omezí množství plynu jdoucí do Evropy. Podobně jako tomu bylo v roce 2022. Tenkrát nás nezachránil americký plyn v tankerech, ale ruský plyn v amerických tankerech. A vyletěly nejen ceny. Až teď začínáme platit tehdejší chyby tím, že se zavírají automobilky, propouští se ve velkém a politici se chovají jako kreténi po lobotomii.

Když tehdy začaly demonstrace, vláda to ustála jen tak tak. Nemyslete si, měli z toho pěkně stažené půlky. I když demonstrace vládu nesvrhly, značně posílily opozici. Vládní cenzura a kriminalizace jen zajistila rychlejší šíření kacířských myšlenek. Česká televize je na umření a to jsme se ještě nezapojili s Nekrm hydru. Jednomu prostořekému blogerovi platí za rozvracení sám Evropský parlament… Lukačevič musel začít dělat změny v redakcích, protože mu to prodělávalo. Jednotlivec na sociálních sítích začal mít dosah jako velké médium. Všichni, kdo teď píšeme a mluvíme, jsme drzejší, než jsme byli v roce 2022 a kdo si od té doby neztrojnásobil sledovanost, ten je břídil. Po celé Evropě padají neoblíbené vlády a posilují „populistické strany.“ Už to nejsou dezoláti, kdo má málo peněz. Teď už somrují zavedené libtardí neziskovky. Američané už jim to nechtějí platit, Němci na to nemají a Norové přemýšlejí, že se od Evropy raději odstřihnou… energeticky a asi i myšlenkově.

To všechno udělal ten plyn, který tehdy chtěli seškrtit, aby Rusko nemělo peníze na válku. Výsledkem je, že Rusko má peněz stále dost a ještě si zařídilo nová odbytiště, takže Putin klidně mluví o tom, že do Evropy teda dodávat nebude, ale Gazprom to přežije. Ale politicky to už teď nepřežil Olaf Scholz a vlastně ani Angela Merkelová. Macron je na politických kapačkách, které mu zařídil ještě Velký Kája de Gaulle, Rumunsko je v politické krizi, Polsko se s Ukrajinou už rozhádalo, Orbán je na koni, Fico třímá moc pevně v rukou a Moldavsko se prvního ledna ponoří do tmy.

Tenkrát byl odpálen Nordstrým, tentokrát nejspíš rozstřílejí na plynovou stanici Sudža… válka, vole!

Nevím, jestli plyn dojde. Nejspíš ne, protože se fakt nějaké nové terminály vybudovaly a udělaly se nějaké nové přípojky a propojky mezi plynovody. Ale jestli ceny zase vystřelí nahoru jako v roce 2022, co myslíte, že to udělá s liberalismem? Co myslíte, že to udělá s demokracií? Co myslíte, že to udělá s EU? A popularita české Alternativy (to tě, Fialo, bude zajímat) vystřelí do nebes.

Od začátku nejde o nic jiného než o ruský plyn. Jeho dočasný nedostatek v roce 2022 zařídil, že Fiala dneska dělá zaječí ouška a mluví z cesty. Zařídil, že se celý národ směje tupému zelenému lampasáckému debilovi. Trvalo to vlastně jen jednu zimu, ale liberálové se z toho už nevzpamatovali. Od roku 2022 se energetická bilance Evropy spíš zhoršila než zlepšila. Obzvlášť Němci se ukázali jako největší pitomci světa. Zastavili si tři jaderné elektrárny a obešlo se to bez Čepigy i Myškina. Dočasný nedostatek ruského plynu otřásl liberalismem tak, že se už nejspíš nevzpamatuje a naše vláda bude brzy ráda, když jí národ dovolí uklízet hajzly…
Čím otřese „dočasný“ nedostatek ruského plynu tentokrát?

Od 1.1.2025 ve vašich kinech.

https://web.litterate.cz/co-zaridi-tentokrat/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 30 pro 2024, 01:15

Politická symbolika závěru roku…
by Vidlák 29 prosince, 2024

Motto: … a odešla neznámým směrem.

Salome Zurabišviliová, bývalá prezidentka Gruzie nakonec žádný boj za evropské hodnoty nevedla. I když měla velké řeči, že je stále prezidentkou a její nástupce není legitimní a proto zůstane v prezidentském paláci, nakonec v něm nezůstala. Nikdo ji nemusel vyvádět v poutech, nebylo zapotřebí vyrážet dveře, neobklopila se „hrstkou věrných“ a vytrvala v nejzadnějším pokoji až do konce, nikdo tento boj online nesdílel na fejsbůku.
Jejích příznivců se nakonec sešla jen hrstka, nestačilo to ani na lidský řetěz. Gruzínská prezidentka s francouzským občanstvím nakonec po několika proklamacích „odešla neznámým směrem,“ jak o ní napsala gruzínská média. Je šlus. Gruzínský sen vyhrál a obešlo se to bez exemplárního zatýkání či teatrálního mučednictví poslední mohykánky evropské integrace. Prostě vypadla, odešla, teď se nejspíš vynoří v Bruseli a bude tamodtud dšít síru na svou vlast. Nepomohlo ani pětadvacet tisíc (ano, opravdu jich je tolik) politických neziskovek, které jsou z devadesáti procent placené ze zahraničí…

Proč to nepomohlo? Protože vystřílely propagandistickou munici. Protože realita je jiná, než jak ji líčí a už je to příliš vidět. Protože peníze nenahradí myšlenkovou prázdnotu a i ten nejprostší člověk si dokáže velmi dobře spočítat, jestli se má lépe nebo hůře. Toto není zapotřebí vysvětlovat ani poslednímu bezdomovci. Ten možná neví, jak se jmenuje jeho prezident či premiér, ale ví velmi dobře, kolik stojí čůčo a jestli je volné místo v zimním nocležišti. Říkat, že se máme dobře, jen to lidé nevědí, to je známka zoufalství.

Svým způsobem je to nadějný závěr roku. Jak vidno, dá se vyhrát i proti armádě neziskovek, která je mnohem větší, než třeba naše skutečná česká armáda. A zřejmě byla i lépe placená. Přesto se to obešlo jen několika ohňostroji, trochou blikání lasery do policejních obličejů a došlo na nějaké ty boule, modřiny a vyražené zuby od pendreků. Nebyl zapotřebí ani jeden gulag a neznámí odstřelovači se také nedostavili. Inu… už se s touto možností počítalo a byla přijata příslušná opatření.

A na konci toho všeho nebylo žádné brutální zatýkání „bezbranné prezidentky,“ ale jen odchod neznámým směrem… Hotovo. V Gruzii už mají zákon FARA, takže tam teď skokově vzroste nezaměstnanost a všichni bakaláři genderové rovnosti a evropské integrace se teď budou muset živit něčím užitečnějším.

Na Slovensku byly ty demonstrace proti Ficově cestě do Moskvy také nějaké slabé. Vlastně nejsilnější byly v českých médiích. V těch slovenských už moc ne. Demonstrantů bylo málo i přes veškerou snahu pravdoláskařských kameramanů a střihačů na Krkavčích horách. Fico svou cestu celkem bez problémů ustál.

Ovšem, Ukrajina má najednou nepřítele v týlu. Slovensko prý na příkaz Putina hrozí otevřít proti Ukrajině druhou frontu. Plní to teď první stránky novin, ale v podstatě je Slovensko až třetí v řadě za Maďarskem a Polskem. S nimi už Ukrajina také nemá dobré vztahy. V Polsku už Ukrajinci ztratili spoustu sociálně uprchlických výhod, na Slovensku se na tom také pracuje a v Maďarsku to nebude jiné. Dokud budou Ukrajinci svou krví pohánět válečný byznys a vyprodávat svou zem za dodávky obrněného šrotu, nikdo se asi zlobit nebude, protože peníze nesmrdí, ale už je to vlastně jen ukrajinská věc a ukrajinský problém. Málo platné, pokud odpálíte Nordstrým, ukončíte transit plynu přes svoje území a ještě se domáháte výhod, přestane to bavit každého, kromě Fialy.

Poláci sice už ohlásili, že místo Slovenska budou dodávat elektřinu oni sami, ale mezi námi, nebudou. Poláci moc elektřiny na export nemají. Mohou kolem toho udělat pořádnou propagandu, mohou dělat tiskové konference, ale proudu dodají jen tak symbolicky. Jestli má někdo proudu nazbyt, jsou to především Slováci.

Navíc, propagandisté si pliváním po Ficovi zase jen předčasně vystřílejí marketingovou munici a až půjde opravdu o hodně, nikoho to už nebude zajímat. Pokud bude s dodávkami plynu problém, projeví se to za pár dní a Fico bude působit jako velký státník a Česká televize bude na zavření.

Mimochodem… zatím má projekt Nekrm hydru „jen“ sedmdesát tisíc statečných, ale také zatím neprošel zákon o zvýšení poplatku ani o tom, že ho musí platit i ten, kdo má chytrý telefon. Zatím ho musí platit jen ten, kdo má televizi. Tož nemusíte čekat, až nás bude sto tisíc. Můžete televizi odpojit, schovat do krabice, odnést do sklepa, nebo ji vyhodit z okna a zcela legálně se od placení odhlásit. Souček už mluví o tom, že bude muset seškrtat produkci i počet kanálů. Tak mu dejme důvod, aby musel škrtat ještě víc. Ať se všichni ti Hřebejci začnou prát mezi sebou o tenčící se zdroje. Bude sranda.

Viktor Orbán teď přestal mluvit o míru na Ukrajině a pěkně potichu vyjednává obchodní dohodu s Trumpem. Žádné evropské řešení, ale maďarské řešení.

V Německu zase vyšel v nedělní příloze Die Welt článek Elona Muska, ve kterém Němcům vysvětluje, že si mají zvolit AfD. Žádného Merze z CDU, žádného Scholze, žádné Zelené… Někteří novináři Weltu podali na protest výpověď a žádné české médium se o tomto článku nezmínilo. Vymlčují a vymlčují, ale zbytečně. Sociální sítě rozšířily obsah tohoto článku ještě dřív než oficiálně vyšel. Američané se vměšují tak, jak to dělali vždycky, ale teď jsou to ti jiní Američané a němečtí liberálové jsou z toho poněkud v šoku… Náhle zjistili, že Rusové se vlastně nevměšují skoro vůbec a o volbách nerozhodne Voice of Europe, ale Muskův Twitter, který nikdo nezavře, i kdyby se Evropská komise uvztekala.

Americká média zase přišla s tím, že Biden byl prý senilní, už když do funkce nastupoval… zajímavá zpráva… ale byla, jako když hodíte kámen do medu. Nezpůsobila žádné větší pozdvižení. Mnohem víc se řeší, že Trump chce hned první den zakázat přešívání pohlaví dětí a chce znovu ustanovit, že jsou jen dvě pohlaví.

A na závěr… elektrický kabel mezi Finskem a Pobaltím, který prý přetrhl ruský „stínový“ tanker taháním kotvy po dně, bude opraven za sedm měsíců a bude to stát desítky milionů EUR. Nejspíš to bude dražší než ten rezavý ruský tanker…

A takhle nám z dějin odchází liberalismus, přátelé. Odchází senilní jako Biden, odchází neznámo kam jako Zurabišviliová, odchází za stále zoufalejšího křiku těch, kteří se jako poslední nechali zlákat a vsadili na něj svou krev i životy. Kdejaký malý státník už si na něj troufá. Fico, Orbán, Gruzínci… Klidně si povídají s Putinem a je to punc odvahy, nikoliv politický rozsudek smrti. Liberální podporovatelé přicházejí o peníze a musejí omezovat televizní kanály. Apologeti liberální demokracie jsou stále více pro smích. Do voleb se jim vměšuje kdejaký Musk, protože Amerika ze dne na den změnila kurz.
Ještě loni si moje rodina na Vánoce užila svoji dávku nenávisti. Letos už nic. Naopak… dostalo se nám prvních omluv. Rozpačitých, stydlivých, dělajících jakoby nic. Ale už to začalo. První vlaštovky jaro nedělají, ale už přilétají… dřív, než jsem čekal.
https://web.litterate.cz/politicka-symb ... veru-roku/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 31 pro 2024, 00:00

ANI JEDEN JEDINÝ!

by Vidlák 30 prosince, 2024

Krátký Novinkovský úvodník:

Karolína Brodníčková mně a Jandejskovi udělala včera reklamu. Tak, jak to umí – jako správná presstitutka. Její článek zase pohnul s mojí sledovaností, takže rok 2025 začnu se čtyřiceti tisíci fejsbůkovými sledujícími. Myslím, že je na místě, abych teď zase udělal reklamu já pro Brodníčkovou a pro jejího kolegu Jindřicha Šídla. Udělám to tak, jak to zase umím já. Jako dýpfejk. Odkaz na jůtubu zde:
A nyní už dnešní text:
Přátelé, rok 2024 je za námi. Na jeho začátku byla líbodémo pevně v sedle, na jeho konci je v bruseli i síkeli dohromady. Na začátku roku si lidé ťukali na čelo, když jsem tvrdil, že STAČILO! bude úspěšné, teď na konci roku o tom nepochybují ani režimní intervjuci. Na začátku roku se zdálo, že je všechno ztracené, na konci roku vypadá náš premiér jako po ročním pobytu na samotce.
Na začátku roku se mluvilo o ruském hybridním vlivu, na konci roku se mluví o Muskově okatém vlivu. Na začátku roku to vypadalo, že američtí demokraté si moc z rukou vyklouznout nenechají, dnes už se čeká na Trumpovu inauguraci. Na začátku roku Ukrajina jasně mediálně vítězila a jen se trochu zdržela americká vojenská pomoc, na konci roku Ukrajina prohrává nejen na bojišti, ale i mediálně. Přichází o území i oblíbenost.

Na začátku roku byl grýndýl bez alternativy a měl býl podle naší vlády prostředkem k našemu zbohatnutí, na konci roku je to prostředek ke zbídačení a důvod k nenávisti Uršuly Leyenové. Na začátku roku rozdělili vládní spin dokotoři zemědělce na hodné a zlé, na konci roku dopadá zvýšení daně z nemovitosti na všechny zemědělce bez rozdílu. Na začátku roku jsme tvrdili, že Agrární komora je zkorumpovaná a její šéfové mají slíbené eurounijní fleky, na konci roku je Jan Doležal pevně usazen v teplém křesílku bruselské zemědělské neziskovky… Na začátku roku jsme tvrdili, že ministr zemědělství pro zemědělce nic neudělá, na konci roku to vidí všichni.

Na začátku roku jsme byli „odstřiženi od ruských energií,“ na konci roku jsme brali z Ruska ropu i plyn plnými hrstmi. Na začátku roku byla nová média spíše popelkami, teď už za nimi majnstrým stále více pokulhává.

Byl to nejnáročnější rok v mém životě a byl to také nejnáročnější rok pro mou rodinu. Naše pole zpustla, hospodářství zšedlo, ubylo údržby i investic. Naše soběstačnost poklesla právě v době, kdy byla nejpotřebnější. O moji práci se podělily děti a odměnou jim bylo, že tátu skoro neviděly doma. Pak jsem jim ještě začal jezdit do Brusele… Zvládli to, ale jednoduché to nemají.

Rok 2024 byl rokem zatnutých zubů. Byl to rok mnoha nezbytných a nevděčných úkolů. Byl to rok mnoha těžkých rozhodnutí a také mnoha chyb i slepých uliček.

Byl to rok, kdy jsme se liberální demokracii poprvé postavili v otevřené bitvě, zastavili jsme její operaci Tajfun a vrhli jsme ji nazpět. Sice do předem připravených pozic, ale liberální vítězství se díky tomu nekonalo. Ještě se pokusili o ofenzívu, ale ta uspěla už jen na jihu. Na severu ještě Půta blokuje Liberecký kraj, ale má namále. Budou se přepočítávat hlasy… Pro průlom jich chybí jen osm.

A na podzim vstoupila Amerika do války na naší straně… Její posila je zatím malá, ale poroste.

Během uplynulých tří let jsme dlouho ustupovali, z neznalosti jsme často používali špatnou taktiku a platili za to velkými ztrátami. Máme lidi v kriminálech, máme lidi v podmínkách, máme i první mrtvé, které tento režim uštval. Navíc si Koudelka nedávno proloboval zákon o konečném řešení dezolátské otázky… Chtějí to udělat stejně jako ve Wansee. Přečtěte si, co k tomu napsal Jakub Janda… oni se tím ani netají.

Ale i přesto, že nás kriminalizovali, umlčovali, pokutovali, posílali na nás policii i pravdomluvná mééédia, i přesto, že nás hnali před soudy, aby nám tak zavřeli ústa, i přesto, že nás vláčeli blátem, nezískali tím ANI JEDNOHO JEDINÉHO stoupence. Pendrekové a náhubkové zákony v nikom lásku nevzbudily. I když se hádáme i mezi sebou, nikdo nepřešel k líbodémo. Leckteří padli únavou nebo znechucením, ale NIKDO SE NESTAL LIBERÁLEM! Leckdo mi řekl, že se ve mně zklamal, ale nikdo nezačal mít rád Českou televizi.

Jsme silnější než kdy dřív. Všechny průzkumy to potvrzují. Za každého znechuceného přišli dva noví. Liberálům se cenzura možná daří, možná dokonce dokáží svým bojem proti dezinformacím ještě držet řady, ale láska k evropským hodnotám se klackem vnutit nedá. Možná jsou ještě schopni koordinované politické činnosti, ale už nevzbuzují ani lásku ani respekt… jen nenávist. A na té se nedá stavět režim ani v KLDR.

Rok 2025 bude rokem střetnutí a rozhodnutí. Nebude ještě rokem vítězství, na to je příliš mnoho liberálů zaháčkováno na příliš mnoha pozicích ve státní správě, ale může to být rok obratu. Rok, kdy získáme strategickou iniciativu a začneme si brát naši zemi nazpět. Čeká nás náš domácí Stalingrad. Pokud chceme obrat v této politické válce, musejí být volby operací Uran a kapitulací generála Pauluse… totiž Pavla.

A já vás dnes povolávám do zbraně! Jeden každý si na rameno dejte kvér dnešní informační doby – profil na fejsbůku. Až s ním budete umět zacházet, přidejte si kvalifikaci na další zbraň – Twitter, Telegram, Instagram… Neděláte to pro pobavení, děláte to pro národ. Kdo není ochoten vlasti pomoci alespoň tím, že bude v teple domova klikat na sockách, ten si samostatnost a svobodu nezaslouží. Náboje vám rozdáváme každý den. Každý den můžete sdílet naše texty a videa. Můžete k nim přidávat své vlastní úsilí i vlastní myšlenky. Dokonce máte možnost si sami vybrat jednotku, pod jejíž korouhví půjdete.

Za dvě stě padesát dní definitivně zastavíme evropské hodnoty v jejich expanzi a krok za krokem je začneme vytlačovat z téhle země. Kdo u toho bude, ten se bude podílet na novém uspořádání.

Zítra, na Nový rok, nevyjde nový článek. Jen vyvěsím přání, abych vás nepřipravil o prostor k diskusi. Náš cíl je letos v tomto přání přímo obsažen:
PF 2025…. Pryč s Fialou 2025
Obrázek
https://web.litterate.cz/ani-jeden-jediny/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 02 led 2025, 04:48

Jak na Nový rok, tak po celý rok…

by Vidlák 1 ledna, 2025

Tak nám rok 2025 začal docela svižně. Ráno nám premiér popřál novým marketingovým videem, ať máme dobré ráno a že letošní rok bude rokem rozhodnutí a jen on nás provede tou správnou prozápadní cestou. Nemáme naletět všem obchodníkům se strachem a tak vůbec. Video bylo prošpikováno záběry z důstojných míst, balkónů, potřásáním rukou se samými lepšími lidmi v EU, byly tam prostřihy z Fialova setkání s Bidenem (o kterém už dnes víme, že nezačal být senilní až před volbami, ale byl mimo už před nástupem do funkce… ale počítám, že po setkání s Fialou se mu značně přitížilo), prostě rok začal drahým marketingovým videem naší pravdy a lásky.

O pár hodin později nám pak prezident ve svém projevu vysvětlil, že v naší politice začíná převládat marketing…
Jinak byl prezidentský projev plný frází o hodnotách, morálce a přijetí eura… Ne promiňte, bylo to v opačném pořadí. Na přijetí eura došlo dřív než na morálku a hodnoty. Moc hezky se to poslouchalo od člověka, který svou vlastní marketingovou kampaň přeťápl o dvacet milionů a dotazy úřadu pro dohled nad volbami vyřešil jednoduše – prostě na ně nereagoval.

Ke štěstí už mi chybělo jen, aby česká televize dala rozhovor Foltýnovi…. a nebo jeho bráchovi. Abychom to měli krylovsky dokonalé. „Na rohu ulice vrah o morálce káže.“

V projevech premiéra i prezidenta jsme se dozvěděli to samé. Máte se dobře, vy svině. Televize k tomu zdůraznila, jak byly hytlermarkety přeplněné a jak se ve Špindlu nevešla auta na parkoviště. Všechno je v nejlepším pořádku, věřte svojí vládě, víme, co děláme a pokud se náhodou máte blbě, tak jste jen podlehli blbé náladě. Sebereflexe žádná. Za inflaci mohl Babiš a ne drahé energie, za válku může Putin a s členstvím Ukrajiny v NATO to vůbec nesouvisí.

Naštěstí nám Ukrajina již začala naši pomoc oplácet. Udělala to stejně, jako pomoc oplatila Německu. Zastavila nám levný plyn. A nikdo neví, co to teď udělá. Naše zásobníky jsou poloprázdné a ze západu zatím nikdy nepřiteklo tolik plynu, kolik nám slibovali a kolik jsme potřebovali. O ceně vůbec nemluvím. Fiala se ani nedostal na večeři se Zelenským… prostě všichni vědí, že bude poslouchat jak hodinky a tak je možné ho vzít u huby. Protestovat nebude.

Hned v první den roku 2025 jsme se dozvěděli, jak se bude pokračovat… Pořád stejně. Všechno je správně, kdo je hodnotově dostatečně ukotven, ten to chápe. A kdo to chápe, ten je hodnotově ukotven. Kdo to nechápe, je dezolát, Putinův slouha, svině, zombík a dezinformátor. Za chvíli začne platit zákon o konečném řešení dezolátské otázky, který prostě jen zkopírovali z padesátých let. Urválka už v podobě Igora Mříže máme také… ten je také z téhle doby… jen ti novodobí Jakešové jsou mnohem blbější než jejich vzory.

V jednom se ale Fiala ani Petr Pavel nemýlí. Skutečně nás čeká rok rozhodnutí. Volební kampaň vlády už začala. Všechno se letos ukáže. Ukáže se, jak je to s grýndýlem, ukáže se, jestli Fialovi v zahraničí zbudou nějací spojenci, ukáže se, jestli bude světový lídr někomu stát za intervenci. Ukáže se, jak se udrží průmysl, ukáže se, jestli se bez ruského plynu fakt obejdeme a co to bude stát. Ukáže se, kdo doopravdy vládne na Ukrajině, jestli hodní demokrati a nebo maskovaní náckové.

Také se ukáže, za co jako národ stojíme. Fiala to řekl správně. Rozhoduje se o té jeho jediné správné cestě směrem k rozpuštění ve velké šťastné multikulturní a vítačské evropské rodině a nebo o tom, jestli si svou zemi začneme krok za krokem brát zpátky. Ukáže se, zač stojí naši lídři, ukáže se, jestli jsme schopni je podpořit a ukáže se, nakolik stojíme o samostatnost a co jsme pro ni ochotni udělat. Ukáže se, jestli si umíme dupnout a jestli si vůbec ještě můžeme dupnout.
Do voleb zbývá zhruba 250 dní. Každý den se teď něco důležitého stane. Každý den strhne nějaké masky, každý den rozuzlí některá dilemata, každý den poodhalí informační mlhu. Naše korouhve jsou vztyčeny, naše hesla jsme si rozdali. Teď už zbývá jen dotáhnout a nepokazit to. Politika se hraje především na vlastní góly.

A já vám o tom budu těch 250 dní psát.
https://web.litterate.cz/jak-na-novy-ro ... -cely-rok/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 03 led 2025, 00:23

Kladivo na dezinformátory

by Vidlák 2 ledna, 2025

Tak pojmenoval Jakub Janda z Evropských hodnot nový zákon na konečné řešení dezolátské otázky, který je v podstatě opsaný z padesátých let. Stačilo jen trochu upravit slovosled a dikci. Gumovost paragrafů zůstala a vlastně zůstala i objednávka od STB… totiž pardon, od BIS. Ale v poslední době už v tom přestává být rozdíl. Zůstala i taková ta svinskost a úlisnost, aby za to jako vlastně nikdo nemohl a pod přílepek se podepsal také člověk, od kterého byste to čekali. Poslanec Exner. Mají to v rodině.
Zákon schválila vládnoucí čtyřkoalice a teď leží v senátu. Pokud ho senát schválí, půjde na podpis k prezidentovi. Naše vláda i její Fialajugend si od toho hodně slibuje. Především doufá, že svým kritikům tak říkajíc ucpe hubu taháním po soudech a kriminálech a pro žalostné zbytky jejich příznivců to bude vypadat jako boj proti ruské hybridní hrozbě. To víte, když konečně chcete nastolit nějakou pěknou zelenou liberální utopii velké šťastné evropské rodiny, tak holt musíte použít i žhavé železo a palečnice. Ochotný soudce se vždycky najde. Ochotný Igor Mříž také.

A já dneska chci apelovat na poslední zbytky zdravého rozumu ve čtyřkoalici…

Hele, vy hlupáci! Zrušte ten zákon. Shoďte ho pod stůl, dělejte, jako že nikdy nebyl, nehlašte se k němu a sveďte to na Rakušana a jeho mafiánskou partu. Jestli ho totiž dotáhnete do konce, tak na něj dojedete. Tohle je totiž přesně to setí větru, po kterém spolehlivě sklidíte bouři. Ale spolehlivě.

Možná se vám podaří pár odpůrců zastrašit, možná dokonce i někoho dostanete do báně, ale uvědomte si, že nižší popularitu než Fiala už má jen jihokorejský prezident, kterého teď nejspíš sesadí a zavřou. Mimochodem… on chtěl jinými prostředky udělat vlastně totéž, o co se teď snažíte vy. Zavřít hubu kritikům i za cenu nějaké té drobné vojenské diktatury. U nás se to bude dělat přes čučkokracii.

Jako vážně si myslíte, že ty údajné dezinformátory vysbíráte včas? Fakt si myslíte, že vás za to někdo pochválí? Věříte, že vás za to někdo ocení a nezačne přemýšlet, jestli náhodou nebude také na řadě? Myslíte, že v naší přebyrokratizované zemi plné úřední tuposti (především v tajných službách) neuděláte i chyby, kdy to dopadne třeba i na Tomáše Kluse, který se teď nestíhá orientovat v narativech a má rád Palestince, místo aby adoroval Netanjahua?

Myslíte, že za každého arestovaného „dezinformátora“ nevyskočí dva další? Myslíte, že svou lásku k národu dokážete tím, že začnete hon na čarodějnice? Myslíte, že vám to kromě Terezy Hofové a Nory Fridrichové sežere i někdo jiný? Přemýšlíte třeba o tom, co to udělá třeba i s odlivem kapitálu? Myslíte, že to zvýší chuť tady investovat? Že to zvýší víru v budoucnost? Myslíte, že právě tímhle otočíte trend, kdy vám denně odpadají příznivci a stávají se dezoláty? Myslíte, že díky takovému náhubkovému zákonu se to zlepší?

Víte, kolik dezolátů je mezi policajty i mezi bachaři?

Fakt myslíte, že naše řeči přestanou, když nám dáte přes hubu? Myslíte, že když zničíte pár existencí a rozvrátíte pár rodin, že se vaše popularita zvýší? Myslíte, že to sníží ty rekordní ceny energií? Myslíte, že to sníží váš rozpočtový schodek? Nebo že budete moci mezi lidi bez ochranky?

Docílíte jen jedné jediné věci. Utvrdíte své odpůrce v přesvědčení, že po dobrém se s vámi jednat nedá. Utvrdíte je v přesvědčení, že nejste demokraté a že se s vámi dá mluvit jedině pochodněmi a palcáty. Utvrdíte je v tom, že jim jde o všechno a prohra bude znamenat kriminál.

Možná to budou říkat víc potichu. A víc na tajnačku. Ale myslet si to budou o to víc. A začnou myslet na normální pomstu.

Jestli tento zákon nabyde právní moci, tak už zůstane. On se totiž bude hodit i těm, kteří budou vědět, že se s vámi musejí vypořádat nadobro, jinak se vy vypořádáte s nimi. Všichni jste pracovali pro cizí moc. Tu eurounijní a transatlantickou. Pracovali jste pro Lichtenštejny, pracovali jste pro milé krajany z Landsmanšaftu… Podělali jste, na co jste šáhli. Rozvrátili jste hospodářství, zavlekli nás do války, ordinujete nám drahotu a totalitu. A máte málo času, protože jste spěchali a sundali jste masky moc brzy.

Dobře vám radím, shoďte ten zákon pod stůl, protože jinak podle něj budete zanedlouho souzeni vy. A nedočkáte se ani lítosti ani milosti. Jestli začnete sbírat lidi za nevymáchanou hubu a zavírat je na patnáct let, tak abyste se jednoho krásného dne nedivili. Kopete jámu dezinformátorům, ale spadnete do ní sami. Nebo to mohu říci i biblicky: Jakou měrou měříte, takovou bude naměřeno vám. A chuť vám pořádně naměřit, ta roste.
Naše řeči můžete zastavit snadno. Stačí být dobrými hospodáři. Stačí nastavit jako prioritu české občany a ne Ukrajinu. Stačí pracovat pro nás a ne pro Uršulu Leyenovou. Nejste našimi pány, jste našimi zaměstnanci. Nezahrávejte se si s ohněm. Neotevírejte Pandořinu skříňku. Neotevírejte stavidla takovému pojetí práva. Přestaňte nás vychovávat a začněte normálně pracovat pro tuto zemi.

Ještě to můžete zastavit. Ale jestli to neuděláte a tento zákon vyjde ve Sbírce, tak se potom nedivte!
https://web.litterate.cz/kladivo-na-dezinformatory/

homer
Sponzor fóra

Příspěvek od homer » 03 led 2025, 13:05

00.jpg
Dneska bude úroda... Zdechovský si stěžuje na satirické video z Hitlerova bunkru... Vadí mu, že je tam zobrazený (cituji) v nacistické uniformě....

Zdechovský! Jsi tam zobrazen v uniformě Wehrmachtu. Nacisté žádnou uniformu neměli. Jsi tam vyobrazen jako obyčejný podržtaška bez vlastního názoru, který šel vždycky tam, odkud plynul prospěch.
Jo a toto video vzniklo před rokem. Dávno předtím, než jsem se stal Ondrovým asistentem.

Když jste dělali satiru na Babiše, to jste se mohli přetrhnout smíchy. Ale když někdo dělá satiru na vás, tak se kroutíte.

Ale myslím, že si za tento podnět Zdechovský zaslouží dýpfejk, kde bude hrát hlavní roli. Nejenom podržtašku u Fialy.
https://t.me/vidlakovo/2569

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 03 led 2025, 23:31

Prakticky žádný odboj…
by Vidlák 3 ledna, 2025

Pamatujete, jak byl v roce 2016 zvolen Donald Trump? Porazil tenkrát Hillary Clintonovou. Zvítězil, ale těsněji než teď. Získal více volitelů, ale méně hlasů. Stal se prezidentem a už v den jeho inaugurace byl pod palbou liberálních mééédií. Byly použity brzké fotografie ze shromáždění ve Washingtonu, aby to vypadalo, že moc lidí nepřišlo. A pak se rozjela mašinérie, která po celé Donaldovo funkční období neskončila ani na jeden den.
Začala se vyšetřovat ruská stopa, Trump byl zvolen díky hybridnímu vlivu Ruska, tehdy se vymyslelo, že za všechno můžou dezinformace a je zapotřebí proti nim bojovat. Demokraté zahájili obrovskou ofenzívu, kterou hatili všechno, co se Trump snažil udělat. Komplikovali mu život na všech frontách, nutili ho dělat ústupky, právě kvůli tomu Rusku. Po celé čtyři roky se Republikáni pořád museli obhajovat, projevovalo se to v doplňujících voleb do Kongresu, Musk byl ještě na druhé straně barikády a do politiky se nepletl.

Tehdy jsme poprvé diskutovali o roli dýpstejtu – hlubokého státu a o roli těch, kteří nejsou v politice vidět, ale hrají tam velkou roli.

Trump tehdy postupně přišel takřka o celý tým svých poradců. Všechny tahali po soudech, všechny vyšetřovali, na každého se něco našlo. Sice nic, co by napovídalo ruské stopě, ale objevily se „daňové úniky“ a jiné podobné delikty. Prostě, v dnešní době jsme všichni jednou nohou v kriminále, na každého z nás se dá něco najít, protože i v „nebyrokratické Americe“ je tolik zákonů, že je nikdo nemůže všechny znát a každý něco denně porušuje.

Vrchol útoku proti Trumpovi přišel v době covidové, protože Donald se k celé pandemii stavěl poměrně zdrženlivě. A protože on byl spíše skeptik, tak všichni liberálové museli být velcí alarmisté a pohánět kola nejen strachu, ale později i farmabyznysu. Výjimečného stavu, bylo ve volbách využito. Mnohem víc lidí volilo korespondenčně a bidenovskou křivku si pamatujeme všichni. Bylo to obrovské liberální vzepětí, ke kterému bylo využito vše. Mrtvé duše, volební podvody, korespondenční hlasy, soudy, všechno…

A vyhrál senilní stařík, který byl nepoužitelný už před volbami. Aby si toho člověk nevšiml, musel být hlupák nebo Fiala… Mimochodem, nechápu, že to náš světový lídr nepoznal. Mluvil s dementem a vsadil svou politickou budoucnost na to, že dement zvítězí znovu. Ale podle mě to bylo právě pod dojmem toho předchozího liberálního vítězství, které se zdálo tak velkolepé a všeobjímající, že se mi ještě v den voleb nechtělo věřit, že Trump vyhraje tak hladce.

A přesto se to stalo. Trump vyhrál.

A nestalo se nic.

Nezačala žádná nová liberální ofenzíva. Americká mééédia jsou ve svém hodnocení mnohem uměřenější. Už pár dní před volbami velké americké deníky změnily své chování. NYT například volbu Harrisové nepodpořil. Takových podobných případů bylo víc.

Když Trump v roce 2020 nevyhrál, byl to pro některé horkokrevnější příznivce důvod k „útoku na Kapitol.“ Ale teď, když Harrisová nevyhrála, tak se nestalo vůbec nic. Demonstrace byly slabé, pokud vůbec, nedošlo k žádné mediální ofenzívě na téma, že Trumpovo vítězství zařídil Putin díky nějakému Voice of America.

Naopak, třeba u nás rezignoval americký bidenovský velvyslanec. Nebyl odvolán, odešel raději sám. Už před volbami rezignovala Viktorka Nullandová a další vysocí členové americké administrativy. A mladý Soros je od počátku jen stínem svého démonického otce. Prý se sorosovské fondy budou stahovat z Evropy a zaměří se víc na USA… Možná proto se Jan Komso Moláček musel vrátit z prodělečného Deníku N do České televize… kterou čeká seškrtávání programů a za pár měsíců úplná likvidace…

Všeobecně už nevidíte, že by se liberálům nějak dařilo. Chvilkaři ještě vylézají ze záhrobí, ale peníze už evidentně nemají a nemají ani ten servilní zájem velkých médií. Proti Ficovi se sice demonstruje, ale účast je dost ubohá a podpora Fialovi je křečovitá, jako kdyby v naší republice kompletně došel vitamín D.

Kde je ta síla, která Demokratům umožnila čtyři roky vzdorovat Trumpovi a pak ho porazit ve volbách? Kde je ta síla, která ještě v létě dokázala vyměnit Kamalu za Bidena, aniž by k tomu byly zapotřebí primárky a nikomu to nevadilo? Jako kdyby jim volby zlomily vaz a sebraly jim veškerou morálku. Přestali věřit v odvetu, zapouzdřili se a nechali své příznivce po celém světě na holičkách.

Dodnes médiím nedorazily pořádné notičky a juniorní analytici od té doby píšou tak neuvěřitelné kraviny, že to musí být z jejich vlastní hlavy. školení evidentně neprobíhají a to ani u Kolářů ne. Jedna věc je, jak se Petr Pavel bavil o Trumpovi předtím než byl zvolen a než byl zvolen Trump, ale druhá věc je, jak se o Trumpovi vyjadřoval oficiální poradce po Pavlově i Trumpově zvolení a to nemluvím o europoslanci, kterému slova smrdí z huby až do Bílého domu a budou mít na Trumpa zřejmě větší vliv než deset let práce Tomáše Pojara.
V této chvíli to vypadá, že se demokraté v USA zmůžou už jen na takkové cintulování. Drobné atentáty hlupáků, které jen posílí popularitu těch, které chtějí zabít. Cintula upevnil Fica v křesle mnohem víc než celé volby a při jeho vyšetřování to odnese ještě celá řada dalších liberálů, kteří měli tu smůlu, že s Jurajem seděli u stolu. Koneckonců… vypadá to, že nebinární Šimečko si svoje politické aktivity platí z europoslaneckého a ne ze Sorosova.

Nebo to ještě přijde? Někde v temných kancelářích se nějaká ofenzíva ještě plánuje? Každopádně teď vypadají liberálové jako sirotci, kterým právě shořel chudobinec.
https://web.litterate.cz/zadny-odboj/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 05 led 2025, 00:29

Proč ten spěch?

by Vidlák 4 ledna, 2025

V dnešním článku se ještě vrátíme k novému paragrafu na konečné řešení dezolátské otázky, který formou přílepku dodal poslanec Exner za STAN… to víte, vrána vráně oči nevyklove. Už jsme si zde prokydali gumovost celého návrhu a srovnali ho s někdejším paragrafem na rozvracení republiky, který svým podpisem zrušil normalizační disident Václav Havel poté, co se stal prezidentem. No a nyní paragraf takřka totožného znění opět podepíše normalizační komouš Petr Pavel. Kruh se tím uzavře. Jak vidíte, totalitu nemusíte mít jen díky vedoucí úloze KSČ, ale také díky vedoucí úloze EU a dostatku zkaženého charakteru, který chce demokracii bránit tím, že ji nedemokraticky omezí…
Ale tohle všechno jsme už probrali a ještě mnohokrát probereme. Já se dnes chci zaměřit na jiný aspekt. Ono to totiž vzniklo hrozně ve spěchu, ke kterému v principu nebyl žádný důvod. Přidalo se to jako přílepek k zákonu na ochranu ukrajinských uprchlíků, který spěchá a pokud nechce vláda přijít o svoji prioritu, podporovat Ukrajinu, tak musí zákon vejít v platnost co nejdřív, jinak by ukrajinští uprchlíci přišli o výhody. Vláda si klidně tu dezolátskou otázku mohla schválit samostatně a poslat do sněmovny jako samostatný zákon. Ale byl by přijat o několik měsíců později.

Proč vláda potřebuje paragraf o činnosti pro cizí moc co nejdřív? Proč jí nestačí, aby existoval od května či června? Volební kampaň začne až v té době a zavřít jím hubu opozici, se přímo nabízí. Možná je to jednodušší – prostě věděli, že by to sněmovnou samostatně neprošlo a tak to přilepili k té ukrajinské pomoci, protože tu si senát nedovolí vrátit a prezident nepodepsat. Ale je tu také možnost, že se neoblíbená vláda s ještě neoblíbenějším premiérem prostě připravuje na nepokoje.

Fiala je podobně neoblíbený jako jihokorejský prezident a ten také chtěl svůj rating řešit zavedením výjimečného stavu. Blbci přemýšlejí všichni stejně, takže by mě vlastně nepřekvapilo, kdyby vládní mafiáni prostě chystali něco podobného.

On nám totiž ubývá plyn, víme? A čím víc ubývá, tím víc zdražuje. Pokud bude stále ubývat tak rychle jako doteď, budou zásobníky prázdné někdy kolem půlky února. V německu už úřady apelují na lidi, aby s plynem (i elektrikou) šetřili a fakt si nemyslím, že by Němci kvůli šajse čechen zavřeli část průmyslu, aby se podělili s kamarády v nouzi. Pokud odněkud ze západu nepřijde dostatečné množství plynu, ukáže se Fialovo neumětelství ve zcela novém světle a nic tak nevytříbí voličský mozek jako zima…

Do toho se začíná mluvit o tom, že v únoru přijede Donald Trump na státní návštěvu Slovenska. Má totiž s Ficem něco společného. Také po něm stříleli. Lidé z Donaldova okolí mluví o Ukrajině jako o nejzkorumpovanější zemi a žádají vyšetřování, jak se tam nakládalo s americkými penězi. Petr Fiala tam také poslal hodně peněz i materiálu a teď by se mohlo ukázat, že tam s tím nenakládali s péčí řádného hospodáře. A tak by bylo pro vládu lepší, kdyby takové informace byly trestně postižitelné. Představte si, že by Trump svou první návštěvu Evropy začal na Slovensku a Maďarsku a světový lídr by ostrouhal a ještě by se mu vysmáli.

A aby toho nebylo málo, vrabci si cvrlikají o nové ukrajinské ofenzívě do Ruska. Teď, co nejdřív, aby ještě do Trumpovy inaugurace ukrojili nějaké to ruské území, aby bylo o čem jednat. Rusové už prý ukrajinskou hranici bombardují klouzavými bombami, ale ani jedna strana samozřejmě neříká nic určitého. Jen přicházejí zvěsti o koncentraci ukrajinských sil v Sumské oblasti a naopak o oslabení na Donbase, kde Rusové opět zrychlují svůj postup.

Jiné jazyky tvrdí, že i Rusové se připravují na zimní ofenzívu a jejich jednotky dostávají rozsáhlé posily. Zase jim nedošel vojenský materiál ani lidé ani munice ani tanky ani nafta ani jídlo. V poslední době prý hojně rabují čipy ze západních Leopardů, aby je dávali do svých praček…

Každopádně to vypadá, jako poslední dějství války na Ukrajině, než Trump začne s Putinem mluvit a budou si rozdělovat sféry vlivu. Vzhledem k tomu, že Fiala nám vsadil na špatného koně a začíná být jako kůl v plotě, doufá, že svůj nevyhnutelný konec oddálí náhubkovým zákonem. Koneckonců, adeptů na kamarádšoft s Trumpem je tady dost a pokud Donald pokyne, nebude mít nouzi o lidi, kteří s radostí budou pracovat pro tuto cizí moc a tvrdit, že být s Amerikou na věčné časy, už je zase košér, protože tam konečně vládne ten správný kapitalismus.

Do německé volební kampaně se zapojil Elon Musk, zatímco George Soros poněkud stagnuje. V Rakousku se Nehammerovi nepodařilo udělat koalici, protože liberálové z NEOSu jsou podobně blbí jako u nás Olga Richterová… díky vyjednávání s těmito rakouskými Hřiby Nehammerovi klesla popularita až skoro k Fialovi a Svobodní nemusejí dělat nic. Jen čekat. Sám Nehammer usoudil, že nemá cenu dělat blbečka rakouskému prezidentovi a oznámil, že rezignuje na post předsedy rakouských Lidovců i kancléře.
Nedivil bych se, kdyby vláda s náhubkovým zákonem tak spěchala, protože tuší, jaký bordel tu za měsíc bude.
https://web.litterate.cz/proc-ten-spech/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 05 led 2025, 22:02

Thukydidova past…

by Vidlák 5 ledna, 2025

„Postarali jsme se o to, že dlouho před začátkem ruské agrese, počínaje zářím a pak znovu v prosinci, jsme na Ukrajinu pašovali spoustu zbraní, abychom se ujistili, že mají to, co potřebují k obraně – věci jako Stingery, Javeliny, které měly zásadní význam pro to, aby Rusko neovládlo Kyjev.“

Toto nám prozradil Anthony Blinken ve svém rozhovoru pro New York Times a potvrdil tím přesně to, co jsme kritizovali těsně před začátkem celé války na Ukrajině, když tam dodávaly zbraně nejen USA, ale i Česká republika. Tak nějak jsme byli znepokojeni tím, že když se do lesa volá, tak se také z lesa ozývá a není dobré štouchat medvědovi do brlohu a ostřelovat Doněck, protože medvědovi může dojít trpělivost.
Proč Rusko zaútočilo na Ukrajinu? Protože dostávala spoustu zbraní. Proč Ukrajina dostávala spoustu zbraní? Protože na ni mohlo zaútočit Rusko. Proč se Rusko obávalo o svoji bezpečnost a zvažovalo útok na Ukrajinu? Protože Minské dohody byly určeny jen k tomu, aby Ukrajina získala čas a mohla se vyzbrojit…. Merkelová to říkala. Proč se Ukrajina chtěla vyzbrojit? Protože přišla o část území? Proč jí Rusko sebralo část území? Protože na Ukrajině došlo k převratu. Proč došlo k převratu? Aby Ukrajina definitivně přešla na stranu Západu i proti vůli části obyvatelstva. Proč se Ukrajina obávala Ruska? Protože Rusko nesedělo nečinně a po převratu si pojistilo svou vojenskou základnu na Krymu. Proč byl Sevastopol pro Rusko tak životně důležitý? Protože jeho ztráta by znamenala kontrolu NATO nad Černým mořem. A takhle můžeme jít zpátky až do roku 2008, kdy Ukrajina dostala pozvánku do NATO, ačkoliv země západní Evropy byly proti a můžeme jít ještě víc zpátky až do devadesátých let, kdy Rusko dostalo ústní slib, že když rozpustilo Varšavskou smlouvu, tak se NATO nebude rozšiřovat na východ. Tam někde začala dnešní válka.

Tomuhle se říká Thukydidova past. Děláte kroky, protože ten druhý dělá kroky. Vyzbrojujete, protože ten druhý vyzbrojuje. A děláte to tak dlouho, až k válce nakonec dojde, protože každá reakce na toho druhého snižuje důvěru a ta klesá a klesá a klesá, až se to jednoho dne prostě podaří. Co by se stalo na Ukrajině, kdyby v roce 2022 Rusko neprovedlo invazi, ale jako reakci na vyzbrojování Ukrajiny by poslalo ještě více vojáků a výzbroje k hranicím? Západ by poslal ještě víc granátů a děl Ukrajině a pak pořád dokolečka a k válce by došlo o něco později. Proč? Protože armády už byly nachystány a připraveny. To je vždycky důvod, je použít.

Proč obě strany stály neústupně? Protože obě přece na svůj postoj MĚLY PRÁVO a měly tisíce důvodů si vzájemně nevěřit ani dobrý den. A tak svoje přípravy prokládaly slovy o legalitě a legitimitě tak dlouho, až zemřely statisíce mužů a jsme na hraně atomové války. Obě strany měly tolik práva na své jednání, že spolu přece nemohly vyjednávat, protože o právu se nevyjednává, že?

Takhle nějak dneska vznikají dlouholeté rozvodové tahanice o děti i majetek, protože obě strany na to mají PRÁVO. A všimněte si, tyto tahanice končí stejně jako válka na Ukrajině. Zkázou všeho. Dětí, charakterů, pozemských statků… Ústupek je nemožný až vlastizrádný, vstřícnost je pokládána za servilitu, uměřenost se stává zbabělostí… a tak se to tedy rozhodne na bitevním poli, proléváním krve a ničením blahobytu v ohni války.

Z Thukydidovy pasti je jen jedna cesta ven – cesta pokory a odpuštění. Žádné právo. Žádná světská spravedlnost. Jen ochota ustoupit jako první. Ale málokdy se to povede.

Pamatujete si z dějepisu, kdo vyhrál Peloponéskou válku mezi Athénami a Spartou? Vyhrála Makedonie. Nedlouho po vzájemném vyčerpání bojujících stran se objevila mocnost, která ještě na začátku této války byla oběma rivalům spíš pro smích… A nejhůř v této válce dopadli spojenci obou mocností. Ti nesli náklady, ti byli rabováni, ti to schytali jako první. Když čtete Thukidida, tak stačí jen vyměnit jména a máte dokonalý popis dnešní situace.

Válka nakonec skončila tak, že přišel nový hegemon, všechny porazil, nadiktoval jim všem svůj mír, jmenoval se jeho garantem… a jal se budovat nové impérium.

Vždycky když vidím Sitting Pinga, tak mám pocit, že je jako makedonský král Filip. V klidu si sílí v závětří, se všemi má rozumné vztahy, s nikým nehrotí situaci, ustupuje tak, aby jinde postoupil, nemluví o žádném právu, jen o moci… a čeká, až se tady všichni navzájem pořádně oslabíme. V klidu sleduje, jak si ničíme všechno, co nás činilo velkými. Ostatně, všechno, co u nás bylo hodno obdivu, to už má. Dávno si to koupil, nebo jsme mu to sami dali. Dávno už pomáhá oběma válečným stranám, dávno skrze své dodávky celý konflikt moderuje a mne si ruce, co všechno jsme ochotni obětovat a odepsat ve jménu práva na vítězství.

Nebude-li v brzké době skutečný a důvěryhodný mír v Evropě, zvítězí Asie… Nebude-li propojení Evropy a Ruska, bude propojení Asie a Ruska. Nepřinese-li Trump brzký mír, přinese ho za čas Čína. Ale my už budeme hrát podstatně menší roli. Cesta k míru existuje. Ale jen přes pokoru a ochotu k ústupkům. Nestane-li se tak, bude nám za čas mír vnucen a bude podstatně horší než ten, který bychom mohli mít dnes. Ostatně, Ukrajina to vidí každý den. Nejlepší mír mohla uzavřít v roce 2022. Od té doby je to horší a horší.
Ani ta nová „překvapivá“ ukrajinská ofenzíva na tom nic nezmění. Obzvlášť, když byla tak překvapivá, že o prvních signálech psal Dominik Ticháček už v listopadu. Budoucnost není v právu, ale v ochotě k ústupkům, zdravém rozumu a politickém realismu. Rozhodně není v hodnotové politice. Nebudou-li ústupky, bude prohra. A protože máme zaděláno na celou řadu dalších proher, je nejvyšší čas změnit všechno. Jednání o míru na Ukrajině bude takovým ukazatelem, jak moc jsme se tady v Evropě (i v USA) zbláznili.
https://web.litterate.cz/thukididova-past/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 06 led 2025, 22:58

Hezky se to rozjíždí…
by Vidlák 6 ledna, 2025

Včerejšek byl plný neuvěřitelných zpráv. Nejprve byl Herbert Kickl pověřen sestavením vlády v Rakousku. Takřka s jistotou to udělá s tamními Lidovci, kteří jsou úplně jiní Lidovci než u nás. Karl Nehammer byl jako kancléř vyslovený Chcimír a Putinovec, který říkal úplně hrozné věci a teď, po spojení se Svobodnými to i v Rakousku bude pořádný fičák. Rakousko má doma pomalu víc muslimů než Německo, takže budou mít dost starostí sami se sebou, ale další krok k budoucímu a lepšímu Rakousku – Uhersku byl právě učiněn.
Do toho odstoupil kanadský premiér Justin Trudeau. Prý proto, že se jeho popularita pohybovala pod dvaceti procenty. Zbabělec jeden. Měl zajet za naším světovým lídrem a ten by mu vysvětlil, jak se držet funkce za každou cenu a jak zvládat tlak neoblíbenosti. Stačí jen lhát a mít na své straně zpolitizovanou Českou televizi… A také je asi dobré, nebýt příliš blízko Trumpa. Trudeau zřejmě tuší, co bude následovat a že je lepší odejít teď, než aby byl po volbách vynesen v zubech. Teď se dá ještě někam zdrhnout a užít si provize za podporu Ukrajiny.

Následně jsem si přečetl, jak se Elon Musk pustil do Keira Starmera a vůbec celého britského establišmentu za dlouholeté vymlčování sexuálních zločinů pákistánských gangů. Ještě před rokem to všechna pravdomluvná mééédia považovala za dezinformaci a toho, kdo na to poukázal jako jeden z prvních, Tommyho Robinsona, nechala tamní justice zavřít, navíc ho nechala zavřít do vězení plného muslimů a on to málem nepřežil. Vymlčování šlo tehdy tak daleko, že se o Robinsonovo jméno nesmělo napsat na Fejsbůku, protože to okamžitě zabanovali.

Naše mééédia to vymlčují ještě teď. V Británii možná padne vláda a jedna velká dezinformace se nekontrolovatelně stala pravdou, ale na Krkavčích horách je svět ještě v pořádku. Zrušit bez náhrady, vyorat brázdu přímo přes budovu zpravodajství a zasypat chlorovým vápnem!

Mimochodem… po propuštění se Tommy Robinson nezalekl, dál měl nevymáchanou hubu… a tak zase sedí. A zase mu jde o život. A víte, který prokurátor tenkrát nejvíce pracoval na tom, aby se vše ututlalo? Ano, Keir Starmer, dnešní premiér. Ten, který po nástupu do funkce propustil z basy tisíce delikventů, aby měl místo na lidi, kteří proti němu protestovali.

K čemu je soudní systém? K ničemu. K čemu je po staletí budovaný právní systém? K ničemu. Mluví se o dvě stě padesáti tisících deliktech. Ne o stovce, ne o tisícovce, ne o deseti tisících, ale o zločinu, který by se děl za války na poraženém území. Tady se děl za míru a blahosklonného přihlížení policie i úřadů. Jak vidno, Británie je ve válce a je poraženým územím. Už se stalo, je hotovo, u moci už jen sedí kolaboranti s nepřítelem a válka se skutečně dá vyhrát vlastně bez jediného výstřelu, jen dělohami muslimských žen… A Istanbulská úmluvy byla znásilňovaným holčičkám platná jako Helmutovi elektroauto. Pokud chcete víc informací, najdete je u Pavla Šika.

A kdo to celé nakonec rozkopnul? Elon Musk! Jeden Elon udělal pro oběti i pro rodilé Brity víc než britská královská rodina, víc než britský soudní systém, víc než britská policie a zvládnul to jedním tweetem!

Takhle vypadá skutečná autorita a málo platné, Američani to vměšování prostě umí. Co se u Sorose naučíš, u Muska jako když najdeš. Výjimečně to tentokrát neříkám ve zlém, jen prostě konstatuji fakta. Někdy je lepší lord protektor než řeči o diverzitě. Britové to mohou celé rozpustit (a nebo oběsit), stačí jim americký místodržící. Jestlipak to platí i v kontinentální Evropě? To uvidíme hned po rozhovoru Elona Muska s předsedkyní AfD.

Mimochodem, v Grónsku se z ničeho nic objevili zastánci grónské samostatnosti. Ausgerechent zrovna ve chvíli, kdy Donald Trump začal mluvit o tom, že Američané potřebují Grónsko víc než Dánové. Velmoc nemá přátele… jen zájmy. A to se Dánové na žádost Američanů tak pěkně angažovali ve prospěch Ukrajiny… Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění. Jo, když Ukrajina zavře plyn Slovensku, to jsou ti východňári… tam se to snese. Ale když USA berou Grónsko Dánsku… to je jiná, že? Kolik stíhaček Dánové odevzdali Ukrajině? Přesně ty, kterými mohli bránit grónský vzdušný prostor.

Ale prý posílili obranu koupí dvou psích spřežení…

Jo je skvělé, být v NATO… ta kolektivní bezpečnost, to je vynález… Žili šťastně a spokojeně… dokud vlk nedostal hlad. Ale v NATO musíme setrvat. Všichni to říkají. Teda kromě STAČILO! a SPD. Všichni ostatní to chtějí reformovat zevnitř. Už dvacet let na tom reformování usilovně pracují… a ještě se k tomu drze přiznávají.

A abychom nekončili pesimisticky, včera jsem se dozvěděl, že náš vrchní státní zástupce Igor Mříž brzy rezignuje na svou funkci. Nahradí ho prý Lenka Bradáčová. Jak jsem si to přečetl, rozhostilo se v mém nitru veliké prázdno. Ale naštěstí to byl jen hlad… Spravil to talíř špaget.
Fialo! Vezmi si příklad z kamaráda Justina! Komoušký prokurátor už hledá, kde nechal tesař díru a zbývá ti už jen komoušský prezident. A ten také zanedlouho změní názor i velmocenskou řiť.

Tenhle rok bude jednou hrazen ze zdravotního pojištění, někdy proto, že smích léčí a jindy jako dávidlo.
https://web.litterate.cz/hezky-se-to-rozjizdi/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 07 led 2025, 22:02

Jsme na řadě…
by Vidlák 7 ledna, 2025

Pamatujete si, jak Západ v zemích Třetího světa uplatňoval svou moc? Vytvářením bordelu. Kritizovali jsme to dlouhá léta. Chudá země má chudé lidi, ti jsou nespokojení a vždycky se tam najde nějaké Muslimské bratrstvo, Hamás, Al-Kajda, Boko Haram, Ujgurská liga, neb něco podobného. Tomu dodáte peníze a podporu a je to. Stabilita skončila a z výstavního Bejrůtu za pár desítek let máte bordel.
Kolik let jsme mluvili o tom, že pro většinu blízkovýchodních zemí je lepší, když tam bude u moci diktátor, ale bude tam klid, než aby tam byla věčná nestabilita, atentáty, únosy, vraždy a korupce? Ale samozřejmě to bylo jen takové intelektuální cvičení, protože to bylo od nás daleko. Ještě když Američané útočili na Afghánistán a Irák jsme si z toho dělali srandu a vyprávěli si vtipy. Počasí pro Tálibán: Ve dne F-16 až F-18, v noci B-1. místy B-52.

Měli jsme v těch zemích různé charity a člověky v tísni, kteří tu a tam opatrně říkali, že to americké vměšování není úplně dobré, ale postupně je všechny začaly platit americké těžařské společnosti, takže ztichli a začali adorovat tu skupinu, která právě hlídala ropné pole pro Chevron.

Ale pořád to byly vzdálené země, kde přece ještě nedávno platilo kmenové uspořádání, skoro všichni tam byli negramoti a nemohli rozumět vyššímu a civilizovanějšímu uspořádání,“ které máme my, civilizovaní lidé, že? My máme historii demokracie, prošli jsme si zkušeností totality a kmenové uspořádání nemáme už tisíc let. V knihovnách máme Goetha a Kanta, četli jsme Orwela… dezoláti ho berou jako varování a liberálové jako manuál… máme filozofii, máme evropské hodnoty, máme všeobecné školství a někteří i bezplatné zdravotnictví. My jsme něco jiného než nějací černoši nebo vousáči v sandálích.

A ejhle, najednou si i libtardi všimli, jak hladce nám Elon Musk rozbourává bábovičky. Prostě se vměšuje. Má na to lepší a levnější nástroj než měl Soros. Ten musel koupit a uplatit tisíce novinářů, musel si zajistit vliv v médiích, musel je za pomoci oligarchů koupit, ta média navíc přestala vydělávat a tak místo špičkových novinářů museli zaměstnat Řezníčky, Brodníčkové, Šafry a jiné kretény. Musk prostě koupil sociální sít, lidi tam sami přicházejí a ještě za to platí. Místo obrovské mediální mašinérie si Musk prostě udělá nějaký tweet a obejde se bez novinářských šmoků. To je budoucnost, pánové!

I vyspělá Evropa má svoje opoziční skupiny, kterým, je možné dát americkou podporu. To víte, lidé jsou naštvaní, jejich životní situace se zhoršuje, zdražují se jim energie, na ulicích není bezpečno… nepotřebujete moc, aby začali podporovat opozici. Stačí s Alicí Weidel udělat rozhovor, stačí tweetovat o skandálu v Británii… stačí mluvit o Kanadě a Grónsku a ejhle, jak to opozici posílí. Uvidíte v německých předčasných volbách.

Soros to dělal skrytě a opatrně, Musk už nemusí. Za Bushe se imperiální expanze dělala pod záminkami obrany demokracie, Trump už nemusí. Kanada má být jedenapadesátým americkým státem, Grónsko USA potřebuje… ale Evropu už nepotřebuje, protože stejně jen do USA dováží zboží a neodebírá za to dost plynu. Co si budeme povídat, Amerika je už také „jen“ benzínová pumpa s atomovkami. Jen větší než Rusko. V Evropě už ani není co těžit, takže co je pro Ameriku nejlepší? Aby tu byl bordel… Což bude vyhovovat i Rusku.

Mimochodem, jaký je rozdíl mezi Putinovou argumentací, že potřebuje Krym a Trumpovou argumentací, že potřebuje Grónsko?

Já jsem také ta opozice. Ne, nelíbí se mi, jak to tady vláda vede. Jsem rád, že to Musk pěkně provětral. Ale sakra, nemám žádnou radost z toho, že si naše problémy neřešíme sami, ale řeší to za nás americké vměšování. Jednak to ukazuje, že nejsme o nic lepší než jakákoliv banánová republika a jednak mám před očima úpadek třeba toho Bejrútu. Mám neodbytný pocit, že Muskova podpora nebude zdarma, jen tak ve jménu demokracie.

K čemu je nám naše vyspělost a údajná civilizovanost, když je jeden Musk silnější než celá EU? Teď už jen chybí jeden tweet o Pfizergate s pár důkazy a to, co nedokázaly desítky europoslanců, bude realitou. Uršulka se půjde klouzat… před soud. Ale sakra, to jsme měli zvládnout sami! Sami jsme se měli zbavit svého neschopného premiéra a mafiánského ministra vnitra. Sami jsme si měli udělat pořádek.

Mimochodem… do Maďarska se Musk nevměšuje a to ani tehdy, když dál bere ruský plyn a staví ruskou jadernou elektrárnu. Do Slovenska také ne, i když Fico chce ruský plyn a nechce ten drahý americký. Asi to tam nejde tak snadno… Zatím.

Nemohu se prostě ubránit dojmu, že tady v Evropě nejde Američanům ani o silnější spojenectví ani o silnější NATO ani o nápravu liberálních zlořádů, ale prostě o oslabení. Jsme na řadě. Třicet let Soros makal na oslabení naší společnosti pomocí rozvrácení rodiny i jakýchkoliv skutečných hodnot, Biden nás skrze válku na Ukrajině odzbrojil a Trump nás dorazí. A ještě mu za to zatleskáme… Zatímco Rusku jsme diktovali ceny plynu přes burzu, Američané budou cenu plynu diktovat nám. A vlastně nic jiného se od nás nečeká. Jen kupovat, platit a tleskat…
Měli bychom na to myslet a zvolit si do čela někoho, kdo se bude snažit to alespoň o trochu zlepšit. Za krátké čtyři roky bude Trumpovi konec a po něm může přijít někdo, kdo se začne vměšovat, že nám z toho všem bude úzko. Je dobře, že Musk hrábnul do našeho Augiášova chlíva, ale zaplatíme za to, že jsme to nedokázali sami.
https://web.litterate.cz/jsme-na-rade/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 08 led 2025, 22:06

U nás jsou stejní!
by Vidlák 8 ledna, 2025

Pamatujete, co byl hlavní argument lepšolidí, když jsme loni organizovali zemědělské a učitelské protesty? Že protest je de facto pochopitelný, ale chopili se ho špatní lidé. Takhle to prezentoval můj oblíbený Tomáš Prouza, jehož texty se hemžily rudými noky (to ti nikdy nezapomenu, frajere!), Vondra se oháněl komprem na Jandejska a všichni unisono řvali, že protest chudáků učitelů a chudáků zemědělců zneužili dezinformátoři a proruské síly.
Našli si zemědělce i učitele, kteří se hned správně distancovali, vyjádřili své rozhořčení, že jim byl protest ukraden a nadšeně souhlasili si tím, že vláda teda bude hledat, jak učitelům i zemědělcům pomoci. Jinými slovy, vláda potřebuje klid na práci, aby vytipovala, co bylo špatně a napravila to. Samozřejmě se dodnes nic nenapravilo… ale stávkokazové odvedli svoji práci.

Hele, oni teď používají stejný modus operandi ohledně toho tutlaného znásilňování dětí v Británii, které má prý 250 000 obětí. Mezi oběťmi našli tři masochistky, které teď vyzývají Muska, aby se jim do toho nepletl, novináři mluví o zpolitizování celého skandálu, obviňují konzervativce, že si na tom nahánějí politické body a samozřejmě je zapotřebí nechat vládě klid na práci, aby zjistila, kde úřady udělaly chybu a napravily ji.

Takové svině se považují za elity.

V Británii došlo k něčemu, co se děje jen za války. Když to přepočítám na počet obyvatel, tak to nejspíš bylo daleko horší, než zvěrstva která se děla za Druhé světové. Takhle se nájezdníci chovají k porobenému obyvatelstvu. Jedno z nejhorších zvěrstev britských moderních dějin. Úřady to tutlaly a současný premiér jim u toho svítil. Všichni byli podělaní až za ušima, že by měli obvinit migranty z násilí a ti, kteří odvahu měli, ti skončili v base.

Tady se nebavíme o výši dotací na hektar nebo o platu školních uklízeček. Tady se bavíme o zmrzačených holčičkách. Tělesně i duševně. Mluvíme o skutečných válečných zločinech, které se ve všech armádách trestalo okamžitou popravou. Bavíme se o dlouhém systematickém znásilňování, které postihlo desetitisíce ba statisíce rodin. Soudy., které platili z daní, je za to ještě postihovaly, stát, který si platili z daní, je perzekuoval a spolupracoval s nepřítelem. Takhle vypadá skutečná kolaborace. Ne to, že kritizujete vládu. Kolaborace je čin. Kolaborace je, že pácháte zločiny na vlastních lidech ve spolupráci s nepřítelem. Žádný trest za toto není dost velký.

Ale lepšolidé požadují klid na práci, obviňují toho, který do toho smrdutého rybníčku hodil kámen, že se jim tam nemá plést. Pravda a láska je totiž ta správná a pokud se stala nějaká chyba, tak je to malá chyba. I když to znamená, že v Británii jsou nejspíš horší poměry než v Karáčí. A když do toho zasáhne někdo, kdo má dosah i autoritu, tak ho obviní z politizace a řeknou, že problém nejsou znásilněné děti, ale pochybný Elon Musk. Úřady to vyšetří… ty stejné, které to dopustily. Tak určitě.

Mimochodem… ani zuřivý odpůrce Západu, Alexandr Dugin, ve své kritice liberalismu nezašel tak daleko, jaká teď vyhřezla realita.

U nás naštěstí žádné pákistánské gangy nejsou, ale myslíte, že by to tady vypadalo jinak? Když teď už víte, že se vláda vypořádávala se zemědělci a pracovníky ve školství podle stejného modelu? Myslíte, že by se v případě násilí na dětech chovali najednou jinak? Nebo by i v takovém případě křičeli, že Vidlák nemá právo se nikoho zastávat, protože je dezinformátor a nejlepší cesta je, nechat vládu, aby zjistila, co bylo špatně, tedy aby v klidu zahladila stopy?

My přece už máme jeden podobný případ…

Pamatujete, co udělal Rakušan v případě střelby na Filozofické fakultě? To samé, co dělal Starmer v Británii. Vymlčet, utulat, nemluvit o tom, zkorumpovat si novináře, aby také mlčeli, zastrašit případné odpůrce. Ale od první minuty hlásal, že zásah policie byl v pořádku. Dodnes považuju Kozákův dopis za velmi pochybný, dodnes nebyly žádné chyby nalezeny, dodnes je všechno v nejlepším pořádku.

Vládnou nám lidé ze stejné stáje, jako jsou ti v Británii. Používají stejné metody a jsou stejně bezskrupulózní. To, co udělali v Británii je úplně totéž, co udělali u nás ohledně Filozofické fakulty. Jen zatím neměli možnost sem vpustit statisíce inženýrů a doktorů ze Sýrie.

Za války by za dopuštění podobných zvěrstev padaly hlavy. Za taková pochybení se chodilo před popravčí četu a chyby, co se staly, by hledal někdo úplně jiný, ne ti, kteří je způsobili. To platí pro Starmera stejněn jako pro Rakušana. Nepřekvapuje mě, že to byl to právě Rakušan, který podepsal migrační pakt. Mám úplně husí kůži, když si představím, že by mu to vyšlo, běhaly nám tu podobné násilnické gangy jako v Británii a on by byli ministr vnitra. Nikdy neodpustit, nikdy nezapomenout! Nad naším bezpečím bdí člověk, který už ukázal, jak se chová, když je bezpečnost ohrožená. Víme, kde si bere vzory. Jeho hnutí to má ve stanovách a Stará myslivecká to vykřikuje na celý europarlament.

Vítr se obrací. Včerejší dezinformátoři vyhrávají volby. Včerejší populisté sestavují vlády. Včerejší cenzoři vydávají prohlášení, že ruší cenzuru a ruší faktčekery, kteří na těch zvěrstvech mají lví podíl. Takový Eichmannovský podíl. Nikdy osobně nikomu neuškodili, ale svojí činností dopustili zvěrstva, která se začínají podobat těm z Buchenwaldu. Když po čase Eichmanna soudili (a popravili), byl to malý vyděšený úředníček. Tak vypadá skutečné zlo. Lidé, kteří oddaně slouží a pravidelně převlékají kabáty. Banální byrokratické zlo. Tohle měl být výsledek činnosti Jourové – Tommy Robinson v lochu a jeho jméno se nesmí na fejsbůku a v České televizi vyslovit. Ve jménu civilizace!

Poslechněte si ČT, co říkají na obrazovce k událostem v Británii. Slibme si, že Řezníček a spol. nesmějí nesmí pracovat v televizi a je otázka, jestli to smějí mýt alespoň hajzly na Hlaváku. Celý ten moloch zrušit bez náhrady a na Krkavčích horách postavit památník v podobě kráteru. Dělají zrádce z těch, kdo hledali pravdu a sami pravdu vymlčovali, špinili a pochlebovali těm, kteří nám tu chtěli zavést podobné multikulti jako v Británii. Já vím, ještě jsme neposbírali sto tisíc statečných pro projekt Nekrm hydru, ale já osobně přestávám platit ode dneška.
Slibme si, že za dvě stě padesát dní tohle všechno ukončíme. Vezmeme si naši zemi zpátky a postavíme jí do čela lidi, kteří mají koule, aby se k nám Trump a Musk chovali jako k Ficovi a Orbánovi a ne jako k Scholzovi nebo Starmerovi. Slibme si, že budeme tak stateční jako Tommy Robinson a obstojíme. Slibme si, že ukončíme tuto zvrácenou éru a pošleme na smetiště dějin všechny, kteří tomu svítili. Všechny!
https://web.litterate.cz/u-nas-jsou-stejni/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 10 led 2025, 01:46

Bod zlomu…
by Vidlák 9 ledna, 2025

Jsme jak v listopadu 89. A nebo jako u Hitlera v bunkru někdy kolem 20. dubna. Naše vláda se usnáší o hovadinách a přesouvá neexistující divize, které už nemají žádný význam. Ještě zkoušejí stíhat Okamuru za údajný rasismus, instalují Lenku Bradáčovou místo Igora Mříže a objíždějí krajanské spolky po světě, aby tam lobovali za korespondenční hlasy, které už nedostanou, protože svět je v revoluční náladě už mnohem dál než zaprděná Strakovka a Česká televize.
Mark Cukrerberg, majitel fejsbůku, ten je teď jak Vasil Mohorita… Omlouvám se za vše, co jsem spáchal, přesouvám sídlo firmy z Kalifornie do Texasu, odteď už nebudu cenzurovat a budu věrně následovat Donalda Trumpa, jen mi nechte moje peníze. Jeden z nejbohatších lidí světa udělal pokání, zběhl k nepříteli a vyhlásil válku svým včerejším kamarádům. A asi to udělal včas… čest sice ztratí, ale majetek si asi zachová.

Chudák Jourová. Pět let jako komisařka dělá politiku cenzury, co ale vůbec není cenzura, píše regulace právě hlavně na ten fejsbůk… a pak jí do toho Cukrberg hodí vidle. Kdyby byl Řezníček z ČT co k čemu, tak ji teď pozve na rozhovor a ptá se jí, jaké to je, když její politika prohrála. A hned vedle ní by měl sedět rektor z Karlovy univerzity a odpovídat na uštěpačné dotazy, proč zaměstnali cenzorku, která se tím ani netajila.

Kdyby Václav Moravec byl alespoň trochu chlap (ehm, ehm), tak by se teď ptal Petra Fialy, jestli proti USA zavedeme stejné sankce jako proti Rusku, když teď americký prezident vyhrožuje Panamě a Dánsku vojenským zásahem, protože bez průplavu a Arktidy Amerika nemůže být. Ptal by se ho, jaký je rozdíl mezi výroky Putina a Trumpa? Ptal by se ho, jestli USA potrestáme tím, že od nich nebudeme brát plyn a ropu? Ptal by se ho, jestli mu není trapně, když nás za obrovských nákladů „zbavil závislosti“ na ruských zdrojích a učinil nás závislými na amerických zdrojích, které jsou podle stejných evropských hodnot už stejně vošajslich jako ty ruské.

A také by se měl někdo ptát evropských politiků, proč jsou tak podělaní, když si Trump parceluje západní polokouli? Nebo Američani můžou? Kde je Kaja Kallas, která rozebírá každé slovíčko, když ho vyřkne Putin, ale když Trump mluví o Grónsku, tak je zticha? Nebo snad máme jiné evropské hodnoty pro Rusko a jiné pro USA? Nakonec se Dánska zastal jen francouzský ministr zahraničí, kterému to může být ukradené. Vůbec, celá evropská komise sedí jak zařezaná. Fialovo slavné společné a celoevropské řešení mlčí. Ale bez problémů si dovoluje mexická prezidentka… Jako asistentovi mi denně chodilo asi 200 euromailů, kde různí Kolářové a Gregorové demonstrovali svou příchylnost k těm správným. Od Nového roku jako když utne. Počet mailů klesl na třicet… Zalezli europoslanci i celá evropská komise. Kromě pár nejblbějších.

A ve chvíli, kdy už je v podstatě úplně jasné, že Amerika obrací zrak od Ukrajiny, přestane ji sponzorovat a naopak se bude domlouvat s Ruskem, aby se sibiřské suroviny nespojily s čínskou pracovní silou (ti žluťáci už mají stíhačku šesté generace), tak se ještě najdou tací, kteří jdou a přísahají Ukrajině věrnost. Asi jako ty děti, které přísahaly věrnost Vůdci, který se o pár dní později zastřelil… Nebo jako Miroslav Tomanec z Jihlavy, který vstoupil do Strany v prosinci 1989…

Mimochodem, víte, proč jsme po Plyšáku dopadli, jak jsme dopadli? Protože jsme byli skoro poslední. Protože jsme přišli k hotovému. Už bylo domluveno, co kde komu kolik a kdy. O rozdělení světa i kompetencí bylo dávno rozhodnuto a našim disidentům jen oznámili výsledky. Nikdo se za Čechy nezúčastnil vyjednávání, nikdo tam netřískal pěstí do stolu, nikdo nevznášel požadavky. Ani teď nikdo nevznáší. O Fialovi nemluvím, od něj se nic čekat nedá, ale nevidím, že by Orbán a Fico na svých cestách měli po boku někoho z českých opozičníků. Kdy byl nějaký český politik naposled za Trumpem? Místo toho ještě teď ujišťují Ukrajinu o nehynoucí podpoře a vymezují se proti Rusku. To vše v době, kdy je Orbán u Trumpa pečený vařený a alespoň malinko si tím novou americkou administrativu ohýbá ve svůj prospěch.

Jsme kousek od bodu zlomu. Předem se nedá říct, kdy to nastane, ale až to nastane, poznáme to. Kdo vymění kabát ještě před tímto bodem, ten bude za hrdinu. Kdo ho vymění až poté, ten je objektem opovržení, což se u nás řeší tím, že se o to halasněji bojuje proti nebezpečí, které už pominulo. Za rok tady budeme mít takových bojovníků proti cenzuře a liberalismu, až z toho dostaneme národní cukrovku. Budou bojovat proti liberalismu ve chvíli, kdy už nebude představovat žádné riziko. Jako to bylo s komunisty. Nejhlasitěji se proti nim bojovalo ve chvíli, kdy už neměli žádnou reálnou moc. Až to bylo bezpečné.

Tento bod zlomu platí pro jednotllivce, ale i pro celé státy. Kdo změní svou politiku včas, ten bude mít podíl na budoucnosti a bude do ní moci alespoň maličko mluvit. Proto jsem od první demonstrace říkal, že je důležité, abychom u toho byli. Veškeré vřeštění liberálů teď už nehraje žádnou roli. Za rok budou chodit shrbení a tvrdit, že rozkládali Sorosovy neziskovky zevnitř. Velké jednání o změně světa se teprve rozebíhá, ale Češi tam jako obvykle, kurva, nejsou. Já nechci, abychom zase přišli jako poslední, kdy už všechno bude rozhodnuto a my to budeme moci maximálně přijmout. Konferencí o nás bez nás už bylo dost!

Ano, za devět měsíců si vezmeme tuto zemi zpět. A volby vyjdou úplně jinak, než si teď všichni malují… zírám, kolik hloupostí dokáží stranické štáby ještě nadělat. Ale sakra, za devět měsíců už tak akorát dostaneme nové notičky a já nechci být ten, kdo bude národu oznamovat, jak o nás mocní rozhodli a lomit při tom rukama, že se s tímteď už nedá nic dělat a nepodpoří nás ani bratia Slováci, protože v době, kdy Ficovi bylo úzko, jsme mu nikdo nepomohli.

Žádám, aby vláda byla vynesena ze Strakovky v zubech. Ideálně ještě do Trumpovy inaugurace. Žádám, urychlené přeformátování sněmovny a vůbec všech center moci. Dojde k tomu tak jako tak. Ale pokud jednou nebudeme zbabělí a nebudeme těsně před koncem přísahat věrnost starým vůdcům, kteří se za pár neděl sami zastřelí, tak bychom snad jednou mohli být u velmocenského stolu včas a vydobýt si tam alespoň trochu volnosti. Samozřejmě, nikdo z českých politiků nebyl na Trumpovu inauguraci pozván… proč také zvát oportunisty a zbabělce, že?

Strašně bychom pro naši národní identitu potřebovali, abychom se osvobodili sami. Aby naše povstání nezačalo pět dní před koncem a aby to za nás neudělali Muskové, Trumpové či Putinové… a už vůbec ne naši herci. Potřebujeme si dobýt Prahu ještě dřív, než tam přijede cizí armáda. Potřebujeme si sami svrhnout nehodné místodržitele. Opravdu sami. Bez cizích peněz, bez cizích agentů, bez cizích nadací a neziskovek. Potřebovali bychom po všech těch Mnichovech a ohýbání nějakou elementární statečnost. A potřebujeme ji teď, ještě před bodem zlomu. Pak už to nebude statečnost, ale normální vypočítavost, kterou bude dělat každý.
Nevím, kdy ten bod zlomu přijde, ale až nastane a uvidí to všichni, bude už pozdě. Něco mi říká, že bude spojen s velkým odhalením skutečných ruských a skutečných ukrajinských ztrát. Pak už se to jen bude sypat a ti, co překabátí po tomto datu, už nebudou mít žádnou hodnotu.
https://web.litterate.cz/bod-zlomu/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 11 led 2025, 02:32

Druhá Jalta…
by Vidlák 10 ledna, 2025

Včera jsem psal, že brzy bude u velmocenského stolu rozhodnuto a Češi zase ostrouhají, protože náš premiér se svojí hodnotovou politikou postaral, aby nás neměl rád ani Rus, ani Číňan a teď ani Američan… A ještě jsem ani nedopsal a americká, ruská a čínská média začala opatrně vytrubovat informaci, že se sejdou Trump, Putin a Sitting Ping, aby si popovídali o stavu světa.
To je druhá Jaltská konference, prosím. Bude nové rozdělení sfér vlivu, nové demarkakční linie, noví poražení a noví vítězové. A náš světový lídr má dobré vztahy s Bidenem, který odletěl do Los Angeles, kde hoří v těch nejlepších čtvrtích, tam se postavil doprostřed kamer i plamenů a oznámil zkoprnělým Kaliforňanům, že pro ně má radostnou zprávu. Stal se znovu pradědečkem.

Nekecám.

Americký prezident, který ještě v létě byl tím nejlepším lídrem a jediným zachráncem světa, je natolik nemocný a senilní, že nepřijede do Kalifornie oznámit dodávku hasících letadel, aut a pomoci z celých USA, ale přijel jim říct, že se stal pradědečkem.

Největší vinou Fialy není to, že vsadil na Demokraty, kteří osudově prohrálo. Jeho největším zločinem, hříchem i chybou bylo, že s tím starým senilem sešel, viděl jeho stav, ale na své politice nezměnil nic. O Lipánkovi nebudu ani mluvit. Máme ministra zahraničí, který se postaral, že se na tu novou Jaltskou konfenreci nepodíváme ani z dálky. A bohužel, za týden už žádnou revoluci neuděláme. V Špindlu se ještě na pohodu lyžuje a hloupí Honzjekové ještě doufají, že se to nějak zázračně otočí.

Mimochodem… představte si, že Biden mačká jaderné tlačítko, protože si chce přivolat výtah…

Média věděla, jaký je Bidenův stav a věděla to už na začátku jeho funkčního období. K čemu hlídací pes demokracie, který tohle ví a neřekne? Čtyři roky to dokázali tajit, čtyři roky se jim hromadily „dezinformace,“ čtyři roky proti nim bojovaly a když se to pak vyvalilo, už se s tím nedalo nic dělat.

To je stejné jako ty kalifornské požáry. Dlouhá léta zanedbávali hasičský sbor a starali se o LGBTNSDAP diverzitu místo o vodu v hydrantech, dlouhá léta se v suchých subtropických lesích hromadilo palivo a jednoho dne to prostě vyhřezlo tak moc, že i Hunter Biden je bez střechy nad hlavou. Američané teď spekulují o zásahu shůry. Starý sice mladého omilostnil, ale Pánubohu se to nelíbilo… Stejně jako se Pánubohu nelíbily všechny ty pedofilní celebrity, co jezdily k Espteinovi na ostrov… to už také není dezinformace, víme? Ani Tommy Robinson už není zlý ultrapravičák, ale hrdina, který s nasazením vlastního života bojoval proti státní zvůli.

Dezinformace se nekontrolovatelně šíří a nekontrolovatelně se stávají pravdou.

Tohle stejné je i nás. Dělá to i Matyáš Zrno a jeho elektronická tužka. On dobře ví, že Ukrajina od začátku válku prohrává. On dobře ví, jaký je skutečný poměr ztrát. On na tu Ukrajinu jezdí. Ale dělá totéž, co dělala mééédia ohledně senilního prezidenta. V Americe zapojili všechno. Televize, influencery, celebrity, vědecké autority… a ti všichni unisono tvrdili, že Biden je nejlepší prezident ve skvělé formě. Tvrdili to tak přesvědčivě, že tomu Fiala uvěřil, i když u Bidena osobně byl! Ohledně Ukrajiny dělají to samé. Zapojili experty, celebrity, influencery, OSINT weby a dělají to tak přesvědčivě, že tomu Zrno věří, i když přímo na frontě kouká na vojenskou katastrofu.

Čtyři roky lhali o senilitě Bidena, od začátku války lhali o ruských vojenských schopnostech, proč bychom jim měli věřit, že o ruských a ukrajinských ztrátách informují objektivně? Jakpak asi dopadnou všichni ti válkychtiví věrozvěsti brzkého vítězství, až se zanedlouho propálí skutečnost?

Stejně jako se lyžuje v Krkonoších a chodí se nakupovat do Lidl Outlet, naše vláda právě teď uzavírá smlouvy na stavby plynových elektráren. Teď, když už žádný levný plyn nemáme a máme jen ten drahý od toho hodnotového spojence, který teď chce Grónsko i Panamu a asi ji dostane, protože strýček Si ani Vladimir Putin nebudou mít nic proti. Když chce Amerika Grónsko, tak to je něco úplně jiného, než když chce Rusko Krym. A když si Gróňané udělají referendum, tak je to úplně jiné referendum, než když si ho udělají na Krymu. A když Trump vznáší nároky na Kanadu, tak je to něco úplně jiného, než když Putin vznáší nároky na Ukrajinu.

A Dánové všechnu těžkou výzbroj odevzdali Ukrajině, takže se mohou tak maximálně obrátit na lampárnu. Třeba k tomu slavnému mezinárodnímu soudu v Haagu, který už vydal tolik zatykačů, že na něj kašlou i Poláci.

Místo levného plynu jedné velmoci teď máme drahý plyn jiné, ale jinak úplně stejné velmoci. Ale ještě si můžeme vybrat plyn od středověkých tmářů, kde se kamenují ženy za cizoložství. Tohle je praktický výsledek hodnotové politiky. Akorát se na těch hodnotách dost blbě vaří a jak řekl Ondra Dostál, ekonomiku pohání levné energie nikoliv Zdechovského kecy.

Takže abychom to shrnuli…

Chystá se druhá Jalta, kde si velcí kluci popovídají o sférách vlivu a nějak se dohodnou.

My na toto rozhodování nebudeme mít žádný vliv, protože Lipánek považuje nepozvání na Trumpovu inauguraci za poctu. Bohužel, Lipánek nebude pozván už vůbec nikam a s Fialou si vytírá Síkel i Leyenová. Péťa i Lipánek jsou konečně v té společnosti, kterou vždycky chtěli. U Uršulky. Kterou také na inauguraci nepozvali. Jak to říkal Jakeš, že jsme zůstali?

Přeji těm, kteří nakonec do Washingtonu jedou, aby se před Trumpem ukázali jako hrdí Češi a ne jako noví lokajové, kteří si přijeli pro jarlyk.

Na Fialu jsou naštvaní i naši nejbližší sousedi. Petr Pavel s protokolářem Kolářem se odvařili a mladý Kolář jim to umetl a nakonec nevymysleli nic lepšího, než si jako poradce přibrat Věru „banální byrokratické zlo“ Jourovou. Přesně tu, kterou Elon Musk nenávidí.

Média skončí, protože nehlídají politiky v zájmu lidu, ale lid v zájmu politiků. Budeme muset zřídit úřad pro veřejné toalety, abychom všechny ty herce, novináře a redaktory měli kde zaměstnat.

A kromě plynových elektráren ještě budeme stavět zařízení na maření přebytečné energie v létě. Budou to takové velké fény. Budou ohřívat vzduch… Vymyslel to nějaký Hladík, co se otepluje dvakrát rychleji než zbytek KDU-ČSL. Zkuste se nesmát.
Naše média nic z toho nezajímá. Ještě si žijí ve svém smrádečku a děkují svaté Uršule, že lidi lyžují a nezajímají se. Zase budeme poslední a zase na to doplatíme.
https://web.litterate.cz/o-progresivnich-pozarech/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 12 led 2025, 00:03

Nikdo nám to neuvěří…
by Vidlák 11 ledna, 2025

Přátelé, za deset let nikdo neuvěří, že jsme mohli mít za premiéra něco jako Fialu. Nikdo neuvěří tomu, že ministr životního prostředí chtěl instalovat obří fény, které by mařily nadbytečnou elektřinu a nepokoušel se stavět nové Dlouhé stráně. Nikdo neuvěří, že Markéta Pekarová Adamová existovala. Jen Stará myslivecká bude pořád na etiketách a bude budit smích.
Nikdo nebude věřit, že Síkela zcela vážně mluvil o tom, jak Německo zastaví část výroby, aby se podělilo s Českem o plyn. Nikdo nebude věřit, že jsme začali „urychleně stavět“ plynové elektrárny přesně ve chvíli, kdy nám vyschly zdroje plynu. Nikdo nebude věřit, že existoval levný plyn, který nám přesně jako hodinky dodával „zlý ruský nepřítel“ a náš hodný americký spojenec nám dodával molekuly svobody třikrát dráž a třikrát hůř.

Nikdo neuvěří, že ministryně obrany měla tank v kabelce, že existoval „Vlastík Leopardík,“ že jsme se totálně odzbrojili… nikdo neuvěří, že politici nosili trička s fakáčem na Putina nebo na F-35ky. Nikdo neuvěří, že Svoboda jel na převýchovu na Libavou.

Nikdo neuvěří, že se prezidentem stal komunistický rozvědčík a že to jedním tahem eliminovalo veškeré hodnoty Sametové revoluce. Nikdo neuvěří, že se staří disidenti objímali s někým, kdo byl cvičen, aby jim podřezal krk. Nikdo neuvěří, že protokolář Kolář mohl mít nějakou moc a vliv.

Nikdo neuvěří tomu, jak média vymlčovala senilního Bidena, že se mluvilo o sto padesáti pohlavích a že rodiče ve jménu gender ideologie radostně nechali mrzačit své děti. A také zřejmě nikdo neuvěří, že Británie nebyla chalífát…

Bylo toho samozřejmě mnohem víc. Byla to přehlídka psychiatrických diagnóz, zhmotněné šílenství. Žijeme v době, která nám umožnila pochopit, jak mohly plné stadióny hajlovat a jak se mohlo stát, že sousedé udávali své přátele. Umožnila nám pochopit, proč kdysi Židé neutíkali, i když museli vidět, kam to celé spěje a proč bylo tak málo těch, kteří se odvážili stát proti. Na vlastní oči jsme mohli vidět, že totalita přichází za potlesku a radostného hýkání a že lidská blbost je fakt nekonečná.

Dali jsme dohromady nějaké prostředky, abychom tohle všechno mohli zarchivovat a udělat z toho kroniku doby. Jsem si jistý, že leckdo z vás má postahované záběry z televizí, má někde uložené odkazy na videjka či dobová meme. Fiala se prohrabuje v nábojnicích, dělá zaječí uši, začala válka na Ukrajině, dva svetry, předělávky videí, hlášky politiků… prostě cokoliv, co jednou pomůže našim dětem pochopit, v jaké době jsme žili. Hodně jsem se v tom angažoval, ale nemám samozřejmě všechno.

Pokud něco takového máte, pošlete nám to prosím na tento mail: politika2022@protonmail.com

Za pár týdnů už všichni pojedou volební kampaň a bude se mluvit o turbulencích současnosti. Hodně se toho teď stane a bylo by škoda, kdyby to nové zahrnulo to staré.
V dnešní diskusi si zavzpomínejme na nejlepší perly, slibme si, že na to nezapomeneme a předáme to jako varování svým potomkům.
https://web.litterate.cz/nikdo-nam-to-neuveri/

Konias
Samostatný redaktor

Příspěvek od Konias » 12 led 2025, 23:57

Nebožák…
by Vidlák 12 ledna, 2025

Měl jsem napsaný článek o trumpovské geopolitice, ale včerejší Partie na Primě byla tak šťavnatá, že jsem sedl k počítači ještě jednou a naťukal tento text. Trump tedy bude až zítra. Můj předchozí text o tom, že nám za deset let nikdo neuvěří, co se tady dělo, dostal svou korunu. Petr Fiala včera prohrál v debatě sám se sebou. Byl proti Tománkové bez oponenta, ale ani tohle nezvládl.
Komentářů a vtipů na Fialův výkon bude hodně, já jen řeknu, že Fiala včera udělal přesně to, co udělal Kolář s Petrem Pavlem. Několika větami spláchl do kanálu svojí vlastní hodnotovou politiku. Když někdo říká, že s komunisty se nemluví a neexistuje bývalý komunista, tak s tím mohu nesouhlasit, mohu oponovat, ale to je tak všechno, co s tím mohu dělat. Hodnota je nesena činy. Ale když pak začnu objímat rozvědčíka a plakat z toho, že mě pohladil po vlasech a budu mu podávat ruku a přijímat od něj pocty, tak je celá hodnota okamžitě pryč a už se nikdy nevrátí, protože ji zradili ti, kteří ji nesli.

Lidská práva i evropské hodnoty existují přesně do té chvíle, dokud je někdo ochoten je dodržovat. A jeden Kocáb je trochu málo…

To stejné teď udělal i Fiala. Tři roky tvrdil, jak skvěle vládne a jak plní sliby na 93%. Tři roky tvrdil, že se máme dobře, že nikoho nenecháme padnout, že se u nás podmínky zlepšují. Jeho marketéři o tom udělali noviny a rozdistribuovali je (dozajista na státní náklady) do všech domácností. Bylo tam napsáno velkými písmeny: PLNÍME SLIBY!

O měsíc později vleze světový lídr do televize, nemá tam oponenta a řekne, že žádné předvolební sliby neplatí, protože je válka… Ta válka, kterou straší Babiš, když před ní varuje, ale ve které nejsme, i když to Fiala říká…

Nevím, kdo teď dělá ODSce marketéra, ale pokud nespáchal sebevraždu, tak to stálo hodně analgetik a ještě víc kokainu. Tři roky předstíráte plnění slibů, tři roky lžete lidem do očí a maskujete to pěkným marketingovým dyzajnem, tři roky bojujete cenzrováním banováním a kriminalizací proti všem, co tvrdí něco jiného a pak se Fiala během několika minut napráská sám a Tománková mu nemusela položit ani jednu nepříjemnou otázku.

To bylo na celé debatě to nejzajímavější. Fialovi to už totiž leží na zádech. Jeho lži ho dohnaly. Jeho neschopnost mu šeptá do uší jako Erynie. A už neví, čemu by čelil dřív. Válek nesehnal léky, Bartoš zvoral digitalizaci, Dozimetři rozkradli dopravní podnik, Rakušan přivedl Poštu zu grunde, Stanjura podělal rozpočet… a TO VŠECHNO KVŮLI VÁLCE! To Putin za to může, že jsme nesplnili sliby, protože ty sliby neplatí.

Fialu právě dohnali démoni, které sám vyvolal. Ale vyvolal jich ještě mnohem víc a ti teprve v příštích týdnech a měsících přijdou. Všichni mu sednou na záda, budou se mu smát do uší a budou ho dusit. Už nepotřebuje oponenta, už ho má za krkem. Už vykukuje z každého pohledu kolegů, z každé další jobovky, která se objeví v novinách nebo kterou vypustí statistický úřad.

Fiala je stejný ubožák jako Biden. Ale ten je alespoň senilní a tak se každý den ráno probudí s hlavou jasnou a prázdnou. Fiala je jen ubožák. Bídník. Už je jen hromosvod všeho špatného v této zemi. Štít, kterým se maskují různí Blažkové a Kupkové. Nazdobený obětní kozel, který bude vyhnán do pouště a všichni (včetně něj samotného) to vědí.

Vlastně si ho tam v ODS pěstují jen proto, že hříchů bude přibývat. Pravdy budou vycházet najevo a oni dobře vědí, v jakých svinstvech jsou namočení až po uši. Dobře vědí, že i kdyby Fiala zítra skončil, do voleb to zničí i ty, co to vezmou po něm. A tak ho drží při životě, aby se střílelo do něj a ne do těch ostatních.

Včera už prezident Petr Pavel začal mluvit o tom, že mír je příležitost a že je rozumné dostat obě strany k jednacímu stolu. Vlastně bych se nedivil, kdyby se v příštích týdnech zbavil obou Kolářů i Foltýna a raději poslouchal svou tchýni, kterou si nastěhoval domů na Hrad. Pružnou páteř si náš prezidentčík udržel a už ukázal, že se umí udržet u koryta. Ale Petr Fiala dál mlel svou, dál obhajoval neobhajitelné a sám sebe dostával do pastí, ze kterých nevedla cesta ven.

Je to pro mě poučení, jak velcí parchanti stojí za Fialou a normálně ho mučí. Je jak prase se zlomenou kyčlí. Už fakt jen kvičí, trápí se a oni ho znovu a znovu zvedají, aby chodil. Místo aby ho s trochou lítosti dorazili a poslali do politického důchodu, nechávají ho, aby to schytával i za ostatní. Jsou to neskuteční šmejdi. V podstatě už Fialu jen týrají a bude to trvat ještě devět měsíců.

Po včerejším premiérově vystoupení si myslím, že ten tlak Fiala do voleb nemůže vydržet. Už mu to sedí za krkem, naději nemá žádnou a každý den přijde o další stébla, kterých se zatím ještě drží. Buď mu rupne v bedně a udělá něco podobně pitomého jako korejský prezident a nebo ho jednoho dne odvezou do Bohnic. Ale že by měl ještě devět měsíců takhle blábolit a živořit, to si nedovedu představit.

Paní Fialová, jestli máte svého manžela ještě ráda, tak ho z toho trápení vytrhněte. Čím dřív tím líp. Už ho nezachráníte jako premiéra a váženého muže, ale ještě ho můžete zachránit alespoň jako člověka. Tohle totiž nemůže duševně vydržet.

A jestli tam v ODS má ještě někdo Fialu za skutečného kamaráda, tak to jeho trápení ukončete! Do včerejška jsem se vám smál, protože děláte fakt ubohou politiku, ale teď se děsím, jak s Fialou zacházíte.
Ano, Fiala si za to může sám. Lhal jako když tiskne, cenzuroval, kriminalizoval a otevíral dveře běsům, které ho teď sežerou. To, co teď zažívá, není nic proti tomu, co teprve přijde, až se ukáže, jak to doopravdy bylo s Ukrajinou i s grýndýlem. Každý den v této zemi klesá důvod, Fialu litovat. Svým způsobem je spravedlivé, že to nejhorší mu nakonec udělají jeho vlastní a zničí ho to, co sám pomohl rozpoutat. Nejspíš se nedočká žádného soucitu… ale mně ho včera bylo vlastně trochu líto.

Snad se z toho alespoň poučíme pro příště. Konec našeho světového lídra bude hodně ošklivý i pro otrlé pozorovatele.
https://web.litterate.cz/ubozak/

Zamčeno