modrak píše: ↑26 bře 2017, 08:18
kenavf píše: ↑25 bře 2017, 21:14
Neexistuje nejaký lacný údelátor ktorý by simuloval prácu radaru a tak by na seba lákal drahé protiradiolokačné rakety alebo by na seba viazal delostreleckú palbu a podobne?Má to nejaká armáda zaradené vo výzbroji?Ja som bol u PVOS a nič také sa tam nespomínalo.
Boli. Či sa ešte vyskytujú, neviem. Možno si okolo toho chodil a nepoznal k čomu to je.
..
Síce je aj to možné ale dosť o tom pochybujem,že by nám o tom nepovedali.
Ako obranu proti protiradiolokačnej strele nám vždy uvádzali že pri jej zistení je treba prudko otočiť anténami v azimute aj v elevácii a behom toho vypnúť strelecký radar,strela tak dostala veľké úchylky a bola pravdepodobnosť že radar minie v dostatočnej vzdialenosti.O nejakých falošných vysielačoch alebo maketách nebola nikdy reč ani v objekte nič podobné nebolo.
Ale vtedy som to mal v paži a učili sme sa len čo bolo najnutnejšie.
P.S. Lietadlo typu MH17 sme dokázali likvidovať po jednodňovom tréningu stačil k tomu aby tam bol jeden skúsený "dôstojník navedenia" to čo sme robili potom už my, bolo "opice za banán"=rutinná činnosť.
Na naučenie činnosti Dôstojníka navedenia bolo potreba niekoľko týždňov aby človek zvládol 90% štandartných situácií.
Lenže po tých rokoch,aj to málo čo sme sa naučili,vyprchalo
"Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek".-T.Baťa.
"Jediné čo potrebujú nečisté síly k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič." -Edmund Burke.