To je naozaj krásny článoček, vidím že Samko sa zase raz vyřádil... Len by ma zaujímalo ako prišiel na to že Veličko sa narodil neďaleko Charkova. Jeho miesto narodenia sa uvádza Čubar. Čubarov som našiel niekoľko, ale ani jeden na Ukrajine. V blízkosti Charkova len mestečko Chuchuiv. Vzhľadom na to že študoval tankové učilište v Uljanovsku sa mi tak úplne nezdá že by bol z okolia Charkova. Okrem toho páči sa mi ako nenápadne Samko odignoroval ostatných sovietskych veliteľov partizánskych brigád na Slovensku, asi neboli dostatočne "ukrajinskí" v jeho bájke o ukrajinskom SNP. Napríklad taký Alexej Semionovič Jegorov, bol (keby som sa snažil vrtieť psom ako Samko) vlastne Uzbek

a podstatne úspešnejší veliteľ ako Veličko, prípadne Veličkov veliteľ na Ukrajine, Michail Naumov, rodák z Permského kraja.
Moskalenko sa nenarodil na Ukrajine, narodil sa v Jekaterinoslavskej gubernii v ruskom Cárskom impériu. Ukrajinou sa tá zem stala až o 15 rokov neskôr. Mimochodom ako veliteľ to bol podobný tragéd ako Veličko. V STAVKE ho volali generál panika.
Rodion Malinovskij sa síce narodil v Odese, ale jeho matka bola karaitka z Krymu a jeho otec Jakov Malinovskij bol ruský Žid, ktorý pracoval ako zememerač a do Odesy prišiel za prácou. Po smrti jeho otca si jeho matka vzala ukrajinského sedliaka, ktorý Rodiona ako 13 ročného vykopol z domu, čo ho naštastie nasmerovalo na dráhu "syna pluku" a neskôr dôstojníka ČA. Naštastie preto lebo to bol naozaj schopný veliteľ.
Jeremenko sa narodil opäť v Jekaterinoslavskej gubernii v Cárskom Rusku. Ukrajina z toho vznikla až keď mal Jeremenko 27 rokov.
Ten posledný Marecov odstavec je vo svetle toho čo na Slovensku spáchali príslušníci SS Galizien a upisti asi vtip, alebo je Samko, okrem toho že je blbý ako traky, aj totálny cynik? Jediné čo sa dá priznať je že Červená armáda bola multinárodná, bojovali v nej milióny ľudí z najrôznejších kútov Európy a Ázie, ale čo sa čudujem, Samko bol vždy odborník na chytanie hovna za čistý koniec.